WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Malawi

Malawi ligt aan de oostkant van het continent Afrika. De voormalige Britse kolonie is in 1964 onafhankelijke geworden. Malawi is een van de armste landen ter wereld en meer dan 2/3 deel van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Het land beschikt niet over kostbare delfstoffen en het ontbreken van een zeehaven heeft de export van thee en tabak beperkt. De laatste jaren probeert men het land op de kaart te zetten voor natuurtoerisme. Het Malawimeer met de uitzonderlijke vogelpopulaties en de ongerepte bossen voor foto-safari’s worden geroemd. De meeste toeristen vliegen dan ook om die reden naar het land. Malawi heeft één internationale luchthaven bij de hoofdstad en 25 kleinere vliegvelden waarvan de meeste geen verharde baan hebben.

INTERNATIONALE LUCHTHAVEN VAN MALAWI

AIRPORT LILONGWE

IATA: LLW

Passagiers: minder dan 1 miljoen

Deze luchthaven ligt 26 kilometer ten zuiden van de hoofdstad van Malawi. Vrijwel alle internationale vluchten komen aan op dit vliegveld. Vanaf de luchthaven zijn de belangrijkste toeristische attracties goed te bereiken. Er zijn een aantal winkels en een bar op het vliegveld. Er is een zitgedeelte vanaf waar je de vliegtuigen kunt zien vertrekken. De gehele luchthaven van Malawi beschikt over gratis wifi.

Auto huren
Auto huren

Er zijn een aantal autoverhuurbedrijven gevestigd op de luchthaven van Malawi, waaronder de grote namen zoals Hertz en Avis, maar ook plaatselijke verhuurders. Online reserveren is verstandig omdat je ook de prijzen en voorwaarden kan vergelijken. Check de voorwaarden met betrekking tot het eigen risico altijd goed en verzoek om een recente foto van het voertuig. Dat kan onprettige verrassingen voorkomen.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Er zijn vele taxi’s in de buurt van het vliegveld van Malawi, maar de kwaliteit van de voertuigen en de rijkunsten van de chauffeur zijn niet altijd optimaal. Kies er mede om die reden voor om online een officiële luchthaventaxi te reserveren naar je bestemming. Laat de prijs altijd nogmaals bevestigen voordat je instapt.

Hotels boeken
Hotels boeken

Het toerisme in Malawi staat nog in de kinderschoenen en momenteel worden er nieuwe accommodaties gebouwd voor de toeristen. Op booking.com vind je een overzicht van de hotels in de buurt van het vliegveld van Malawi. Je kan op de site direct boeken en eventueel annuleren. Prijzen en beschikbaarheid worden 24/7 bijgewerkt. Er zijn regelmatig aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten. Het is gebruikelijk om pas in het hotel af te rekenen. Bij boekingen in het buitenland is een creditcard vaak noodzakelijk.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Er gaan vanaf Schiphol wekelijks meerdere vluchten naar de internationale luchthaven van Malawi. Ook vanaf vliegvelden in omringende landen kun je Malawi bereiken. Het is dus de moeite waard om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Ook een alternatieve route kan soms grote prijsvoordelen opleveren. Check ook altijd de voorwaarde met betrekking tot bagage. Als je voor de eerste keer naar dit deel van Afrika vliegt, moet je tijdig contact opnemen met je huisarts of een ziekenhuis in de buurt voor de noodzakelijke inentingen. Verder geldt Malawi als een van de landen in de wereld waar verhoudingsgewijs veel aids voorkomt. Voorzichtigheid is dus geboden.

informatie

Praktische informatie over Malawi

  • Tijdzone: Nederland plus 3 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Malawische Kwacha
  • Hoofdstad:Lilongwe
  • Aantal inwoners: 19 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...