Over Polen en direct regelen!

Polen is door de prijsvechters in de luchtvaart als toeristische bestemming steeds beter op de kaart gezet. Vliegen naar Warschau, Krakau en Wroclaw behoren tot de populaire citytrips. De infrastructuur in het land is ook sterk verbeterd met behulp van de EU. Ook de internationale vliegvelden van Polen kunnen inmiddels de concurrentie aan met die in West- en Noord-Europa. Polen heeft 6 luchthavens van betekenis.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Polen

Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)

Klimaat: gematigd zeeklimaat tot landklimaat

Munteenheid: Zloty

Hoofdstad: Warschau

Aantal inwoners: 38 miljoen

Drukste vliegvelden in Polen

Warschau Airport

IATA: WAW

Passagiers: 16 miljoen

De grootse luchthaven van Warschau is genoemd naar de Poolse componist Chopin. Het is een van de weinige Europese internationale vliegvelden die in een stadsdeel zijn gevestigd. Op deze luchthaven komen 40% van de reizigers in de luchtvaart aan. Ook de Poolse luchtmacht heeft hier een basis.

Krakau Airport

IATA: KRK

Passagiers: 6 miljoen

De naam van de luchthaven van Krakau is in 1995 gewijzigd in Johannes Paulus II. Het vliegveld ligt op 10 kilometer van het centrum van de stad en is in 1964 geopend als vervanging van een oudere luchthaven in de stad,. Opvallend is dat er vijf gates zijn en één aankomsthal, gelet op de grootte van het vliegveld.

Gdansk Airport

IATA: GDN

Passagiers: 5 miljoen

Het zal niemand verbazen dat de luchthaven van Gdansk inmiddels is vernoemd naar de beroemdste zoon van de stad: Lech Walesa. Het vliegveld is in 1974 geopend en ligt op 10 kilometer van de havenstad. Het dient ter vervanging van het oude vliegveld bij de stad.

Katowice Airport

IATA: KTW

Passagiers: 4 miljoen

De luchthaven van Katowice bevindt zich op 34 kilometer ten noorden van de stad. Het vliegveld werd in 1940 gebouwd door de Luftwaffe. Ook na de Tweede Wereldoorlog hield deze basis een militaire bestemming. De eerste internationale vluchten vonden pas plaats in 1993 door de Lufthansa

Wroclaw Airport

IATA: WRO

Passagiers: 3 miljoen

Ook het vliegveld van Wroclaw dateert uit de Tweede Wereldoorlog. Wroclaw heette toen Breslau en behoorde bij Duitsland. De luchthaven ligt op 10 kilometer van de stad.

Vliegtickets naar Polen boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Polen? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Polen te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN POLEN

Autoverhuur

Het wegennet in het binnenland van Polen is niet overal van goede kwaliteit. Een robuuste 4WD is daar aan te bevelen. Een huurauto online reserveren heeft als voordeel dat je prijs en voorwaarden kan vergelijken.

Taxi’s

Taxi’s zijn niet duur Polen. Om verzekerd te zijn van passend vervoer bij aankomst op een van de luchthavens in Polen is het verstandig om online te reserveren.

Hotels

De hotels in de buurt van vliegvelden in Polen kan je checken op Booking.com. Ook beschikbaarheid en prijzen staan hier vermeld. Je kan desgewenst direct boeken. Er is een kortingssysteem voor vaste klanten en iedere dag zijn er aanbiedingen.

Tickets

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen vliegen ook op Polen. Het loont zich dus om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Vluchten naar Polen van Nederlandse luchthavens duren ongeveer 2 tot 3 uur afhankelijk van de bestemming, Polen behoort tot de EU, maar de Euro is hier nog niet ingevoerd tot op heden.

Beoordeel dit vliegveld