WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Laos

Laos is geheel ingesloten door andere landen in het hart van Indo-China. De Mekong-rivier is de voornaamste bron van water en transport. Alle grote steden in het land zijn aan deze rivier gelegen. De Fransen koloniseerden het gebied in de 19e eeuw. In 1954 werd het land weer onafhankelijk. Ieder jaar vliegen een paar miljoen westerse toeristen naar Laos vanwege de prachtige natuur. Ook het feit dat de bevolking zeer gastvrij is en bezoekers hartelijk ontvangt, heeft ervoor gezorgd dat toerisme op de kaart is gezet in Laos. De meeste toeristen bezoeken Laos als onderdeel van een reis door meerdere landen in de regio.

Dit zijn de 2 drukste vliegvelden in Laos

IATA: VTE

Passagiers: 2 miljoen

De luchthaven ligt op 6 kilometer van de hoofdstad van Laos. Het vliegveld wordt vooral aangevlogen vanuit China, Thailand en Zuid-Korea. Momenteel is er een terminal gebouw voor internationale vluchten en een kleiner gebouw voor binnenlands verkeer.

IATA: LPQ

Passagiers: 1 miljoen

Het vliegveld 7 kilometer van het centrum van de stad. Luang Prabang is een toeristische trekpleister. Het oude centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De moderne luchthaven is in 2013 geopend is erg groot in verhouding tot de stad die ongeveer 60.000 inwoners telt.

Auto huren
Auto huren

Een auto huren is vanaf een van de vliegvelden in Laos mogelijk bij Sixt, Avis en een aantal lokale ondernemingen. Het is de moeite waard om een huurauto vooraf te reserveren zodat je prijs en voorwaarden kunt vergelijken. Het verkeer in Laos is net als overal in Indo-China naar westerse begrippen chaotisch. Check derhalve ook de clausules met betrekking tot eigen risico.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Wil je op een van de luchthavens van Laos een taxi zonder stress, dan kan je die het beste online reserveren. De beide internationale vliegvelden liggen redelijk dicht bij de steden. Reken op een gemiddelde prijs die onder de € 10 ligt. Een mini-van is ongeveer 10% duurder dan een standaard taxi.

Hotels boeken
Hotels boeken

De hoofdstad Vientiane heeft bijna 1 miljoen inwoners en een redelijke keuze in moderne hotels. Elders in het land is de accommodatie minder gevarieerd. Op Booking.com vind je een overzicht van alle hotels in het land. Je kunt eenvoudig een hotel in de buurt van een van de vliegvelden van Laos vinden. De beschikbaarheid en de prijzen worden 24/7 bijgewerkt. Je kan rechtstreeks op de site boeken. Dagelijks zijn er speciale aanbiedingen en vaste klanten kunnen rekenen op kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Het zijn vooral Aziatische luchtvaartmaatschappijen die op de internationale vliegvelden van Laos vliegen. Vanuit het westen zal je in het algemeen een tussenstop moeten maken als je naar het land vliegt. Het is daarom aan te bevelen om de prijzen van vliegtickets naar Indo-China online te vergelijken. Indien je geen haast hebt, zijn er voordelen te behalen. Wil je al in Nederland beschikken over de valuta voor Laos, bestel dat dan online. Er zijn diverse locaties in het land waar je dit kan afhalen.

Als je voor de eerste keer naar Laos vliegt, neem dan tijdig contact op met je huisarts of een ziekenhuis voor de benodigde injecties.

informatie

Praktische informatie over Laos

  • Tijdzone: Nederland + 8 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Kip
  • Hoofdstad: Vientiane
  • Aantal inwoners: 7 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...