Over Panama en direct regelen!

Panama is een klein land in Centraal-Amerika wat vooral bekend is vanwege het Panama-kanaal. Dit is de verbinding tussen de Atlantische en de Grote Oceaan die voorkomt dat men om Zuid-Amerika moet varen. Panama was een Spaanse kolonie tot en met 1821. Het land werd daarna eerst bij Columbia gevoegd maar werd in 1904 onafhankelijk met behulp van de VS. Na een periode van onrust, is vliegen naar Panama nu weer mogelijk zonder problemen. Het vliegveld van Panama-City is het drukste in Centraal-Amerika.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Panama

Tijdzone: Nederland min 6 uur

Klimaat: Tropisch

Munteenheid: Balboa

Hoofdstad:Panama-City

Aantal inwoners: 3,7 miljoen

Internationale luchthaven van Panama

Airport Panama City Tocumen

IATA: PTY

Passagiers: 9 miljoen

De luchthaven van Panama-City is geopend in 1947. Het was in die tijd een strikt militair vliegveld met name bedoeld om het Panama-kanaal te beschermen. De luchthaven is de thuisbasis van de Panamese luchtvaartmaatschappij Copa Airlines. Veruit de meeste vluchten naar het vliegveld worden ook door deze onderneming verzorgd. De luchthaven ligt op 15 kilometer van de hoofdstad van Panama. Vanwege de sterke groei van het aantal passagiers is een tweede terminal gebouwd. Deze zal in 2019 naar verwachting in gebruik worden genomen.

Vliegtickets naar Panama boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Panama? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Panama te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP HET VLIEGVELD IN PANAMA

Autoverhuur

Er is een dozijn autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Panama-City gevestigd. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch oerwoud en buiten de hoofdstad is het wegennet van matige kwaliteit. Online een huurauto reserveren maakt het mogelijk om prijzen en voorwaarden te vergelijken. Tevens heeft u daardoor de zekerheid van passend vervoer bij aankomst,

Taxi’s

Voor een taxirit van het internationale vliegveld van Panama naar het centrum van de stad moet je gemiddeld $ 30 betalen. Als er meer dan twee personen gebruik maken van de taxi is daarvoor een toeslag verschuldigd. Het is aan te bevelen om online een taxi te reserveren om verzekerd te zijn van passend vervoer. Als je gebruik wilt maken van het openbaar vervoer is daarvoor een metrobus card nodig. Deze kan niet op het vliegveld worden gekocht. Indien je dus niet vooraf een dergelijke kaart hebt gekocht, ben je aangewezen op een taxi of de dure shuttle-bus.

Hotels

Vooral Panama-City heeft een ruime keuze in hotels. In de rest van het land is de accommodatie in het algemeen meer bescheiden. Alle informatie over de hotels in Panama kan je vinden op Booking.com. Hier staan ook de beschikbaarheid en prijzen vermeld. Je kan ook direct boeken en er zijn dagelijks aanbiedingen. De vaste klanten kunnen gebruik maken van kortingsregelingen.

Tickets

Een volledige lijst met luchtvaartmaatschappijen die Airport Panama-City als bestemming hebben kan je vinden op tocumenpanama.aero. Het is zinvol om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken omdat de vetschillen aanzienlijk kunnen zijn. Let ook op de voorwaarden met betrekking tot bagage. Als je voor de eerste keer naar Panama vliegt zijn een aantal inentingen noodzakelijk. Neem hiervoor ruim voor je vlucht contact op met jouw huisarts of een ziekenhuis in een grote stad. Vrijwel overal in Panama kan je betalen met Amerikaanse dollars

Beoordeel dit vliegveld