WIJ VERGELIJKEN

Vliegvelden Noord-Amerika

Noord-Amerika is een continent met veel én grote vliegvelden. Zelfs het grootste vliegveld ter wereld bevindt zich hier, namelijk Hartsfield Jackson Atlanta Airport. Dit is niet alleen het grootste vliegveld qua omvang, maar ook qua aantal passagiers (meer dan 104,2 miljoen).

Bekijk de kaart hieronder voor een goed overzicht van alle landen en staten met vliegvelden in Noord-Amerika. Als je op één van de landen of staten klikt kun je vervolgens alle vliegveld informatie, van de voor toeristen belangrijke vliegvelden, bekijken.

Canada
Mexico
Verenigde Staten

Toeristen vliegen massaal op luchthavens in Noord-Amerika om op reis te gaan naar prachtige bestemmingen zoals Canada, Alaska en de VS. Daarnaast staan vliegvelden in Noord-Amerika bekend om de vele binnenlandse vluchten, waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt door locals en toeristen.

Buiten het bovengenoemde grootste vliegveld in de VS, zijn ook Los Angeles Airport, Chicago O’Hare, en Dallas /Fort Worth Airport enorm, en bezit Canada vooral de drukste vliegvelden van Noord-Amerika. Namelijk Toronto Pearson Airport, Vancouver Airport, Montreal-Trudeau Airport en Calgary Airport .

Niet alleen behoren de vliegvelden in Noord-Amerika tot de grootste van de wereld,  maar de Amerikaanse vliegmaatschappijen spannen hierbij ook de kroon. Denk bijvoorbeeld aan de maatschappijen American Airlines, Delta Airlines en United Airlines.

Handige reistips & deals

Naar het ziekenhuis op je vakantie Zo zit het met je zorgverzekering in het buitenland

Naar het ziekenhuis op je vakantie? Zo zit het met je zorgverzekering in het buitenland

Staat je nazomer vakantie in het buitenland voor de deur? Dan ben je misschien al druk bezig met de voorbereidingen. Op vakantie wil je namelijk niet voor verr...

handige informatie reis kenia

Handige informatie voor een reis naar Kenia

Als je op reis gaat naar Kenia om te genieten van de magische zonsondergangen, safari’s en de Masai-cultuur, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee d...