WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Nederland

Nederland is een klein land maar de commerciële luchtvaart is er belangrijk. De KLM bestaat al sinds 1919 en is daarmee de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder eigen naam vliegt. Er zijn 5 luchthavens in Nederland, hoewel er plannen zijn voor een zesde. Schiphol behoort tot de drukste vliegvelden in Europa en de wereld. Door de centrale ligging en de goede infrastructuur is het hele land vanuit Schiphol goed bereikbaar. Maar de luchthaven zit aan de grens van de capaciteit.

Schiphol Airport
Eindhoven Airport
Groningen-Eelde Airport
Maastricht-Aachen Airport
Rotterdam-The Hague Airport

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Nederland

IATA: AMS

Passagiers: 69 miljoen

Schiphol ligt op ongeveer 15 kilometer ten westen van Amsterdam. Het is de thuisbasis van alle Nederlandse luchtvaartmaatschappijen waaronder de KLM. Oorspronkelijk werd Schiphol gebouwd als een militair vliegveld gedurende de Eerste Wereldoorlog. Burgerluchtvaart vond plaats vanaf 1919.

Lees meer over Amsterdam Schiphol Airport

IATA: EIN

Passagiers: 5,7 miljoen

Deze luchthaven ligt aan de westkant van Eindhoven, tussen Best en Veldhoven. Het is ook nog steeds een basis voor de Koninklijke Luchtmacht. De militaire bestemming is ontstaan vlak voor de Tweede Wereldoorlog. De civiele luchtvaart werd in 1946 hersteld.

Lees meer over Eindhoven Airport

IATA: RTM

Passagiers. 2 miljoen

Deze luchthaven wordt ook wel Zestienhoven genoemd. Het vliegveld ligt enkele kilometers ten noorden van Rotterdam in de Zestienhovense polder. Het vliegveld werd in 1956 gebouwd. Voor de Tweede Wereldoorlog had Rotterdam een eigen vliegveld dat door de geallieerden volledig werd verwoest.

Lees meer over Rotterdam Airport

IATA: GRO

Passagiers: 250.000

Dit vliegveld ligt 10 kilometer ten zuiden van de stad Groningen, vlak bij Eelde. Deze luchthaven beschikt maar over één landings-/startbaan. Het vliegveld werd in 1931 geopend en wordt momenteel weinig gebruikt. Het is de bedoeling om hier met drones te gaan vliegen.

Lees meer over Groningen-Eelde Airport

IATA: MST

Passagiers: 200.000

Dit is de kleinste commerciële luchthaven in Nederland. Het vliegveld ligt 8 kilometer ten noorden van Maastricht bij de gemeente Beek. Hoewel er in het begin van de 20e regelmatig werd gesproken over de aanleg van een vliegveld in deze regio werd het pas in 1946 werkelijkheid.

Lees meer over Maastricht Aachen Airport

Auto huren
Auto huren

Nederland heeft een uitstekende infrastructuur waaronder een uitgebreid wegennet. Files zijn echter een dagelijks verschijnsel. Het huren van een auto in de buurt van de vliegvelden in Nederland kan je het beste vooraf en online doen. Het vergelijken van prijzen en voorwaarden is hierdoor mogelijk.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s zijn duur. Vanaf de luchthaven Schiphol moet een speciaal luchthaven tarief worden betaald. Reserveer bij voorkeur vooraf en online een officiële taxi om zekerheid te hebben over beschikbaarheid en prijs.

Hotels boeken
Hotels boeken

Hotels zijn er in alle prijsklassen. Ook B&B’s worden steeds populairder. Je kan alle informatie over accommodatie in de buurt van luchthavens in Nederland vinden op Booking.com. Op deze site kan je ook direct boeken en worden prijzen en beschikbaarheid vermeld. Kortingen en aanbiedingen zijn hier dagelijks aan de orde

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Het is niet erg gebruikelijk om binnen Nederland gebruik te maken van een lijnvlucht naar een van de andere vliegvelden in verband met de korte afstanden. Als er charters zijn, zal je de prijs van de vliegtickets online vinden. Vliegen naar Nederland vanaf een buitenlandse luchthaven wordt natuurlijk wel gedaan.

informatie

Praktische informatie over Nederland

  • Tijdzone: Midden Europees + 1
  • Klimaat: Gematigd zeeklimaat
  • Munteenheid: Euro
  • Hoofdstad: Amsterdam
  • Aantal inwoners: 17 miljoen

Praktische zaken om alvast geregeld te hebben voor vertrek

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...