Over Kaapverdië en direct regelen!

Kaapverdië is een land dat bestaat uit een aantal eilanden voor de westkust van Afrika. De eilandengroep werd in 1975 onafhankelijk van Portugal. De meeste bezoekers vliegen naar het land als toerist. Op de kaart valt te zien dat de eilanden groep exact ter hoogte ligt van de punt van Senegal. De naam verwijst ook naar die groene kust (verde is groen in het Portugees). Formeel wordt het land tegenwoordig ook aangeduid als Cabro Verde. Er zijn 3 internationale vliegvelden.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Kaapverdië

Tijdzone: Midden Europees -1, Nederlandse tijd – 2 uur

Klimaat: Tropisch

Munteenheid: Kaapverdische escudo

Hoofdstad: Praia

Aantal inwoners: 560.000

Drukste vliegvelden Kaapverdië

Airport Sal

IATA: SID

Passagiers: 2 miljoen

Het drukste vliegveld van Kaapverdië ligt op het eiland Sal en wordt formeel Amilcar Cabral genoemd naar een vroegere revolutionair leider. Het vliegveld werd in 1939 gebouwd als tussenstop voor vluchten van Zuid-Amerika naar Rome. In 1947 werd het gekocht door de Portugezen en uitgebreid. De landingsbaan van luchthaven was ook aangewezen als noodlandingsplaats van de Spaceshuttle maar is nooit als zodanig gebruikt. Het vliegveld ligt 2 kilometer van Espargos.

Airport Praia

IATA: RAI

Passagiers: 1 miljoen

Deze luchthaven ligt 3 kilometer van de hoofdstad Praia en werd in 2005 geopend als vervanging voor een ouder vliegveld. Praia ligt op het eiland Santiago en is de grootste en belangrijkste stad van Kaapverdië. Vandaag de dag wonen er ongeveer 60.000 mensen. Door de ligging is en was Praia de meest geschikte plaats om voor anker te gaan voor reizen naar Zuid-Amerika.

Airport Boa Vista

IATA: BCV

Passagiers: 1 miljoen

Het vliegveld op het eiland Boa Vista ligt op 5 kilometer van de stad San Rei. Sinds 2007 beschikt de luchthaven over een nieuwe verharde baan waardoor ook internationale vluchten hier een bestemming hebben gevonden. De eerste internationale vlucht kwam uit Verona en de aankomst was aanleiding voor een groot feest

Vliegtickets naar Kaapverdië boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Kaapverdië? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Kaapverdië te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN KAAPVERDIË

Autoverhuur

Er zijn buiten de steden weinig wegen van goede kwaliteit. Een robuuste 4WD is dus een goede keuze als huurauto. Online reserveren maakt het eenvoudig om prijzen en voorwaarden te kunnen vergelijken. Het aantal autoverhuurbedrijven in de buurt van de vliegvelden van Kaapverdië is beperkt.

Taxi’s

Online kan je een taxi reserveren voor transport van het vliegveld naar de stad. Om zeker te zijn van vervoer valt het aan te bevelen een taxi online te reserveren. Het is verstandig de prijs van de rit nogmaals te laten bevestigen voordat u instapt. Op het eiland vind het openbaar vervoer plaats met oude bussen.

Hotels

Er is een aantal uitstekende hotels in de buurt van de luchthavens van Kaapverdië in verband met het toerisme. Alle accommodaties kan je vinden op Booking.com. Ook prijzen en beschikbaarheid staat hier vermeld en je kan direct een kamer boeken. Er zijn dagelijks aanbiedingen en vaste klanten hebben recht op korting.

Tickets

Vanuit heel Europa kan je naar de luchthavens in Kaapverdië vliegen. Het is daarom de moeite waard om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Let hierbij ook op de voorwaarden met betrekking tot bagage. Voor een bezoek aan Kaapverdië zijn in het algemeen inentingen niet noodzakelijk.

Beoordeel dit vliegveld