WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Jordanië

Het koninkrijk Jordanië ligt oostelijk van Israël en de westelijke Jordaanoever. Het land maakte tot 1917 deel uit van het Ottomaanse rijk en werd toen door Groot-Brittannië veroverd. In 1946 werd het gebied onafhankelijk en Trans-Jordanië genoemd, het omvatte toen ook nog Palestina wat later het onafhankelijk Israël zou worden. Op de kaart is te zien dan Jordanië een lange grens heeft met Israël. Het feit dat ook veel Palestijnen in Jordanië wonen, zorgt er voor dat de verhouding tussen beide landen ongemakkelijk is. In Jordanië ligt een van de 7 wereldwonderen: de roze woestijnstad Petra. Veel toeristen vliegen speciaal naar Jordanië voor een bezoek aan deze stad.

INTERNATIONALE LUCHTHAVEN VAN JORDANIË

AIRPORT AMMAN

IATA: AMM

Passagiers: 9 miljoen

De luchthaven van Amman is geopend in 2013 een modern. Het vliegveld ligt op 35 kilometer van de hoofdstad van Jordanië. Omdat de oude luchthaven niet meer uitgebreid kon worden gelet op de locatie in de stad werd gekozen voor een nieuw vliegveld op redelijk grote afstand van Amman.

Auto huren
Auto huren

Op de eerste verdieping in het publieke gedeelte van de aankomsthal van de luchthaven in Jordanië zijn de balies van de autoverhuurbedrijven te vinden. De grote internationale verhuurbedrijven en een paar lokale ondernemingen zijn hier gevestigd. Een huurauto kan je online reserveren zodat je prijzen en voorwaarden goed kan vergelijken. De wegen in Jordanië zijn redelijk, de brandstof goedkoop.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Een taxi huren om van het vliegveld van Jordanië naar de hoofdstad te komen, kan je het beste online doen. De reistijd naar de hoofdstad is ongeveer 45 minuten. De gemiddelde prijs is 20 JD.

Er gaat ook een bus vanaf het vliegveld met bestemming het noordelijk deel van Amman op 6 kilometer van het centrum. Deze gaat overdag ieder halfuur, maar in de avond en nacht slechts eenmaal per 2 uur.

Hotels boeken
Hotels boeken

De hotels in Jordanië zijn zeer verschillend van kwaliteit. In de buurt van de toeristische trekpleister Petra is onder meer het Mövenpick Resort. Dit zeer luxe hotel staat net als andere accommodaties in Jordanië beschreven bij booking.com. Op deze site kan je ook 24/7 de beschikbaarheid en prijzen checken en direct een hotel in de buurt van het vliegveld van Jordanië boeken. Iedere dag zijn er aanbiedingen en voor vaste klanten is er een systeem van kortingen. Betalen doe je meestal in het hotel, om een buitenlands hotel te boeken is vaak een creditcard nodig.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Op qaiairport.com staat een overzicht van alle luchtvaartmaatschappijen die op de internationale luchthaven van Jordanië vliegen. Een vergelijking van de prijzen van vliegtickets is beslist de moeite waard. Vergeet ook niet te kijken naar de voorwaarden met betrekking tot bagage. Als je al in Nederland over de plaatselijke valuta wilt beschikken, kan je die online bestellen en op diverse locaties afhalen.

Amman is een westers aandoende stad waar men gewend is aan toeristen. In het binnenland is dit niet altijd het geval. Vooral voor een alleenreizende vrouw is het niet verstandig naar een dorp of stadje te gaan waar nauwelijks toeristen komen. In Jordanië is 95% van de bevolking islamitisch.

informatie

Praktische informatie over Jordanië

  • Tijdzone: Nederland plus 1
  • Klimaat: Mediterraan
  • Munteenheid: Jordaanse Dinar
  • Hoofdstad: Amman
  • Aantal inwoners: 10 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...