WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Polen

Polen is door de prijsvechters in de luchtvaart als toeristische bestemming steeds beter op de kaart gezet. Vliegen naar Warschau, Krakau en Wroclaw behoren tot de populaire citytrips. De infrastructuur in het land is ook sterk verbeterd met behulp van de EU. Ook de internationale vliegvelden van Polen kunnen inmiddels de concurrentie aan met die in West- en Noord-Europa. Polen heeft 6 luchthavens van betekenis.

Katowice Airport
Krakau Airport

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Polen

IATA: WAW

Passagiers: 16 miljoen

De grootse luchthaven van Warschau is genoemd naar de Poolse componist Chopin. Het is een van de weinige Europese internationale vliegvelden die in een stadsdeel zijn gevestigd. Op deze luchthaven komen 40% van de reizigers in de luchtvaart aan. Ook de Poolse luchtmacht heeft hier een basis.

IATA: KRK

Passagiers: 6 miljoen

De naam van de luchthaven van Krakau is in 1995 gewijzigd in Johannes Paulus II. Het vliegveld ligt op 10 kilometer van het centrum van de stad en is in 1964 geopend als vervanging van een oudere luchthaven in de stad,. Opvallend is dat er vijf gates zijn en één aankomsthal, gelet op de grootte van het vliegveld.

IATA: GDN

Passagiers: 5 miljoen

Het zal niemand verbazen dat de luchthaven van Gdansk inmiddels is vernoemd naar de beroemdste zoon van de stad: Lech Walesa. Het vliegveld is in 1974 geopend en ligt op 10 kilometer van de havenstad. Het dient ter vervanging van het oude vliegveld bij de stad.

IATA: KTW

Passagiers: 4 miljoen

De luchthaven van Katowice bevindt zich op 34 kilometer ten noorden van de stad. Het vliegveld werd in 1940 gebouwd door de Luftwaffe. Ook na de Tweede Wereldoorlog hield deze basis een militaire bestemming. De eerste internationale vluchten vonden pas plaats in 1993 door de Lufthansa.

IATA: WRO

Passagiers: 3 miljoen

Ook het vliegveld van Wroclaw dateert uit de Tweede Wereldoorlog. Wroclaw heette toen Breslau en behoorde bij Duitsland. De luchthaven ligt op 10 kilometer van de stad.

Auto huren
Auto huren

Het wegennet in het binnenland van Polen is niet overal van goede kwaliteit. Een robuuste 4WD is daar aan te bevelen. Een huurauto online reserveren heeft als voordeel dat je prijs en voorwaarden kan vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s zijn niet duur Polen. Om verzekerd te zijn van passend vervoer bij aankomst op een van de luchthavens in Polen is het verstandig om online te reserveren.

Hotels boeken
Hotels boeken

De hotels in de buurt van vliegvelden in Polen kan je checken op Booking.com. Ook beschikbaarheid en prijzen staan hier vermeld. Je kan desgewenst direct boeken. Er is een kortingssysteem voor vaste klanten en iedere dag zijn er aanbiedingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen vliegen ook op Polen. Het loont zich dus om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Vluchten naar Polen van Nederlandse luchthavens duren ongeveer 2 tot 3 uur afhankelijk van de bestemming, Polen behoort tot de EU, maar de Euro is hier nog niet ingevoerd tot op heden.

informatie

Praktische informatie over Polen

  • Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: gematigd zeeklimaat tot landklimaat
  • Munteenheid: Zloty
  • Hoofdstad: Warschau
  • Aantal inwoners: 38 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...