Over Litouwen en direct regelen!

Litouwen is het grootste en meest zuidelijke land van de Baltische staten. In tegenstelling tot Estland en Letland was Litouwen in het verleden een machtige staat die grote delen van Rusland en Oekraïne omvatte. In 1990 was Litouwen de eerste van de Baltische staten die zich onttrok aan het bewind van de Sovjet-Unie. In 2004 is het land toegetreden tot de EU. Litouwen heeft als attracties meerdere oude stadjes waar de middeleeuwse bebouwing nog intact is. Steeds meer toeristen vliegen naar het land voor de Koerse Schoorwal, een bijzonder natuurgebied in het westen van Litouwen.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Litouwen

Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)

Klimaat: Gematigd zeeklimaat

Munteenheid: Euro

Hoofdstad:Vilnius

Aantal inwoners: 3 miljoen

Vliegvelden in Litouwen

Airport Vilnius

IATA: VNO

Passagiers: minder dan 1 miljoen

De luchthaven van Vilnius is oorspronkelijk gebouwd voor de militaire luchtvaart. Het vliegveld werd in 1944 ook weer opgesteld voor de burgerluchtvaart. De luchthaven ligt op 6 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Vilnius. Op de kaart valt te zien dat het vliegveld in het oosten van het land ligt, dicht bij de grens. De luchthaven van Vilnius is het enige internationale vliegveld in Litouwen. Er zijn enkele kleine vliegvelden die alleen worden gebruikt voor binnenlandse vluchten.

Kaunas Airport

IATA: KUN

Passagiers: 800.000

Kaunas Airport is een vrij recente luchthaven. Deze werd geopend in 1988. Inmiddels gaan er vanaf allerlei bestemmingen vluchten naar deze luchthaven in Litouwen, waaronder ook vluchten van WizzAir vanaf Eindhoven Airport.

Vliegtickets naar Litouwen boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Litouwen? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Litouwen te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN LITOUWEN

Autoverhuur

Voor een klein vliegveld heeft Vilnius een groot aantal autoverhuurbedrijven: 14. Dit houdt mede verband met het feit dat het openbaar vervoer buiten de hoofdstad niet optimaal is. De wegen in het land zijn ook niet overal goed en een robuuste huurauto is beslist een pré. Online reserveren maakt het mogelijk om de prijzen en voorwaarden te vergelijken en het juiste vervoer te kiezen.

Taxi’s

Er zijn taxi’s beschikbaar op de luchthaven van Vilnius en de prijs van een rit naar het centrum is gemiddeld € 17. De prijs van de taxi van luchthaven Kaunas naar het centrum is vergelijkbaar. Om verzekerd te zijn van vervoer valt het aan te bevelen om dit online te reserveren.

Er gaat ook zeer regelmatig een bus van het vliegveld van Vilnius naar het centrum. De busrit duurt ongeveer een kwartier en een kaartje kost € 1. Hou er wel rekening mee dat de laatste halte ongeveer 1 kilometer ligt van de wijk waar de meeste hotels zijn gevestigd.

Hotels

De hotels in de buurt van de luchthavens van Litouwen zijn redelijk tot zeer goed. In het binnenland is de kwaliteit niet altijd in overstemming met westerse maatstaven. Op Booking.com kan je informatie vinden over alle hotels in het land. Je kunt direct boeken omdat ook beschikbaarheid en prijzen staan vermeld. Er zijn kortingen voor vaste klanten en iedere dag aanbiedingen voor alle gebruikers. Let ook op de voorwaarden voor annuleringen.

Tickets

Op vilnius-airport.lt kan je een overzicht vinden van de luchtvaartmaatschappijen die op Airport Vilnius vliegen. Omdat het vliegveld niet groot is en het aantal vluchten beperkt is het verstandig om online de prijzen van vliegtickets te vergelijken en ook de voorwaarden met betrekking tot bagage te checken. Naar Kaunas Airport gaan er eigenlijk alleen vluchten met WizzAir vanaf Eindhoven. Vanaf een Nederlandse luchthaven duren vluchten naar Litouwen ongeveer 3 uur. Hou in de wintermaanden rekening met periode van extreme kou als de wind uit het oosten komt.

Beoordeel dit vliegveld