WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Kaapverdië

Kaapverdië is een land dat bestaat uit een aantal eilanden voor de westkust van Afrika. De eilandengroep werd in 1975 onafhankelijk van Portugal. De meeste bezoekers vliegen naar het land als toerist. Op de kaart valt te zien dat de eilanden groep exact ter hoogte ligt van de punt van Senegal. De naam verwijst ook naar die groene kust (verde is groen in het Portugees). Formeel wordt het land tegenwoordig ook aangeduid als Cabro Verde. Er zijn 3 internationale vliegvelden.

Dit zijn de 3 drukste vliegvelden in Kaapverdië

IATA: SID

Passagiers: 2 miljoen

Het drukste vliegveld van Kaapverdië ligt op het eiland Sal en wordt formeel Amilcar Cabral genoemd naar een vroegere revolutionair leider. Het vliegveld werd in 1939 gebouwd als tussenstop voor vluchten van Zuid-Amerika naar Rome. In 1947 werd het gekocht door de Portugezen en uitgebreid. De landingsbaan van luchthaven was ook aangewezen als noodlandingsplaats van de Spaceshuttle maar is nooit als zodanig gebruikt. Het vliegveld ligt 2 kilometer van Espargos.

IATA: RAI

Passagiers: 1 miljoen

Deze luchthaven ligt 3 kilometer van de hoofdstad Praia en werd in 2005 geopend als vervanging voor een ouder vliegveld. Praia ligt op het eiland Santiago en is de grootste en belangrijkste stad van Kaapverdië. Vandaag de dag wonen er ongeveer 60.000 mensen. Door de ligging is en was Praia de meest geschikte plaats om voor anker te gaan voor reizen naar Zuid-Amerika.

IATA: BCV

Passagiers: 1 miljoen

Het vliegveld op het eiland Boa Vista ligt op 5 kilometer van de stad San Rei. Sinds 2007 beschikt de luchthaven over een nieuwe verharde baan waardoor ook internationale vluchten hier een bestemming hebben gevonden. De eerste internationale vlucht kwam uit Verona en de aankomst was aanleiding voor een groot feest.

Auto huren
Auto huren

Er zijn buiten de steden weinig wegen van goede kwaliteit. Een robuuste 4WD is dus een goede keuze als huurauto. Online reserveren maakt het eenvoudig om prijzen en voorwaarden te kunnen vergelijken. Het aantal autoverhuurbedrijven in de buurt van de vliegvelden van Kaapverdië is beperkt.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Online kan je een taxi reserveren voor transport van het vliegveld naar de stad. Om zeker te zijn van vervoer valt het aan te bevelen een taxi online te reserveren. Het is verstandig de prijs van de rit nogmaals te laten bevestigen voordat u instapt. Op het eiland vind het openbaar vervoer plaats met oude bussen.

Hotels boeken
Hotels boeken

Er is een aantal uitstekende hotels in de buurt van de luchthavens van Kaapverdië in verband met het toerisme. Alle accommodaties kan je vinden op Booking.com. Ook prijzen en beschikbaarheid staat hier vermeld en je kan direct een kamer boeken. Er zijn dagelijks aanbiedingen en vaste klanten hebben recht op korting.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vanuit heel Europa kan je naar de luchthavens in Kaapverdië vliegen. Het is daarom de moeite waard om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Let hierbij ook op de voorwaarden met betrekking tot bagage. Voor een bezoek aan Kaapverdië zijn in het algemeen inentingen niet noodzakelijk.

informatie

Praktische informatie over Kaapverdië

  • Tijdzone: Midden Europees -1, Nederlandse tijd – 2 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Kaapverdische escudo
  • Hoofdstad: Praia
  • Aantal inwoners: 560.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...