WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Nepal

Nepal wordt ook wel het ‘dak van de wereld’ genoemd en dat is begrijpelijk als je beseft dat 8 van de 14 hoogste bergen ter wereld in Nepal liggen. Het land ligt zoals duidelijk is op de kaart ingeklemd tussen India en China en kent ook om die reden een onrustige geschiedenis waarbij deze grootmachten invloed probeerden te krijgen in het land. De naam van de hoofdstad Kathmandu heeft ook een magische klank, vooral uit de tijd dat het Britse koloniale rijk nog bestond. Toeristen vliegen vandaag de dag vooral naar Nepal voor een bezoek aan de ruige natuur in het hooggebergte en de vele oude tempels op vaak afgelegen plaatsen. De bevolking van Nepal heeft in 2007 gestemd voor het beëindigen van de monarchie.

INTERNATIONALE LUCHTHAVEN VAN NEPAL

AIRPORT LAMIDANDA

IATA: LDN

Passagiers: 1 miljoen

Het internationale vliegveld van Lamidanda is de enige grote luchthaven in het land. Het vliegveld ligt dicht bij het dorp Lamidanda in het Khotang district. Voor Nepalese begrippen ligt de luchthaven relatief laag op 1.250 meter boven de zeespiegel.

Auto huren
Auto huren

Op de luchthaven in Nepal kan je alleen een auto met chauffeur huren. De grote internationale autoverhuurders zoals Hertz en Avis bieden deze optie dan ook aan. Maar er zijn ook vele kleine verhuurders, soms met een enkele auto. Kies ervoor om een auto met chauffeur online te reserveren, dan kan je prijzen en voorwaarden vergelijken. Het is ook beslist verstandig om het eigen risico te bekijken. Het verkeer in de grote steden van het land is heftig.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Het is verstandig om online een taxi te reserveren bij een van de grotere maatschappijen als je vervoer wilt van de luchthaven van Nepal naar je bestemming. Er zijn veel taxi’s in Nepal en als toerist zullen veel taxichauffeurs je graag vervoeren. Dat kan echter een behoorlijk probleem opleveren als je vooraf geen prijs hebt afgesproken.

Hotels boeken
Hotels boeken

Een hotel in het legendarische Kathmandu, wie wil daar nu niet een keer overnachten? Er zijn relatief veel hotels in de buurt van het internationale vliegveld van Nepal, maar het is verstandig om op een site als Booking.com de beschrijving van de accommodatie goed te lezen. Niet alle hotels voldoen aan de eisen die westerse toeristen daaraan stellen. Op booking.com kan je ook online reserveren omdat de site 24/7 de beschikbaarheid en prijzen toont. Betalen doe je meestal in het hotel, een creditcard is meestal noodzakelijk voor een boeking in een buitenlands hotel.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Er zijn relatief weinig directe vluchten vanuit Europa naar de internationale luchthaven van Nepal, maar met een tussenstop zijn er veel meer mogelijkheden. Het loont de moeite om online de opties te vergelijken om in Nepal te komen. De prijzen van vliegtickets kunnen behoorlijk verschillen. Als je in Nederland al de plaatselijke valuta in Nepal wilt ophalen, kan dat op diverse locaties na een telefonische bestelling.

De meeste bezoekers moeten wennen aan de grote hoogte en de ijle lucht. Het valt aan te bevelen om de eerste dagen tijdens je bezoek aan Nepal niet te veel inspannende activiteiten te ondernemen.

informatie

Praktische informatie over Nepal

  • Tijdzone: Nederland + 5 uur
  • Klimaat: Landklimaat
  • Munteenheid: Nepalese Roepie
  • Hoofdstad: Kathmandu
  • Aantal inwoners: 30 miljoen

Handige reistips & deals

Vlucht gemist door drukte Schiphol Hier heb je recht op

Vlucht gemist door drukte Schiphol? Hier heb je recht op

Het domineert het nieuws al een paar maanden: de wachtrijen op Schiphol. Een hoop reizigers zijn inmiddels gedupeerd vanwege een vertraagde of geannuleerde vlu...

Actieve vakantie op de Canarische Eilanden

Bij de Canarische Eilanden denk je misschien al snel aan zon, zee en strand. Natuurlijk kun je er heerlijk aan het zwembad liggen en voelt de temperatuur zelfs...