WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Portugal

De 7 vliegvelden in Portugal zijn steeds drukker geworden naar gelang Portugal als toeristische bestemming steeds meer op de kaart werd gezet. Zuid-Portugal heeft een kust die niet onder doet voor de Costa’s over de grens in Spanje, maar alles is er minder massaal. De oude steden Lissabon en Porto zijn een citytrip zeker waard en beschikken over moderne luchthavens. Portugal is een relatief goedkoop vakantieland.

Faro Airport
Lissabon Airport
Madeira Airport
Porto Airport

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Portugal

IATA: LIS

Passagiers: 27 miljoen

De luchthaven van Lissabon is een van de weinige in Europa die volledig is omringd door de stad. Het vliegveld dateert uit 1942. In de Tweede Wereldoorlog was het een neutraal vliegveld waar zowel Duitse als Engelse burgerluchtvaart mogelijk was. Er zijn plannen om een internationaal vliegveld te bouwen dat buiten de stad ligt.

Lees meer over Lissabon Airport

IATA: OPO

Passagiers: 11 miljoen

Het vliegveld van Porto ligt op 12 kilometer ten noordoosten van de tweede stad in Portugal. De luchthaven wed in 1945 geopend. Ten westen van Airport Porto ligt de Atlantische Oceaan. Altijd een spectaculair gezicht.

Lees meer over Porto Airport

IATA: FAO

Passagiers: 9 miljoen

Faro Airport bedient de toeristische regio Algarve. De luchthaven ligt 7 kilometer van de stad. Vooral voor Nederlanders zal de naam van dit vliegveld helaas nog lang verbonden blijven met de vliegramp met een Martinair toestel waarbij veel slachtoffers vielen te betreuren.

Lees meer over Faro Airport

IATA: FNC

Passagiers: 3 miljoen

De luchthaven op het eiland Madeira ligt ongeveer op 10 kilometer van Funchai. Funchai is de geboorteplaats van de meest bekende Portugese voetballer ooit: Christiano Ronaldo. Het vliegveld op Madeira werd in 1964 geopend en wordt vooral gebruikt door prijsvechters in de luchtvaart.

Lees meer over Madeira Airport

IATA: PDL

Passagiers: 2 miljoen

Dit vliegveld ligt dichtbij Ponta Delgado, de hoofdstad van Sao Miguel, een van de eilanden van de Azoren-groep. Vanaf dit vliegveld gaan ook alle binnenlandse vluchten naar de andere eilanden van de Azoren. De luchthaven is genoemd naar Paus Johannes Paulus II

Auto huren
Auto huren

In het binnenland van Portugal zijn de wegen niet altijd optimaal. Hou hier rekening mee bij de huur van een auto vanaf een van de vliegvelden in Portugal. Online een huurauto reserveren geeft je de mogelijkheid om prijzen en voorwaarden goed te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Het land is een redelijk goedkoop vakantieland en dat geldt ook voor de taxi’s op de luchthavens van Portugal. Vooraf online reserveren is verstandig om discussie over prijzen te voorkomen. Bovendien ben je dan verzekerd van vervoer bij aankomst.

Hotels boeken
Hotels boeken

Op Booking.com staat informatie over de accommodatie in de buurt van de vliegvelden in Portugal. Boeken kan direct via de site. Tevens kan je dan gebruikmaken van kortingen en aanbiedingen. Ook annulering is online mogelijk.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Wil je vliegen naar Portugal? Vliegtickets voor de luchthavens in Portugal kan je online vergelijken. Er zijn veel budgetmaatschappijen die Portugal als bestemming hebben. Vanaf een Nederlandse luchthaven duren de vluchten in het algemeen rond de 3 uur. In het hoogseizoen is het erg druk op de luchthavens in en bij de Algarve. Hou hier rekening mee in je vakantie planning.

informatie

Praktische informatie over Portugal

  • Tijdzone: Midden Europees (tijdverschil Nederland: min 1)
  • Klimaat: In het zuiden: Mediterraan
  • Munteenheid: Euro
  • Hoofdstad: Lissabon
  • Aantal inwoners: 11 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...