WIJ VERGELIJKEN

Vliegvelden Oceanië

Oceanië is het kleinste werelddeel van onze aarde, en omvat een reeks prachtige eilanden in de Grote Oceaan waaronder Australië en Nieuw-Zeeland. Vooral die laatste twee bestemmingen zijn enorm populair onder backpackers.

Bekijk de kaart hieronder voor een goed overzicht van alle landen met vliegvelden in Oceanië. Als je op één van de landen klikt kun je vervolgens alle vliegveld informatie, van de voor toeristen belangrijke vliegvelden, bekijken.

Australië
Nieuw-Zeeland

Omdat Oceanië relatief gezien klein is, is dit het continent met de minste vliegvelden ter wereld. De bestemmingen waar het meest op gevlogen wordt, en waarvan de meeste tegenwoordig ook directe vluchten hebben vanuit Nederland zijn: Sydney, Melbourne en Brisbane (Australië), Wellington, Christchurch, Dunedin en Hamilton (Nieuw-Zeeland), Nadi (Fiji-eilanden), Papeete (Frans Polynesië), en Rarotonga (Cookeilanden).

Al deze bestemmingen hebben ook meteen de grootste vliegvelden van Oceanië, waarvan Syndey Airport de grootste is. De meest populaire en best aangeschreven vliegmaatschappijen om mee naar Oceanië te vliegen vanuit Nederland zijn onder andere Singapore Airlines, Malaysia Airlines, KLM, Emirates, Qatar Airways en Etihad Airways. Wil je wat kleinere en meer afgelegen eilanden gaan bezoeken in Oceanië, dan vlieg je meestal op een van de grotere bovenstaande vliegvelden en stap je daarna over op een andere vlucht of ga je verder per boot.

Handige reistips & deals

handige informatie reis kenia

Handige informatie voor een reis naar Kenia

Als je op reis gaat naar Kenia om te genieten van de magische zonsondergangen, safari’s en de Masai-cultuur, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee d...

Kun je het wifi-netwerk in jouw hotel vertrouwen

Kun je het wifi-netwerk in jouw hotel vertrouwen?

Tijdens lange of verre reizen kom je vaak in hotels terecht. Het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering dat deze hotels wifi aanbieden. Of het nu een op...