WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Myanmar

Vroeger heette dit land Birma. Het werd in 1824 een Britse kolonie en na de onafhankelijkheid in 1948 bleef de naam lange tijd gehandhaafd. Na een militair bewind was gevormd, besloot deze dat het land vanaf 1989 Myanmar moest worden genoemd naar een lokale naam die in de 12e eeuw werd gebruikt. Ook de oude hoofdstad Rangoon, nog steeds de grootste stad in het land, werd in 2005 vervangen door het centraal gelegen Naypyidaw. De militaire dictatuur is inmiddels beëindigd maar Myanmar is nog steeds een van de meest gesloten landen ter wereld. Het land is de laatste jaren toegankelijk voor buitenlandse toeristen. Vliegen naar Myanmar is echter nog steeds een bijzondere bestemming. Het land kent drie internationale vliegvelden.

Dit zijn de 3 drukste vliegvelden in Myanmar

IATA: RGN

Passagiers: 3 miljoen

De luchthaven van Rangoon ligt op 15 kilometer van de stad en is gebouwd op een locatie van een militair vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog. In 2007 is er een nieuwe terminal gebouwd. De oude terminal wordt nu uitsluitend gebruikt voor binnenlandse vluchten.

IATA: MDL

Passagiers: 1 miljoen

Mandalay beschikt over de meest moderne luchthaven van Myanmar. Het heeft een landingsbaan die meer dan 4,5 kilometer lang is, waar ook de grootste passagiersvliegtuigen kunnen landen. Sinds 1999 is de capaciteit maximaal 3 miljoen passagiers. Het vliegveld ligt op 35 kilometer van Mandalay.

IATA: NYT

Passagiers: minder dan 1 miljoen

Het derde internationale vliegveld van Myanmar ligt op 16 kilometer van de hoofdstad. De luchthaven werd geopend op 2011. Hoewel er bijna 1 miljoen mensen in de stad wonen, komen er nauwelijks toeristen. De meeste internationale vluchten hier zijn voor officiële staatsbezoeken bedoeld.

Auto huren
Auto huren

In Myanmar mag een buitenlander geen auto besturen. De autoverhuurbedrijven bij de luchthavens in Myanmar bieden dus alleen huurauto’s met chauffeur aan. Online reserveren maakt het eenvoudig om de prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

De internationale vliegvelden in Myanmar liggen op redelijk grote afstand van de steden. Een taxi kan je online reserveren om zeker te zijn van vervoer. Zonder een afgesproken prijs, kan ook in Myanmar een taxi duur uitvallen, terwijl de tarieven niet erg hoog zijn en de kwaliteit niet bijzonder goed.

Hotels boeken
Hotels boeken

Myanmar is een lange periode gesloten geweest voor toeristen, de accommodaties zijn ook nog niet overal op het peil dat westerse toerist verwacht. Op Booking.com vind je informatie over de diverse hotels in de buurt van de luchthavens in Myanmar. Hierbij kan je op de kaart op de site de exacte locatie vinden. Er zijn aanbiedingen en kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vliegen naar Myanmar wordt elk jaar gemakkelijker. Het aantal luchtvaartmaatschappijen dat op vliegvelden in Myanmar vliegt, neemt nog steeds toe. Het loont dan ook om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Wil je de plaatselijke valuta al in Nederland kopen, dan kan je deze online bestellen en op diverse plaatsen in ons land ophalen. De bevolking in Myanmar is gastvrij maar vele jaren van militaire dictatuur hebben een stempel op het land gedrukt. Het is verstandig om vooraf kennis te nemen van de do and don’ts in Myanmar.

informatie

Praktische informatie over Myanmar

  • Tijdzone: Nederland + 7 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Kyat
  • Hoofdstad: Naypyidaw
  • Aantal inwoners: 55 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...