Over Kroatië en direct regelen!

Kroatië werd in 1991 onafhankelijk en heeft zich in een snel tempo ontwikkeld tot een toeristische bestemming die kan concurreren met Spanje, Portugal en Italië. De meest gebruikelijk wijze om vakantie te vieren in Kroatië is vliegen naar een van de luchthavens aan de kust. Het land is toeristisch ook op de kaart gezet door de prijsvechters in de luchtvaart.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Kroatië

Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)

Klimaat: Mediterraan

Munteenheid: Kuna

Hoofdstad: Zagreb

Aantal inwoners: 4 miljoen

Drukste vliegvelden in Kroatië

Zagreb Airport

IATA: ZAG

Passagiers: 3 miljoen

De luchthaven van Zagreb ligt 10 kilometer van het stadscentrum. Het huidige terminalgebouw dateert van 2017 en kent drie verdiepingen. Het is een van de nieuwste terminals in Europa en heeft veel extra voorzieningen voor passagiers. De eerste vliegbewegingen in het gebied vonden al in 1909 plaats. Het vliegveld werd in 1928 geopend.

Split Airport

IATA: SPU

Passagiers: 2,7 miljoen

Dit vliegveld is 19 kilometer ten westen van de stad Split gevestigd. Het is de thuisbasis van Croatia Airlines. De luchthaven wordt vooral bezocht door toeristen in de zomer. Het vakantie-eiland Solta ligt 10 kilometer naar het zuiden. In het begin van de 20e eeuw stegen hier de vliegtuigen op van een grasbaan. De eerste commerciële vluchten waren in 1931.

Dubrovnik Airport

IATA: DBV

Passagiers: 2,3 miljoen

Vliegen naar Dubrovnik Airport is vooral bedoeld om van zonvakantie gaan genieten. De meeste vluchten op dit vliegveld vinden dan ook plaats door budgetmaatschappijen. Het vliegveld is opgericht in 1936 en beschikt over de langste landingsbaan in Kroatië. Er zijn 3 terminals, waarvan de grootste (C) in 2017 is geopend en over veel faciliteiten beschikt.

Pula Airport

IATA: PUY

Passagiers: 600.000

Het vliegveld van Pula ligt op 6 kilometer van de hoofdstad in het zuiden van het schiereiland Istrië. De landingsbaan is geschikt voor grote vliegtuigen zoals de Boeing 747. Het wordt om die reden ook als alternatief gebruikt voor vluchten naar Slovenië en af en toe Oostenrijk. Daarnaast is dit vliegveld een belangrijk oefenveld voor de Kroatische luchtmacht. In het toeristisch seizoen worden er geen traningsvluchten uitgevoerd.

Vliegtickets naar Kroatië boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Kroatië? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Kroatië te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN KROATIË

Autoverhuur

De wegen in het binnenland van Kroatië zijn niet altijd van goede kwaliteit. Vooraf een huurauto vanaf een van de vliegvelden in Kroatië reserveren, heeft als voordeel dat je behalve vergelijking van prijs en voorwaarden, ook een robuust model kan kiezen.

Taxi’s

Taxi’s zijn niet duur in het land en de luchthavens in Kroatië liggen niet ver van het centrum van de grote steden. Online reserveren valt aan te bevelen en biedt de zekerheid van vervoer bij aankomst.

Hotels

Op Booking.com kan je informatie vinden over de accommodatie in de buurt van vliegvelden in Kroatië. Veel hotels zijn van recente datum. Op de site kan je tarieven en beschikbaarheid checken. Het is mogelijk om direct te boeken en gebruik te maken van kortingen en aanbiedingen.

Tickets

Vliegtickets voor Kroatië kan je online vergelijken. Door de toegenomen interesse in Kroatië als vakantiebestemming is het aanbod goedkope vliegtickets sterk gegroeid. Vluchten naar het land vanaf Nederlandse luchthavens duren ongeveer 3 uur. In het zomerseizoen zijn de luchthavens van Kroatië erg druk.

Beoordeel dit vliegveld