WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over de Malediven

De Republiek der Malediven is een eilandengroep van meer dan 1,000 koraaleilanden in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. Op de kaart is te zien dat de eilandjes in het algemeen maar zeer klein zijn. Het grootste eiland heeft een totale oppervlakte van 5 km2. Er zijn 200 eilandjes bewoond en 88 bestemd voor het toerisme. Vliegen naar de Malediven is populair als exclusieve huwelijksreis. De exotische schoonheid van het gebied, de aangename temperaturen en de exclusiviteit van de resorts maken het gebied zo bijzonder. Hierbij is ook de gedachte dat bij een stijging van de zeespiegel van meer dan 2 meter alle eilanden zullen moeten worden ontruimd en onder water komen te liggen een bizar idee.

INTERNATIONALE LUCHTHAVEN VAN DE MALEDIVEN

INTERNATIONAL AIRPORT MALÉ

IATA: MLE

Passagiers: 2 miljoen

Het vliegveld van Malé ligt op het eiland Hulhule dicht bij de hoofdstad. De luchthaven wordt behalve door de toeristen vooral gebruikt voor binnenlands verkeer. De eilandengroep heeft slechts een totale oppervlakte van 300 km2 maar de eilanden liggen verspreid over een gebied van 90.000 km2. Veel transport vindt dan ook plaats met kleine vliegtuigen en watervliegtuigen. In de hoofdstad Malé wonen meer dan 100.000 mensen en het eiland is compleet volgebouwd.

Auto huren
Auto huren

Gelet op de geringe oppervlakte van de diverse eilanden worden er geen personenauto’s verhuurd op de luchthaven van de Malediven. Je kan er wel boten huren en online reserveren is dan verstandig, omdat je de prijzen en voorwaarden kan vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Als je het over taxi’s hebt in dit gebied, dan betreft het veelal een boot of een vliegtuig. Als je veel gaat reizen over dit eilandenrijk, is het verstandig om online de mogelijkheden te vergelijken die er zijn om van eiland tot eiland te komen. Voor grote afstanden zijn kleine watervliegtuigen beschikbaar.

Hotels boeken
Hotels boeken

Na de lange reis is luxe vanzelfsprekend op de Malediven. Via booking.com kan je de accommodaties in de buurt van de luchthaven van de Malediven en op de diverse eilanden vergelijken. Er zijn een aantal eilanden dat zo klein is dat er slechts voor een huurvilla ruimte is gevonden. Op de site van Booking.com staat detailinformatie over de eilanden vermeld. Je kan ook direct boeken omdat de beschikbaarheid en prijzen ook zijn opgenomen. Er zijn regelmatig aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten. In het algemeen betaal je het hotel pas bij aankomst. Vooral voor buitenlandse bestemmingen is een creditcard vaak noodzakelijk bij het boeken.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

De vluchten naar de luchthaven van de Malediven zijn vaak met een tussenstop. Het loont beslist de moeite om de prijzen van vliegtickets te vergelijken. Check zeker ook de voorwaarden die gelden voor bagage die je mag meenemen.

Op de Malediven is er een strikte scheiding tussen bewoonde gebieden en toeristische ressorts. Op bewoonde eilanden mag niet worden gebouwd voor toeristen. Op de eilanden die bestemd zijn voor toerisme mag slechts 20% worden bebouwd met aandacht voor de natuur. Geen enkel gebouw mag hoger worden dan de hoogste palmboom op hef eiland. Jaarlijks vertrekken ongeveer 6.000 Nederlanders naar de Malediven voor een vakantie.

informatie

Praktische informatie over de Malediven

  • Tijdzone: Nederland plus 6 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Rufiyaa
  • Hoofdstad: Malé
  • Aantal inwoners: 400.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...