WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Kenia

Kenia is een staat in Oost-Afrika die zich kenmerkt door de rijkdom van de natuur. Er zijn veel natuurparken en de ‘grote vijf’ komen in Kenia nog in redelijke aantallen voor. Veel toeristen vliegen dan ook naar het land voor een (foto)safari. In 1963 werd Kenia onafhankelijk, maar het land wordt nog steeds regelmatig geteisterd door politieke onrust. Naast toerisme is de export van thee en koffie een belangrijke inkomensbron. In Kenia zijn er inmiddels 48 universiteiten. De oudste in Nairobi dateert van 1970.

Dit zijn de 4 drukste vliegvelden in Kenia

IATA: NBO

Passagiers: 5 miljoen

Dit vliegveld is het belangrijkste van het land en genoemd naar de eerste gekozen president van het land. De luchthaven ligt op 15 kilometer van de hoofdstad. Het vliegveld staat in de top 10 van drukste in Afrika. Het vliegveld werd in 1958 geopend door de laatste Britse gouverneur van Kenia.

IATA: MBA

Passagiers: 4 miljoen

In de Tweede Wereldoorlog werd dit vliegveld gebouwd door  ingenieurs van het Zuid-Afrikaanse leger. In 1979 werd de luchthaven uitgebreid zodat het ook geschikt werd voor internationale vluchten. Het vliegveld ligt bij het dorp Port Reitz.

IATA: WIL

Passagiers: 3 miljoen

In 1933 werd deze luchthaven op 5 kilometer van Nairobi geopend. Momenteel wordt het vooral nog gebruikt voor minder grote passagiersvliegtuigen op internationale en binnenlandse routes. Florence Kerr Wilson was een luchtvaartpionier in Kenia.

IATA: EDL

Passagiers: 2 miljoen

Dit relatief nieuwe vliegveld is in 1995 geopend en ligt op 16 kilometer van de stad Eldoret in het westen van Kenia. Er wonen ongeveer 300.000 mensen in Eldoret en het is daarmee de vijfde stad in Kenia. De stad en het vliegveld liggen meer dan 2.000 meter boven de zeespiegel.

Auto huren
Auto huren

De afstanden zijn groot in Kenia, maar het wegennet is beslist niet optimaal. Dat is iets om rekening mee te houden bij het huren van een auto vanaf een van de luchthavens in Kenia. Online reserveren is ideaal om prijzen en voorwaarden goed te kunnen vergelijken. Kies voor voldoende verzekering.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

De taxi’s vanaf de vliegvelden in Kenia zijn niet duur als je de kunst van het onderhandelen goed verstaat. Online een taxi reserveren om van het vliegveld naar de stad te komen is beslist verstandig als je verzekerd wilt zijn van passend vervoer.

Hotels boeken
Hotels boeken

Er zijn in de grote steden en bij natuurgebieden goede accommodaties in Kenia. Deze vind je Booking.com. Je kan direct boeken en op de kaart zien welke locaties in de buurt zijn te vinden. Iedere dag zijn er aanbiedingen en als vaste klant kom je in aanmerking voor kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vanaf Schiphol vertrekken dagelijks meerdere vluchten naar de luchthavens van Kenia. Het loont om die reden zeker de moeite om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Vergeet ook niet naar de voorwaarden voor je bagage te kijken. De plaatselijke valuta kan je ook in Nederland al online bestellen en voor vertrek afhalen.

informatie

Praktische informatie over Kenia

  • Tijdzone: Nederland + 4 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Keniaanse shillings
  • Hoofdstad: Nairobi
  • Aantal inwoners: 48 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...