WIJ VERGELIJKEN

Vliegvelden Midden-Amerika

De verschillende landen in Midden-Amerika, ook wel Centraal-Amerika genoemd, worden de laatste jaren massaal bezocht door toeristen. Denk bijvoorbeeld aan prachtige bestemmingen zoals Guatemala, Panama, Nicaragua, Costa Rica of Cuba; allemaal geweldige vakantielanden. De vliegvelden in Midden-Amerika zijn net als in Zuid-Amerika niet zo massaal en groot als die in sommige andere continenten, maar er zijn genoeg mogelijkheden!

Bekijk de kaart hieronder voor een goed overzicht van alle landen met vliegvelden in Midden-Amerika. Als je op één van de landen klikt kun je vervolgens alle vliegveld informatie, van de voor toeristen belangrijke vliegvelden, bekijken.

Aruba
Bahama's
Costa Rica
Cuba
Curacao
Dominicaanse Republiek
Guatemala
Jamaica
Nicaragua
Panama
St. Maarten

De populairste vliegvelden in Midden-Amerika zijn Cancun International Airport (Mexico),  José Martí International Airport (Cuba), Augusto Cesar Sandino International Airport  (Nicaragua), Mexico City International Airport, Tocumen Airport (Panama), Juan Santa Maria Airport (Costa Rica), en La Aurora International Airport (Guatemala). Panama stad spant hierbij de kroon wanneer het gaat om drukste luchthaven van Midden-Amerika. Dit komt vooral omdat veel internationale vluchten op dit vliegveld een tussenstop maken.

Vanuit Nederland vliegen bijna alle grote maatschappijen richting Midden-Amerika. Denk aan KLM, AirFrance, Iberia of British Airways. Ook Aeromexico is een populaire maatschappij voor vluchten naar dit mooie continent.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...