WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Marokko

Marokko was al 100 jaar voor Christus een koninkrijk en in die tijd waren het de Berbers die het land overheersten. In 1912 werd Marokko bezet door Frankrijk en Spanje. Na een bloedige strijd werd het land in 1956 weer onafhankelijk. De meeste bezoekers vliegen naar Marokko vanwege de kust. Veel Marokkanen leven inmiddels in West-Europa en bezoeken nog regelmatig hun land. Er zijn dan ook 8 internationale vliegvelden in Marokko. Op de kaart is te zien dat er een landelijke dekking van luchthavens is.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Marokko

IATA: CMN

Passagiers: 9 miljoen

Het grootste vliegveld van Marokko ligt op 20 kilometer van Casablanca. Het is de thuisbasis van Royal Air Maroc. De luchthaven was tot 1963 ook een basis voor Amerikaanse nucleaire bommenwerpers. Inmiddels heeft het vliegveld 3 terminals.

IATA: RAK

Passagiers: 8 miljoen

Deze luchthaven ligt op 3 kilometer van de stad. De meeste vluchten uit het Midden-Oosten hebben deze bestemming. De landingsbaan is 3 kilometer lang en geschikt voor alle grote straalvliegtuigen.

IATA: AGA

Passagiers: 2 miljoen

Dit vliegveld ligt vlakbij de stad Agadir en wordt voornamelijk gebruikt als bestemming voor toeristische vluchten. De grote Europese chartermaatschappijen vliegen rechtstreeks van Europa naar deze luchthaven.

IATA: FEZ

Passagiers: 1 miljoen

De luchthaven van Fez licht dichtbij de stad op een hoogte van 600 meter. Vooral binnenlandse vluchten komen hier aan. Een aantal grote luchtvaartmaatschappijen heeft een lijnvlucht op dit vliegveld.

IATA: RBA

Passagiers: 1 miljoen

De hoofdstad Rabat heeft een eigen internationale luchthaven maar deze behoort tot de kleinere in het land. Er is ook nog geen openbaar vervoer van het vliegveld naar Rabat en transport is dus slechts mogelijk via taxi of huurauto.

Auto huren
Auto huren

In grote delen van het land is het wegennet van matige kwaliteit. Indien je ook het binnenland bezoekt, is een stevige 4WD een goede keuze. Online reserveren van een huurauto maakt het eenvoudig om prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi reservere
Taxi reservere

Taxi’s zijn niet duur vanaf de luchthavens in Marokko maar om misverstanden te voorkomen, kan je deze beter online reserveren. Vanaf de luchthaven Rabat is er geen openbaar vervoer naar de hoofdstad en ben je aangewezen op een taxi of een eigen auto.

Hotels boeken
Hotels boeken

Er zijn in het toeristische gedeelte in de buurt van de luchthavens van Marokko zeer veel goede hotels. Een overzicht vind je onder meer op booking.com. Ook prijzen en beschikbaarheid staat op de site vermeld. Je kan dus direct boeken en gebruikmaken van de dagelijkse aanbiedingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Alle grote Europese luchtvaartmaatschappijen vliegen regelmatig op de vliegvelden in Marokko. Het is dus de moeite waard om online de prijzen van vliegtickets te vergelijken. Indien je bezoek zich niet beperkt tot de kust, zijn er vaak inentingen nodig. Neem hiervoor contact op met je huisarts of een groot ziekenhuis in de regio. De plaatselijke valuta kan je online bestellen en voor vertrek afhalen.

informatie

Praktische informatie over Marokko

  • Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: Aan de kust mediterraan
  • Munteenheid: Marokkaanse dirnham
  • Hoofdstad: Rabat
  • Aantal inwoners: 34 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...