Over Macedonië en direct regelen!

Macedonië werd in 1991 onafhankelijk en was voor die tijd een onderdeel van voormalig Joegoslavië. De naam Macedonië ligt bijzonder gevoelig in Griekenland omdat daar ook een regio is met die naam. Vliegen naar Macedonië is meer populair geworden door het toerisme. Het land heeft ook veel te bieden, zelfs wintersport. Maar Macedonië heeft geen kust en dat is een groot nadeel ten opzichte van de meeste buurlanden. Door de prijsvechters in de luchtvaart is echter het land op de kaart gezet als een goedkope bestemming. In Noord-Macedonië kan je lekker buiten de deur eten voor € 10 en kost een koffie op een terras ook niet meer dan €1.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Macedonië

Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)

Klimaat: Mediterraan

Munteenheid: Denar

Hoofdstad: Skopje

Aantal inwoners: 2 miljoen

Internationale luchthaven van Macedonië

Airport Skopje

IATA: SKP

Passagiers: minder dan 1 miljoen.

De luchthaven van Skopje ligt op 17 kilometer van de hoofdstad van Macedonië. In 2008 is de terminal van het vliegveld volkomen vernieuwd. De luchthaven heeft nu een capaciteit van 3 miljoen passagiers en dan kan uitgebreid worden naar 6 miljoen. De luchthaven van Skopje is de enige internationale luchthaven in het land. Een tweede vliegveld bij Ohrid wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten en vracht. Bij de stad Stip zal een nieuw vliegveld worden gebouwd, dit zal uitsluitend een bestemming krijgen voor vluchten met vrachtgoederen.

Vliegtickets naar Macedonië boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Macedonië? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Macedonië te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN MACEDONIË

Autoverhuur

Er zijn maar liefst 14 autoverhuurbedrijven gevestigd op de internationale luchthaven van Macedonië. Als je met de huurauto een rondreis door het land wil maken, is een robuuste 4WD een goede keuze. Online reserveren maakt het eenvoudig om prijzen en voorwaarden te vergelijken. De auto’s staan op loopafstand van de terminal geparkeerd.

Taxi’s

Er is maar één taxibedrijf dat passagiers van de internationale luchthaven van Macedonië naar de stad vervoert. Om zeker te zijn van een taxi is het verstandig om deze online te reserveren. Een taxirit naar de hoofdstad kent momenteel een vast tarief van € 20, dat is 6.000 denar.

Er is ook een busverbinding vanaf het internationale vliegveld van Macedonië met Skopje, de busrit duurt 40 minuten en kent drie stops. Het aantal keren dat een bus rijdt, varieert van 5 tot 10 keer op een dag.

Hotels

De hotels in de buurt van luchthavens in Macedonië zijn beslist niet allemaal op het niveau van de omringende vakantielanden. Op booking.com vind je bijzonderheden en op de kaart kan je zien waar het hotel precies is gevestigd. Prijzen en voorwaarden zijn ook op de site opgenomen en je kan er direct boeken. Vaste klanten krijgen standaard kortingen en er zijn iedere dag aanbiedingen,

Tickets

Het aantal luchtvaartmaatschappijen dat op Skopje vliegt neemt nog steeds toe. Prijzen online vergelijken is dus beslist ook zinvol. Let daarbij ook op de voorwaarden met betrekking tot de bagage. Vluchten vanaf een Nederlandse luchthaven naar Skopje duren ongeveer 3 uur. Voor toeristen is Macedonië vaak een verrassing, omdat het land nog weinig ervaring heeft met toerisme. Verwacht dan ook geen winkelcentra in het land. Hier doet men nog boodschappen bij de buurtwinkel of op de markten die er vrijwel elke dag zijn.

Beoordeel dit vliegveld