Over Malta en direct regelen!

Malta is een van de dwergstaatjes in Europa en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 300 km2. Door de ligging centraal in de Middellandse zee tussen Italië en Griekenland is het eiland altijd strategisch van belang geweest. Het eiland wordt dan ook al lange tijd bewoond en er zijn bezienswaardigheden die ouder zijn de piramides in Egypte. Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten op Malta en de meeste passagiers vliegen naar het eiland om daar vakantie te vieren. Omdat de Engelsen het eiland lang als kolonie hebben gehad, kan je met Engels hier overal terecht.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Malta

Tijdzone: Midden Europees + 2 (tijdverschil Nederland: plus 1 uur )

Klimaat: Mediterraan

Munteenheid: Euro

Hoofdstad: Valletta

Aantal inwoners: 400.000

Drukste vliegvelden in Malta

Malta Airport

IATA: MLA

Passagiers: 2 miljoen

Over vliegvelden op Malta hoeven we bijna niet te spreken, want Malta heeft maar één internationale luchthaven. Deze ligt centraal op het eiland op ongeveer 8 kilometer van de hoofdstad Valletta. Vlakbij het vliegveld vind je het plaatsje Luqa. Dit dorp is op de kaart gezet door de luchthaven. Oorspronkelijk is het vliegveld aangelegd door de Royal Air Force en het is in de Tweede Wereldoorlog ook regelmatig zwaar gebombardeerd door de Luftwaffe. Na het einde van de oorlog werd de luchthaven ook gebruikt voor de burgerluchtvaart. De eerste terminal dateert van 1958 maar in 1992 werd een grotere geopend met moderne faciliteiten.

Gozo Airport

IATA: GZM

Hoewel er geen internationale vluchten naar Gozo Airport gaan, is dit toch een van de luchthavens op Malta die een vermelding waard is. Het is namelijk het vliegveld met de kortste landingsbaan ter wereld. Verder is er een helipad beschikbaar, waarvandaan ook regelmatig rondvluchten per helikopter worden gedaan.

Vliegtickets naar Malta boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Malta? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Malta te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN MALTA

Autoverhuur

Het eiland is niet erg groot en beschikt over een wegennet dat niet overal van goede kwaliteit is. Maar op de luchthaven van Malta zijn 10 autoverhuurbedrijven gevestigd. Het is dus beslist de moeite waard om online prijzen en voorwaarden te gaan vergelijken. Bovendien ben je verzekerd van passend vervoer bij aankomst als je vooraf een huurauto reserveert. Er is ook een buslijn vanaf het vliegveld naar de populaire toeristenbestemmingen. Er wordt links gereden op Malta.

 

Taxi’s

Een taxirit naar de hoofdstad Valletta kost gemiddeld € 17. Vakantie bestemmingen zoals Silema en St Julian’s liggen op iets grotere afstand van de luchthaven en daarvoor betaal je gemiddeld dan ook € 25. Een taxi online reserveren is mogelijk op het vliegveld van Malta en geeft je zekerheid van passend vervoer bij aankomst.

Hotels

Het aanbod aan hotels op het eiland is erg ruim van 5-sterren accommodaties tot meer voordelige B & B’s. Op booking.com staan alle details vermeld en op de kaart die bij elk hotel wordt getoond kan je precies zien op welk deel van het eiland je eventuele hotel staat. booking.com vermeldt ook de prijzen en de beschikbaarheid, je kan dus via de site ook direct boeken. Voor vaste klanten zijn er kortingen en voor iedere bezoeker van de site speciale aanbiedingen.

Tickets

Op maltairport.com kan je een lijst vinden van alle luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Malta Airport. Omdat Malta een populaire bestemming is voor Britse toeristen, vliegen ook de Britse prijsvechters in de luchtvaart met grote regelmaat naar dit eiland. Dat maakt het online vergelijken van de prijzen van vliegtickets bijzonder interessant. De bezienswaardigheden en evenementen op het eiland worden in de zomer zeer druk bezocht. Het valt dan ook aan te bevelen om tickets vooraf online te reserveren.

Beoordeel dit vliegveld