WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Peru

Peru ligt aan de westkust van Zuid-Amerika en is steeds vaker in trek als bestemming voor een exotische vakantie. Vliegen vanaf Europa betekent dat je op de drukke luchthaven van Lima zal aankomen. Peru heeft veel te bieden. Lima is een van de meest levendige steden op het continent. Maar de geheimzinnige Inca-stad Machu Picchu is een echte trekpleister. Verder heeft Peru tropische oerwouden en majestueuze bergtoppen van de Andes te bieden.

LIMA AIRPORT

IATA: LIM

Passagiers: 22 miljoen

Het vliegveld van Lima ligt in Callao, dat is onderdeel van het grootstedelijk Lima. De luchthaven is geopend in 1960 en is genoemd naar de Frans-Peruviaanse piloot Jorge Chávez. Het is veruit het grootste vliegveld in Peru en een van de drukste in Zuid-Amerika. In 2005 is het vliegveld gerenoveerd en uitgebreid. Het is een van de weinige vliegvelden in de wereld waar een viersterren hotel op het terrein is gevestigd. Lima Airport is de thuisbasis voor een groot aantal kleinere luchtvaartmaatschappijen.

Auto huren
Auto huren

Op de luchthaven van Lima zijn 3 autoverhuurbedrijven gevestigd. Deze vind je in de aankomstterminal. De wegen buiten de grote steden zijn in Peru van matige kwaliteit. In het oerwoud en de bergen is het vaak niet mogelijk om met eigen vervoer iedere locatie te bezoeken. Online reserveren betekent dat je verzekerd bent van passend vervoer en prijzen en voorwaarden kunt vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Een taxi naar het historisch centrum van Lima kost ongeveer 75 PEN ( 1 PEN is 0,26 euro) Alleen taxi’s met een officiële vergunning mogen passagiers vanaf de luchthaven vervoeren. Online reserveren zorgt ervoor dat er passend vervoer voor u beschikbaar is bij aankomst. Er is ook een busdienst naar de stad die meerdere stops heeft in toeristische wijken. De busrit duurt tussen de 50 en 80 minuten.

Hotels boeken
Hotels boeken

De meeste bezoekers vliegen naar Peru vanwege de vele bezienswaardigheden. Er is dan ook een ruime keuze aan hotels in het gehele land. Op booking.com vind je een overzicht van de accommodatie die je mag verwachten in Peru. Op de site kan je ook de beschikbaarheid en de prijzen checken. Voor vaste klanten zijn er kortingen en iedereen kan gebruikmaken van de aanbiedingen. Annuleren is onder voorwaarden mogelijk, bekijk de opties voordat je boekt.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Welke luchtvaartmaatschappijen vluchten aanbieden naar Lima kan je zien op lima-airport.com. Het is aan te bevelen om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken omdat er steeds meer aanbieders komen op dit traject.

Peru is een erg langgerekt land en het is dan ook verstandig om je bezoek goed te plannen wat tijd betreft. De regentijd in het oerwoud loopt van juni tot november. In het Andesgebergte regent het juist vooral van december tot en met maart. De warmste tijd van het jaar is tussen december en maart. Wil je vooral naar Peru voor Machu Picchu, dan is september tot en met november de beste tijd daarvoor.

informatie

Praktische informatie over Peru

  • Tijdzone: Tijdverschil Nederland: min 6 uur)
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Sol (Pen)
  • Hoofdstad: Lima
  • Aantal inwoners: 31 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...