Over Peru en direct regelen!

Peru ligt aan de westkust van Zuid-Amerika en is steeds vaker in trek als bestemming voor een exotische vakantie. Vliegen vanaf Europa betekent dat je op de drukke luchthaven van Lima zal aankomen. Peru heeft veel te bieden. Lima is een van de meest levendige steden op het continent. Maar de geheimzinnige Inca-stad Machu Picchu is een echte trekpleister. Verder heeft Peru tropische oerwouden en majestueuze bergtoppen van de Andes te bieden.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Peru

Tijdzone: Tijdverschil Nederland: min 6 uur)

Klimaat: Tropisch

Munteenheid: Sol (Pen)

Hoofdstad: Lima

Aantal inwoners: 31 miljoen

Drukste vliegvelden in Peru

Lima Airport

IATA: LIM

Passagiers: 22 miljoen

Het vliegveld van Lima ligt in Callao, dat is onderdeel van het grootstedelijk Lima. De luchthaven is geopend in 1960 en is genoemd naar de Frans-Peruviaanse piloot Jorge Chávez. Het is veruit het grootste vliegveld in Peru en een van de drukste in Zuid-Amerika. In 2005 is het vliegveld gerenoveerd en uitgebreid. Het is een van de weinige vliegvelden in de wereld waar een viersterren hotel op het terrein is gevestigd. Lima Airport is de thuisbasis voor een groot aantal kleinere luchtvaartmaatschappijen.

Vliegtickets naar Peru boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Peru? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Peru te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN PERU

Autoverhuur

Op de luchthaven van Lima zijn 3 autoverhuurbedrijven gevestigd. Deze vind je in de aankomstterminal. De wegen buiten de grote steden zijn in Peru van matige kwaliteit. In het oerwoud en de bergen is het vaak niet mogelijk om met eigen vervoer iedere locatie te bezoeken. Online reserveren betekent dat je verzekerd bent van passend vervoer en prijzen en voorwaarden kunt vergelijken.

Taxi’s

Een taxi naar het historisch centrum van Lima kost ongeveer 75 PEN ( 1 PEN is 0,26 euro) Alleen taxi’s met een officiële vergunning mogen passagiers vanaf de luchthaven vervoeren. Online reserveren zorgt ervoor dat er passend vervoer voor u beschikbaar is bij aankomst. Er is ook een busdienst naar de stad die meerdere stops heeft in toeristische wijken. De busrit duurt tussen de 50 en 80 minuten.

Hotels

De meeste bezoekers vliegen naar Peru vanwege de vele bezienswaardigheden. Er is dan ook een ruime keuze aan hotels in het gehele land. Op booking.com vind je een overzicht van de accommodatie die je mag verwachten in Peru. Op de site kan je ook de beschikbaarheid en de prijzen checken. Voor vaste klanten zijn er kortingen en iedereen kan gebruikmaken van de aanbiedingen. Annuleren is onder voorwaarden mogelijk, bekijk de opties voordat je boekt.

Tickets

Welke luchtvaartmaatschappijen vluchten aanbieden naar Lima kan je zien op lima-airport.com. Het is aan te bevelen om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken omdat er steeds meer aanbieders komen op dit traject.

Peru is een erg langgerekt land en het is dan ook verstandig om je bezoek goed te plannen wat tijd betreft. De regentijd in het oerwoud loopt van juni tot november. In het Andesgebergte regent het juist vooral van december tot en met maart. De warmste tijd van het jaar is tussen december en maart. Wil je vooral naar Peru voor Machu Picchu, dan is september tot en met november de beste tijd daarvoor.

Beoordeel dit vliegveld