WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Maleisië

Maleisië bestaat uit twee delen die worden gescheiden door de Zuid-Chinese zee. In Malakka, dat grenst aan Thailand, woont 60% van de bevolking. Het andere gedeelte bestaat uit het noorden van Borneo en grenst aan Indonesië. Malakka sluit de stadstaat Singapore geheel in. De strategische ligging van Malakka zorgde ervoor dat het in de 19e eeuw werd gekoloniseerd door de Britten. De huidige federatie bestaat sinds 1963. Nog steeds is Maleisië een belangrijk handelscentrum in de regio voor de handel tussen China en India. Behalve een bloeiende economie is het land ook op de toeristische kaart gezet vanwege de prachtige natuur die deels wordt beschermd in parken. Vliegen naar Maleisië heeft meestal het internationale vliegveld van Kuala Lumpur als bestemming dat een van de drukste in Azië is.

Dit zijn de 2 drukste vliegvelden in Maleisië

IATA: KUL

Passagiers: 59 miljoen

De luchthaven is met een oppervlakte van 100 km2 een van de grootste ter wereld. Het vliegveld ligt in Sepang. In 1998 werd de luchthaven geopend omdat de bestaande Airport van Kuala Lumpur de toegenomen stroom passagiers niet meer aankon. Het oude vliegveld is gesloopt.

IATA: BKI

Passagiers: 9 miljoen

De tweede belangrijke luchthaven van Maleisië ligt op Noord- Borneo. Het is gebouwd door de Japanners in de Tweede Wereldoorlog als militaire basis. Nadien werd het aangepast voor de commerciële luchtvaart. Veel vluchten met deze bestemming bestaan uit toeristen die de bijzondere natuur van het gebied komen bewonderen.

Auto huren
Auto huren

Een auto huren vanaf de luchthavens in Maleisië is redelijk goedkoop. Het is wel verstandig om online een huurauto te reserveren en de prijzen en voorwaarden te vergelijken. De wegen in het westelijk gedeelte van Maleisië zijn redelijk goed. Kuala Lumpur is voor westerse begrippen enorm wanordelijk en druk wat verkeer betreft.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Maleisië is een land waar je als bezoeker de taxi beslist vooraf online moet reserveren. Taxichauffeurs weigeren in het algemeen de meter aan te zetten voor een toerist en vragen dan vaak buitensporige prijzen. Over het algemeen is de taxi het snelste vervoermiddel vanaf een van de vliegvelden van Maleisië voor een buitenlandse bezoeker, maar het is wel verstandig om goede afspraken te maken.

Hotels boeken
Hotels boeken

Kuala Lumpur heeft enkele van de meest luxueuze hotels ter wereld, maar de keuze is sowieso erg groot. Op booking.com kan je informatie vinden over alle accommodaties in de buurt van de luchthavens van Maleisië. Op de site kan e online boeken omdat beschikbaarheid en prijzen 24/7 worden geüpdatet. Er zijn dagelijks aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

De internationale luchthaven van Kuala Lumpur is een van de drukste in Azië. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben dit vliegveld als bestemming. Online de prijzen van vliegtickets beoordelen is dan ook een goed idee. Wil je al in Nederland beschikken op de plaatselijke valuta, bestel deze dan online. Ophalen is mogelijk op diverse locaties in Nederland. In Maleisië verwacht men van bezoekers dat deze zich houden aan de plaatselijke wetten en gebruiken. Handhaving vindt streng plaats, informeer daarom naar de regelgeving die geldt.

informatie

Praktische informatie over Maleisië

  • Tijdzone: Nederland plus 8 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Maleisische ringgit
  • Hoofdstad: Kuala Lumpur
  • Aantal inwoners: 31 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...