Over Luxemburg en direct regelen!

Luxemburg is een van de kleinste landen in Europa en ligt ingeklemd tussen de grootmachten Frankrijk en Duitsland. Toch is het sinds het jaar 1000 vrijwel onafgebroken onafhankelijk geweest afgezien van een personele unie met Nederland die vele eeuwen heeft geduurd. Het Groothertogdom is interessant voor toerisme, maar het zijn vooral de internationale handel en de financiële dienstverlening die Luxemburg tot een der meest welvarende landen ter wereld hebben gemaakt. Vliegen naar Luxemburg kan naar de enige internationale luchthaven bij de hoofdstad: Airport Findel.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Luxemburg

Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)

Klimaat: Zeeklimaat

Munteenheid: Euro

Hoofdstad: Luxemburg-Stad

Aantal inwoners: 500.000

Internationaal vliegveld van Luxemburg

Airport Luxemburg Findel

IATA: LUX

Passagiers: 3 miljoen

De enige internationale luchthaven in Luxemburg ligt op 6 kilometer ten oosten van de hoofdstad. Het is de thuisbasis van Luxair en Cargolux. Er werken ongeveer 300 employees op het vliegveld die gemiddeld iedere week 800 vluchten afwerken. Op jaarbasis komt er bijna 1 miljoen ton luchtvracht op de luchthaven aan. De terminal heeft 4 verdiepingen met op level 0 de incheck-balies en op level 1 de boarding.

Vliegtickets naar Luxemburg boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Luxemburg? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Luxemburg te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN LUXEMBURG

Autoverhuur

Er zijn in totaal 8 autoverhuur bedrijven gevestigd op Airport Luxemburg. De balies van deze ondernemingen vind je op level -1. De wegen in Luxemburg zijn in het algemeen van uitstekende kwaliteit. In het heuvellandschap moet je rekenen op steile paden. Een huurauto online reserveren betekent dat je vooraf prijzen en voorwaarden goed kan vergelijken en verzekerd bent van passend vervoer bij aankomst op het vliegveld.

Taxi’s

Luxemburg is geen goedkoop land en dat geldt ook voor de taxi’s. Voor de rit van 6 kilometer naar de hoofdstad betaal je gemiddeld € 30. Het valt aan te bevelen om vooraf online te reserveren zodat je zeker bent van vervoer bij aankomst.

Er is ook een busverbinding die op werkdagen iedere tien minuten vertrekt. In de nacht en in het weekend is de frequentie minder. Naar verwachting zal het vliegveld in 2021 ook een tramverbinding krijgen met de stad. Met de bus ben je een kwartiertje onderweg.

Hotels

Luxemburg-Stad heeft een ruime keuze in hotels, zowel voor de zakelijke bezoekers als toeristen. Ook in de rest van het land zijn de accommodaties van goede kwaliteit. Alle details over de hotels in Luxemburg kan je vinden op booking.com. Hier kan je ook de beschikbaarheid en prijzen checken en direct boeken. Betaling hoef je niet eerder te doen dan in het hotel. Let op of en hoe lang het mogelijk is om gratis te annuleren. Er zijn iedere aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Tickets

Vluchten vanaf een Nederlandse luchthaven naar Luxemburg zijn binnen een uur gebeurd. Vrijwel alle Europese luchtvaartmaatschappijen vliegen op Airport Luxemburg. Het is dus de moeite beslist waard om prijzen van vliegtickets te vergelijken. Let ook op voorwaarden met betrekking tot bagage etc. Luxemburg kent veel lagere accijnzen dan de meeste andere Europese landen. Let wel op de regels met betrekking tot het meenemen van sigaretten en sterke drank over de grens. Luxemburg accepteert het gebruik van of handel in softdrugs niet en kent hiervoor zware straffen.

Beoordeel dit vliegveld