Over Oostenrijk en direct regelen!

Oostenrijk is een van de weinigen landen in Europa waar in de zomer en winter grote aantallen vakantiegangers naar toe gaan. Ook voor dit land geldt dat vliegen naar de bestemming steeds populairder wordt in vergelijking tot de auto. Er zijn in totaal 6 internationale vliegvelden in Oostenrijk waarvan het grootste bij Wenen ligt en een aantal speciaal is bedoeld voor de wintersport.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Oostenrijk

Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)

Klimaat: Landklimaat

Munteenheid: Euro

Hoofdstad: Wenen

Aantal inwoners: 9 miljoen

Drukste vliegvelden in Oostenrijk

Wenen Airport

IATA: VIE

Passagiers: 24 miljoen

De luchthaven van Wenen ligt op 18 kilometer ten zuiden van Wenen. Dit vliegveld is de thuisbasis van Austrian en veruit de drukste luchthaven van Oostenrijk. Wenen heeft een snelgroeiend vliegveld omdat het een knooppunt is voor vluchten Centraal en Oost-Europa.

Salzburg Airport

IATA: SZG

Passagiers: 5 miljoen

De officiële naam van dit vliegveld is W.A. Mozart naar de bekende Oostenrijkse componist. De luchthaven ligt ten westen van Salzburg. Het vliegveld werd al in 1926 in gebruik genomen voor de burgerluchtvaart. Zowel vanaf Schiphol, Eindhoven, Rotterdam als Groningen zijn er vluchten naar Salzburg.

Innsbruck Airport

IATA: INN

Passagiers: 1 miljoen

Dit vliegveld bedient de regio Tirol en ligt 2,5 kilometer van Innsbruck. In de zomermaanden wordt het vooral gebruikt voor regionale vluchten, maar in de wintermaanden is deze luchthaven voor veel toeristen het startpunt van hun wintersportvakantie.

Graz Airport

IATA: GRZ

Passagiers: 1 miljoen

Al in 1913 werd begonnen met de bouw van hangars en werd een grasbaan aangelegd. De eerste commerciële vlucht in Oostenrijk was in 1925 en had als startpunt het vliegveld van Graz. De luchthaven ligt op 40 kilometer van de grens van Slovenië en is vooral in de zomer druk met vakantievluchten naar Zuid-Europa.

Linz Airport

IATA: LNZ

Passagiers: minder dan 1 miljoen

De luchthaven van Linz ligt tegen de stad aan. Het vliegveld werd in 1955 geopend. Het is een basis voor de Oostenrijkse luchtmacht, maar mag ook gebruikt worden voor de burgerluchtvaart. Linz is de tweede luchthaven in Oostenrijk wat vrachtverkeer betreft.

Vliegtickets naar Oostenrijk boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Oostenrijk? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Oostenrijk te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN OOSTENRIJK

Autoverhuur

Het wegennet in Oostenrijk is van goede kwaliteit, maar de vele bergwegen vragen veel een auto en de bestuurder. Online een huurauto reserveren in de buurt van de luchthavens in Oostenrijk maakt het mogelijk om prijzen en voorwaarden te vergelijken. In de winter is het in Oostenrijk verplicht op sommige trajecten sneeuwkettingen aan te brengen.

Taxi’s

Ook in Oostenrijk kan je online een taxi reserveren op de luchthaven. Hierdoor ben je verzekerd van passend vervoer bij aankomst en heb je informatie over de prijs.

Hotels

Details over de hotels in Oostenrijk staan vermeld op booking.com. Ook beschikbaarheid en prijzen staan op de site opgenomen en je kan direct boeken. Voor vaste klanten zijn er kortingen en iedere dag worden er aanbiedingen getoond.

Tickets

Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen vliegen naar de grote luchthavens van Oostenrijk. Het is dus zinvol om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Let ook op de voorwaarden voor bagage. De vliegtijd vanaf een Nederlandse luchthaven is ongeveer 2 uur.

Beoordeel dit vliegveld