WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Nigeria

Nigeria is een voormalige Britse kolonie die in 1963 onafhankelijk is geworden. Het land ligt aan de westkust en is een van de meest bevolkte landen in Afrika. Toeristen vliegen vooral naar Nigeria vanwege de prachtige natuur. Er zijn tropische regenwouden, savannen en woestijn gebieden. Op de kaart valt ook te zien hoe groot de afstanden in het land zijn. Er zijn 3 internationale luchthavens in het land waarvan Lagos Airport tot de drukste in Afrika behoort.

Dit zijn de 3 drukste vliegvelden in Nigeria

IATA: LOS

Passagiers: 7 miljoen

Deze luchthaven in Nigeria is een van de drukste in Afrika. Het vliegveld ligt op 22 kilometer van de stad Lagos, een van de grootste steden in het land. Het is de thuisbasis voor alle Nigeriaanse luchtvaartmaatschappijen. De luchthaven is in de afgelopen jaren regelmatig gemoderniseerd en behoort inmiddels tot de veiligste op het continent.

IATA: ABV

Passagiers: 3 miljoen

Dit vliegveld ligt vlakbij de hoofdstad en neemt steeds meer in belang toe. In de omgeving zijn er diverse extra faciliteiten aangelegd zoals parkeerplaatsen en een hotel. Ook is er een tweede baan geopend.

IATA: KAN

Passagiers: minder dan 1 miljoen

Deze internationale luchthaven is de enige in het noorden van Nigeria. Het vliegveld werd in 1936 geopend. De luchthaven verloor een groot deel van het belang toen er niet meer onderweg werd bijgetankt op weg naar het zuiden van het land. De KLM heeft een lijnvlucht naar dit vliegveld.

Auto huren
Auto huren

Er is geen openbaar vervoer op de luchthavens aanwezig en daarvoor moet je in het algemeen een kwartiertje lopen naar een reguliere bushalte. Op de vliegvelden zijn niet altijd  balies van autoverhuurbedrijven. Het is ook verstandig om een huurauto online te regelen, dan kan je prijzen en voorwaarden goed vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Evenals in veel andere Afrikaanse landen zijn er geen meters in de taxi’s in Nigeria. Het valt dan ook aan te raden om het taxivervoer online te reserveren. Hierdoor heb je zekerheid van vervoer bij aankomst. Bevestig de ritprijs nogmaals voordat je instapt.

Hotels boeken
Hotels boeken

Er is een ruime keuze aan hotels is het uitgestrekte land waarbij de verschillen in kwaliteit erg groot kunnen zijn. Op Booking.com vind je een overzicht van alle accommodaties is het land. Ook prijzen en beschikbaarheid staan vermeld. Direct online boeken is dus mogelijk, waarbij je in jet algemeen in het hotel kunt afrekenen. Er zijn dagelijkse aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vrijwel alle Europese luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten met bestemming Nigeria. Het loont dus de moeite om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Ook de route kan erg veel invloed hebben op het financiële plaatje. Als je voor de eerste keer naar West-Afrika vliegt, moet je tijdig contact opnemen met je huisarts over noodzakelijke injecties. In Nigeria is de bevolking ongeveer voor de helft Christen en voor de andere helft Moslim. Van bezoekers wordt verwacht dat ze respect opbrengen voor beide groepen en zich aanpassen aan de plaatselijke gewoonten.

informatie

Praktische informatie over Nigeria

  • Tijdzone: Tijdverschil met Nederland: geen
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Naira
  • Hoofdstad: Abuja
  • Aantal inwoners: 190 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...