WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Mexico

Mexico is het meest bevolkte Spaanstalige land ter wereld, maar er zijn ook 67 inheemse talen met een beschermde status. De meeste bezoekers vliegen naar Mexico vanwege de mooie kust en de bezienswaardigheden uit de tijd van de Azteken, die het land heeft te bieden. Mexico is van 1521 tot 1821 een Spaanse kolonie geweest. De leider van de onafhankelijkheidsstrijd Iturbide, riep zichzelf in 1821 tot keizer uit maar werd snel afgezet en daarna werd een Republikeinse grondwet ingevoerd.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Mexico

IATA: MEX

Passagiers: 44 miljoen

Het vliegveld ligt omsloten door woonwijken op ongeveer 5 kilometer van het centrum van de hoofdstad. Deze luchthaven is de drukste in Latijns-Amerika. Het vliegveld bestaat al sinds 1929 en had in eerste instantie een militair doel

IATA: CUN

Passagiers: 24 miljoen

Deze luchthaven is de meest belangrijkste bestemming voor toeristen en ligt dichtbij de kust. De afstand van het vliegveld naar de stad Cancun is 16 kilometer. Een deel van de luchthaven werd in 2005 door orkaan Wilma getroffen en zwaar beschadigd.

IATA: GDL

Passagiers: 13 miljoen

Het vliegveld ligt op 16 kilometer van de stad Guadalajara, de tweede stad in Mexico. Vooral Mexicanen maken gebruik van deze luchthaven. Ongeveer 70% van de jaarlijkse bezoekers komt uit Mexico.

IATA: MTY

Passagiers: 10 miljoen

De luchthaven van Monterey is de thuisbasis voor Aeromexico en Aviacsa. Het vliegveld heeft vooral internationale lijnen met de VS, Cuba en Spanje. Het is genoemd naar Mariano Escobo, een negentiende-eeuwse generaal.

IATA: TIJ

Passagiers: 7 miljoen

Dit is het meest noordelijk gelegen vliegveld van Mexico, het ligt 10 kilometer van de stad Tijuana en op 15 minuten per auto van San Diego. De luchthaven werd in 1951 geopend en kan via een brug over de grens ook rechtstreeks worden bereikt vanuit de VS.

Auto huren
Auto huren

Het wegennet van Mexico is van matige kwaliteit. Bij het huren van een auto vanaf een van de luchthavens in Mexico moet je daar rekening mee houden. Online een auto reserveren maakt het eenvoudig om de voorwaarden en prijzen te vergelijken. Bepaalde delen van Mexico zijn door problemen met de drugshandel niet veilig. Informeer daar voor vertrek naar.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

De vliegvelden in Mexico liggen in het algemeen redelijk ver van de steden. Een taxi huren kan je online regelen zodat je verzekerd bent van vervoer bij aankomst.

Hotels boeken
Hotels boeken

Vooral aan de kust is er een groot aanbod hotels in Mexico. Details over de accommodatie kan je op Booking.com vinden. Ook de beschikbaarheid en prijzen zijn hier te vinden alsmede een kaart van de omgeving. Ideaal als je een hotel zoekt in de buurt van een van de vliegvelden van Mexico. Dagelijks zijn er aanbiedingen en vaste klanten krijgen kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vrijwel alle Europese luchtvaartmaatschappijen vliegen op luchthavens in Mexico. Het loont dus om prijzen van vliegtickets online te vergelijken en de voorwaarden voor bagage te checken. Vluchten van Nederlandse luchthavens naar Mexico duren minimaal 10 uur. Informeer naar de noodzakelijke injecties bij een eerste bezoek aan het land.

informatie

Praktische informatie over Mexico

  • Tijdzone: Nederland min 6 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Mexicaanse Peso
  • Hoofdstad: Mexico-City
  • Aantal inwoners: 125 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...