WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Nicaragua

Nicaragua ligt te noorden van Costa Rica in Centraal Amerika. Het land is genoemd naar de leider van een inheemste stam die rond het meer van Nicaragua leefde. In 1502 bezocht Columbus het gebied en in 1522 veroverden de Spanjaarden het. Het land werd in 1823 onafhankelijk. In 1909 werd het land tijdelijk bezet door de VS na een burgeroorlog. De Amerikanen verlieten het land weer in 1933. Vliegen naar Nicaragua doet men vooral vanwege de mooie ongerepte natuur die het land heeft te bieden. Alleen de eerste vier kalendermaanden is het er in het algemeen droog, de rest van het jaar is er veel regen.

MANAGUA AIRPORT

IATA: MGA

Passagiers: 2 miljoen

Het vliegveld van Managua is van redelijk recente datum want het werd geopend in 1969. In de periode van het Sandinistische bewind werd het vliegveld genoemd naar Sandino, de naam werd weer ingetrokken maar in 2007 wederom toegepast. Managua is de grootste stad en hoofdstad van het land. Er wonen hier meer dan 1 miljoen mensen aan de rand van het meer van Nicaragua. De stad is regelmatig door aardbevingen getroffen, voor het laatst in 1972. Bijzonder is dat de stad twee kathedralen heeft die beide uit de 20e eeuw stammen. De eerste is sinds de aardbeving in 1972 niet meer in gebruik.

Auto huren
Auto huren

De meeste inwoners in het land rijden per bus en die zal je dan op de wegen regelmatig tegenkomen in alle afmetingen. De grotere autoverhuurbedrijven zijn gevestigd op het vliegveld van Managua. Online reserveren van een huurauto maakt het mogelijk om prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s zijn niet duur vanaf de luchthaven van Nicaragua, maar in de avonduren geldt vaak een dubbel tarief. Ook is het de gewoonte dat onderweg passagiers worden opgepikt. Het is verstandig om online een taxi te reserveren, zodat er vervoer beschikbaar is bij aankomst. Veel van het busvervoer in het land gaat met oude Amerikaanse schoolbussen. Een goedkoop vervoermiddel maar niet altijd comfortabel of betrouwbaar.

Hotels boeken
Hotels boeken

Het toerisme komt in inmiddels op gang in Nicaragua. De hotels in de buurt van het internationale vliegveld van Nicaragua zijn nog van wisselende kwaliteit. Op booking.com kan je een overzicht vinden van de hotels in het land met een bijgevoegde kaart van de locatie. Ook de prijzen en beschikbaarheid staan vermeld en je kan direct een kamer boeken via de site. Er zijn regelmatig aanbiedingen en vaste klanten kunnen profiteren van kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vluchten naar de luchthaven van Nicaragua vanaf Schiphol vinden in beperkte mate plaats, maar je kan hef land zonder veel problemen bereiken via vliegvelden in de VS of de regio. Het loont beslist de moeite om online de prijzen van vliegtickets te vergelijken. Als je voor het eerst naar Centraal-Amerika reist, zijn een aantal injecties noodzakelijk. Hiervoor kan je contact opnemen met je huisarts of een groot ziekenhuis in de buurt. Doe dit wel ruim van tevoren. Als je in Nederland al plaatselijk wil kopen, kan je dat online bestellen.

informatie

Praktische informatie over Nicaragua

  • Tijdzone: Nederland min 8 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Cordoba
  • Hoofdstad: Managua
  • Aantal inwoners: 6 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...