WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Montenegro

Montenegro is sinds 2006 onafhankelijk en behoorde tot die tijd tot voormalig Joegoslavië. Het land ligt aan de Adriatische Zee tegenover Italië. Toerisme wordt steeds belangrijker in Montenegro dat al meerdere malen door Lonely Planet als reisbestemming is aangewezen. De stranden, de bergen en de ongerepte natuur worden geroemd. Er zijn twee internationale luchthavens in Montenegro. Vliegen naar Montenegro (zwarte bergen) is een belevenis.

Dit zijn de 2 drukste vliegvelden van Montenegro

IATA: PDG

Passagiers: 1 miljoen

De luchthaven van Podgorica is gebouwd in 1961. In die tijd werd de stad nog Titograd genoemd. Het vliegveld was zowel bestemd voor de militaire als de burgerluchtvaart. De luchthaven ligt 11 kilometer ten zuiden van de hoofdstad van Montenegro. Na de onafhankelijk werd het land al gauw interessant voor het toerisme en nam het aantal passagiers snel toe. In die periode werd Podgorica Airport op de kaart gezet als de ‘Beste luchthaven onder de 1 miljoen passagiers’. Dit vliegveld is de thuisbasis van Montenegro Airlines.

IATA: TIV

Passagiers: 1,2 miljoen

Tivat Airport is de drukste luchthaven van Montenegro. Het ligt vlakbij de stad Tivat en is gemakkelijk bereikbaar. Het is de populairste keuze voor reizigers die aan de Adriatische kust willen verblijven. Er vliegen veel internationale luchtvaartmaatschappijen naar deze airport, waaronder Transavia en Brussels Airlines.

Auto huren
Auto huren

Het wegennet in Montenegro is zeker in de bergstreken niet overal optimaal. Een robuuste 4WD is dan een goede keuze voor een huurauto. Op het vliegveld zijn 10 autoverhuurbedrijven gevestigd. Online kan je een rental car reserveren zodat je zeker bent van vervoer bij aankomst. Op deze weze kan je ook de prijzen en voorwaarden met elkaar vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

De afstand van de luchthaven naar het centrum van Podgorica is 11 kilometer. Een taxirit duurt ongeveer een kwartier en kost gemiddeld € 12. Een taxi van het vliegveld naar Tivat is voordeliger, omdat de afstand wat kleiner is. Hier vandaan worden echter vaak taxi’s genomen naar bestemmingen aan de Adriatische kust. Online reserveren is mogelijk. Hou er wel rekening mee dat er momenteel slecht twee taxibedrijven zijn waarmee het vliegveld een contract heeft gesloten over vaste tarieven. Let op de het tarief als je online reserveert.

Het openbaar vervoer vanaf het vliegveld is een probleem. Je moet ongeveer een kwartier lopen naar het dichtstbijzijnde station en het aantal treinen richting de hoofdstad is zeer beperkt. Informeer je hierover indien je gebruik wilt maken van deze manier van transport.

Hotels boeken
Hotels boeken

Op enkele kilometers afstand van de luchthavens van Montenegro vind je de eerste accommodatie. Omdat toerisme steeds belangrijker wordt in het land, is er ook veel aandacht voor uitbreiding en modernisering van de hotels. Op booking.com vind je alle informatie over de beschikbaarheid en prijzen van kamers in de buurt van de vliegvelden in Montenegro. In het algemeen zijn de prijzen lager dan in andere vakantiebestemmingen. Booking.com heeft een kortingssysteem voor vaste klanten, maar voor iedere gebruiker van de site zijn er ook aanbiedingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen kiezen ook voor Podgorica Airport als bestemming. Het loont zich dus om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Let hierbij ook altijd op de voorwaarden voor bagage en eventueel andere zaken waaraan kosten zijn verbonden. De vliegtijd naar Montenegro vanaf een Nederlandse luchthaven is bij een directe vlucht ongeveer 3 uur. Voor een bezoek aan Montenegro heb je geen visum nodig. Vaccinaties worden wel aangeraden tegen DTP en Hepatitis A.

informatie

Praktische informatie over Montenegro

  • Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: Mediterraan
  • Munteenheid: Euro
  • Hoofdstad: Podgorica
  • Aantal inwoners: 650.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...