WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Japan

De Japanse naam van het land : Nippon, betekent oorsprong van de zon. Japan bestaat uit bijna 7.000 eilanden in de Stille Oceaan. De vier grote eilanden vormen 97% van de oppervlakte. Japan isoleerde zichzelf van de rest van de wereld tot laat in de 19e eeuw. Daarna werd het keizerrijk hersteld en ontwikkelde het land zich tot een wereldmacht die grote delen van Azië veroverde in de Tweede Wereldoorlog, maar verslagen werd door de VS. De Japanse economie herstelde zich daarna weer snel. Vliegen naar Japan doen veel toeristen om kennis te maken met de bijzondere cultuur. Ook het natuurschoon heeft het land op de kaart gezet als toeristische trekpleister.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Japan

IATA: HND

Passagiers: 80 miljoen

Deze luchthaven is de grootste van Japan en een van de grootste ter wereld. Het vliegveld dateert al uit 1931 en werd in 1945 uitgebreid door de Amerikanen om het tevens als militair vliegveld te gebruiken. Hoewel het vliegveld verder van het centrum van Tokyo ligt worden binnenlandse vluchten hier afgewikkeld.

IATA: NRT

Passagiers: 40 miljoen

Het tweede vliegveld van Tokyo ligt aan de oostkant van de agglomeratie Tokyo, dichtbij de stad Narita. Omdat de binnenlandse vluchten via Airport Haneda lopen, is dat het grootste vliegveld in het land geworden.

IATA: KIX

Passagiers: 25 miljoen

Dit vliegveld is gebouwd op een kunstmatig eiland in de Baai van Osaka. De luchthaven opende in 1994 en kan vanwege de ligging 24 uur per dag worden gebruikt.

IATA: FUK

Passagiers: 20 miljoen

Fukuoka Airport is belangrijkste vliegveld op Kyushu en ligt 3 kilometer van de stad Hakata-ku. Momenteel is de luchthaven alleen bereikbaar over de weg, maar een aansluiting op de treinverkeer is gepland.

IATA: CTS

Passagiers: 20 miljoen

Deze luchthaven ligt op 5 kilometer van de stad Chitose en het vliegveld is het grootste op Hokkadio. De luchthaven is in 1991 geopend en verving een ouder vliegveld met dezelfde naam.

Auto huren
Auto huren

Een auto huren is relatief goedkoop vanaf de luchthavens in Japan en er zijn vele aanbieders, internationaal en lokaal. Online reserveren maakt het eenvoudig om prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Er zijn veel taxi’s in de grote steden van Japan, de tarieven zijn relatief hoog, maar het transport is effectief en kwalitatief goed. Online reserveren is vaak de enige optie om een taxi te bestellen vanaf een van de vliegvelden in Japan.

Hotels boeken
Hotels boeken

Op booking.com staat informatie over de vele hotels in de buurt van de grootste vliegvelden van Japan. Op de site staat ook altijd een kaart met informatie over de omgeving. Online boeken is mogelijk, er zijn dagelijkse aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vanwege de vliegduur is een ticket naar een van de luchthavens in Japan prijzig. Het online vergelijken van de prijzen van vliegtickets is dus beslist te moeite waard. Wil je al in Nederland over de plaatselijke valuta kunnen beschikken dan kan je deze online bestellen en op diverse locaties afhalen.

informatie

Praktische informatie over Japan

  • Tijdzone: Nederland plus 10 uur
  • Klimaat: Subtropisch maar ook continentaal op sommige eilanden
  • Munteenheid: Yen
  • Hoofdstad: Tokio
  • Aantal inwoners: 126 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...