WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Oekraïne

Oekraïne is het grootste land dat geheel in Europa ligt. Het werd in 1991 onafhankelijk bij het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. De relatie met Rusland is nog steeds zeer gespannen na de annexatie van de Krim door de Russen in 2014. Ook zijn er problemen met separatisten in delen van het land. Vliegen naar Oekraïne is mogelijk maar het is geen toeristische bestemming.

Dit zijn de 4 drukste vliegvelden van Oekraïne

IATA: KBP

Passagiers: 10 miljoen

De internationale luchthaven van Kiev ligt ongeveer op 17 kilometer van Kiev. Er is nog een tweede vliegveld dat voor binnenlandse vluchten wordt gebruikt. Het vliegveld is in 1950 geopend met een militaire bestemming. In 1980 werd het ook opengesteld voor de burgerluchtvaart.

IATA: HRK

Passagiers: 2 miljoen

Charkov ligt in het zuiden van Oekraïne zoals op de kaart valt te zien. De luchthaven werd in de jaren 50 gebouwd, maar werd volledig gerenoveerd voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2012.

IATA: ODS

Passagiers: 1 miljoen

De luchthaven van Odessa ligt op 7 kilometer van de belangrijke havenstad in Oekraïne. Er worden hier met name binnenlandse vluchten afgewikkeld. Een beperkt aantal internationale luchtvaartmaatschappijen heeft Odessa als bestemming

IATA: LWO

Passagiers: 1 miljoen

Op 6 kilometer van de stad Lviv ligt dit vliegveld dat is genoemd naar de stichter van de stad: Danylo Halytskyi. De luchthaven is de oudste van het land. Al in 1930 was er een lijnvlucht tussen Lviv en Boekarest.

Auto huren
Auto huren

De wegen in grote delen van Oekraïne zijn van mindere kwaliteit. Als je bestemming buiten de grote steden ligt, is een robuuste huurauto dus aan te raden. Online reserveren geeft duidelijkheid over je vervoer en maakt het mogelijk om prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

De prijzen van taxi’s in de buurt van luchthavens in Oekraïne zijn niet hoog, om verzekerd te zijn van vervoer bij aankomst is het verstandig om vooraf een taxi te reserveren. De keuze uit verschillende maatschappijen is op de kleinere vliegvelden beperkt.

Hotels boeken
Hotels boeken

De hotels in de grotere steden vlakbij de vliegvelden van Oekraïne zijn in het algemeen van goede kwaliteit. Op het platteland is de keuze minder en de accommodatie vaak sober. Op Booking.com vind je informatie over alle hotels in het land. De prijzen en beschikbaarheid kan je op de site ook checken. Direct boeken is mogelijk, let daarbij op de aanbiedingen. Frequente gebruikers van de site komen in aanmerking voor kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Het aantal luchtvaartmaatschappijen dat Oekraïne als bestemming heeft. Is beperkt. Het loont dan ook de moeite om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Daarbij kan je dan ook de voorwaarden met betrekking tot bagage controleren. Een vlucht naar het land vanaf een Nederlandse luchthaven duurt ongeveer 3 uur. Het klimaat in Oekraïne is een gematigd landklimaat en in de winter is het over het algemeen minder koud dan in Rusland. Maar de winter kan ook bijzonder streng uitvallen, een aandachtspunt als je in die tijd reist.

informatie

Praktische informatie over Oekraïne

  • Tijdzone: Midden Europees + 2 (tijdverschil Nederland: plus 1 uur )
  • Klimaat: Landklimaat
  • Munteenheid: hryvnja
  • Hoofdstad: Kiev
  • Aantal inwoners: 44 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...