Over Marokko en direct regelen!

Marokko was al 100 jaar voor Christus een koninkrijk en in die tijd waren het de Berbers die het land overheersten. In 1912 werd Marokko bezet door Frankrijk en Spanje. Na een bloedige strijd werd het land in 1956 weer onafhankelijk. De meeste bezoekers vliegen naar Marokko vanwege de kust. Veel Marokkanen leven inmiddels in West-Europa en bezoeken nog regelmatig hun land. Er zijn dan ook 8 internationale vliegvelden in Marokko. Op de kaart is te zien dat er een landelijke dekking van luchthavens is.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Marokko

Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)

Klimaat: Aan de kust mediterraan

Munteenheid: Marokkaanse dirnham

Hoofdstad: Rabat

Aantal inwoners: 34 miljoen

Drukste vliegvelden in Marokko

Airport Casablanca

IATA: CMN

Passagiers: 9 miljoen

Het grootste vliegveld van Marokko ligt op 20 kilometer van Casablanca. Het is de thuisbasis van Royal Air Maroc. De luchthaven was tot 1963 ook een basis voor Amerikaanse nucleaire bommenwerpers. Inmiddels heeft het vliegveld 3 terminals.

Airport Marrakech

IATA: RAK

Passagiers: 8 miljoen

Deze luchthaven ligt op 3 kilometer van de stad. De meeste vluchten uit het Midden-Oosten hebben deze bestemming. De landingsbaan is 3 kilometer lang en geschikt voor alle grote straalvliegtuigen.

Airport Al Massira

IATA: AGA

Passagiers: 2 miljoen

Dit vliegveld ligt vlakbij de stad Agadir en wordt voornamelijk gebruikt als bestemming voor toeristische vluchten. De grote Europese chartermaatschappijen vliegen rechtstreeks van Europa naar deze luchthaven.

Airport Fez-Saiss

IATA: FEZ

Passagiers: 1 miljoen

De luchthaven van Fez licht dichtbij de stad op een hoogte van 600 meter. Vooral binnenlandse vluchten komen hier aan. Een aantal grote luchtvaartmaatschappijen heeft een lijnvlucht op dit vliegveld.

Airport Rabat-Salé

IATA: RBA

Passagiers: 1 miljoen

De hoofdstad Rabat heeft een eigen internationale luchthaven maar deze behoort tot de kleinere in het land. Er is ook nog geen openbaar vervoer van het vliegveld naar Rabat en transport is dus slechts mogelijk via taxi of huurauto.

Vliegtickets naar Marokko boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Marokko? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Marokko te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN MAROKKO

Autoverhuur

In grote delen van het land is het wegennet van matige kwaliteit. Indien je ook het binnenland bezoekt, is een stevige 4WD een goede keuze. Online reserveren van een huurauto maakt het eenvoudig om prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi’s

Taxi’s zijn niet duur vanaf de luchthavens in Marokko maar om misverstanden te voorkomen, kan je deze beter online reserveren. Vanaf de luchthaven Rabat is er geen openbaar vervoer naar de hoofdstad en ben je aangewezen op een taxi of een eigen auto.

Hotels

Er zijn in het toeristische gedeelte in de buurt van de luchthavens van Marokko zeer veel goede hotels. Een overzicht vind je onder meer op booking.com. Ook prijzen en beschikbaarheid staat op de site vermeld. Je kan dus direct boeken en gebruikmaken van de dagelijkse aanbiedingen.

Tickets

Alle grote Europese luchtvaartmaatschappijen vliegen regelmatig op de vliegvelden in Marokko. Het is dus de moeite waard om online de prijzen van vliegtickets te vergelijken. Indien je bezoek zich niet beperkt tot de kust, zijn er vaak inentingen nodig. Neem hiervoor contact op met je huisarts of een groot ziekenhuis in de regio. De plaatselijke valuta kan je online bestellen en voor vertrek afhalen.

Beoordeel dit vliegveld