WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Nieuw-Zeeland

Abel Tasman was de eerste Europeaan die Nieuw-Zeeland zag. Het land bestaat uit twee grote eilanden en een aantal kleinere, vaak onbewoond. De plaatselijke bewoners, Maori’s, verjoegen de ontdekkingsreizigers. De Engelsen die het land in de 19e eeuw koloniseerden, vochten diverse oorlogen uit met de Maori’s. Nieuw Zeeland is een erg groot land met een kleine bevolking. Gelegen ten oosten van het continent Australië lijken de eilanden op de kaart misleidend klein. Toeristen vliegen naar deze exotische bestemming vanwege de mooie natuur en de ontzagwekkende landschappen. Nieuw Zeeland vormt het decor voor veel films waaronder ‘In de ban van de Ring’.

Dit zijn de 3 drukste vliegvelden in Nieuw-Zeeland

IATA: AKL

Passagiers: 13 miljoen

Het drukste vliegveld van Nieuw Zeeland is tevens de thuishaven van New Zealand Air. De luchthaven ligt op 20 kilometer van Auckland. Hoewel het vliegveld twee landingsbanen heeft, wordt er slechts één gebruikt. Voor de grote passagiersvliegtuigen van vandaag liggen de banen te dicht bij elkaar.

IATA: CHC

Passagiers: 6 miljoen

In 2013 heeft de luchthaven van Christchurch een nieuwe terminal gekregen waardoor het een van de modernste vliegvelden in de regio is geworden. De afstand tot het centrum van de stad is ongeveer 12 kilometer. Vanwege de veranderlijke wind in dit gebied zijn er meerdere landingsbanen in verschillende richtingen.

IATA: WLG

Passagiers: 5 miljoen

Het vliegveld van de hoofdstad ligt op maar 5 kilometer van het centrum van Wellington. De luchthaven staat bekend om de vaak turbulente landingen vanwege de sterke wind in dit gebied. De stad is de tweede qua grote in Nieuw Zeeland.

Auto huren
Auto huren

Op de vliegvelden van Nieuw Zeeland zijn de meeste grote internationale verhuurbedrijven gevestigd. De prijzen kunnen in het seizoen flink verschillen. Het is dan ook aan te raden om een huurauto online te reserveren om prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s op de luchthavens in Nieuw Zeeland kan je online reserveren zodat je verzekerd bent van passend vervoer naar je bestemming. De afstanden op de eilanden zijn vaak erg groot. Het meest gebruikte transportmiddel is de bus.

Hotel boeken
Hotel boeken

De hotels buiten de grote steden in het land zijn in het algemeen kleinschalig. Door de afgelegen ligging is er geen sprake van massatoerisme in het land. Op de site van Booking.com kan je informatie vinden over de accommodaties in de buurt van de vliegvelden in Nieuw-Zeeland. Direct boeken is hier ook mogelijk. Er zijn dagelijks aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Een vliegticket naar de luchthavens in Nieuw Zeeland is relatief prijzig vanwege de grote afstand en het beperkte vliegverkeer. De meeste bezoekers komen vanaf een Australisch vliegveld. Vergelijken van de prijzen is beslist een goed idee. Voor wie de eerste keer een bezoek brengt aan het land zal het meteen opvallen dat het leven daar erg duur is. Dat geldt niet alleen voor luxe producten maar ook dagelijkse boodschappen in de supermarkt. De grote uitzondering op die regel zijn kiwi’s, die zijn overal spotgoedkoop.

informatie

Praktische informatie over Australië

  • Tijdzone: Nederland + 11 uur
  • Klimaat: Warm zeeklimaat
  • Munteenheid: Nieuw-Zeelandse dollar
  • Hoofdstad: Wellington
  • Aantal inwoners: 5 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...