WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Roemenië

Na de val van het communisme verlieten veel Roemenen hun land vanwege de ontberingen die het volk had moeten ondergaan. Door het aanhalen van de banden met het westen is het land inmiddels uitgegroeid tot een welvarend land in de regio. Roemenië is toeristisch op de kaart gezet door de ongerepte natuur van de Karpaten en de brede stranden aan de Zwarte Zee. Vliegen naar Roemenië is mogelijk naar alle regio’s, het land beschikt over een groot aantal internationale luchthavens.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Roemenië

IATA: OTP

Passagiers: 12 miljoen

Het grootste vliegveld van Roemenië ligt op 16 kilometer van de hoofdstad. Tot 1965 had de luchthaven uitsluitend een militaire bestemming. Vanwege de toename van het aantal passagiers werd het ook geschikt gemaakt voor de burgerluchtvaart.

IATA: CLJ

Passagiers: 3 miljoen

Vluchten naar het vliegveld van Cluj-Napola waren tot 2011 alleen mogelijk met relatief kleine vliegtuigen. Inmiddels is de landingsbaan aanmerkelijk verlengd. De luchthaven ligt in een buitenwijk van de stad en is de thuishaven van de Roemeense prijsvechters in de luchtvaart.

IATA: TSR

Passagiers: 2 miljoen

Deze luchthaven ligt ongeveer 10 kilometer van de stad. Het is inmiddels genoemd naar een Roemeense luchtvaartpionier: Traian Vuia. Al in 1935 landde hier het eerste vliegtuig met passagiers.

IATA: IAS

Passagiers: 1 miljoen

Dit vliegveld ligt op 8 kilometer van Iasi, de grootste stad van het land na Boekarest. Dit is het oudste nog bestaande burgervliegveld in Roemenië. Al in 1926 werd een lijndienst geopend vanaf Boekarest. In 2006 werd de terminal gemoderniseerd.

IATA: SBZ

Passagiers: 500.000

Sibiu Airport ligt in Centraal-Roemenië. Internationale vluchten komen hier vooral vanuit Duitsland, Oostenrijk en Italië. De luchthaven ligt op 5 kilometer van de stad. Het vliegveld is alleen geschikt voor vluchten met kleinere typen vliegtuigen.

Auto huren
Auto huren

Het wegennet in Roemenië is buiten de grote steden niet altijd van goede kwaliteit. Een 4WD is aan te bevelen als je een huurauto ook buiten de stad gebruikt. Vooraf online reserveren betekent dat je ook prijzen en voorwaarden van autoverhuur in de buurt van vliegvelden in Roemenië kunt vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Een taxi hoeft niet duur te zijn vanaf de luchthavens in Roemenië. Het is wel verstandig om die online te reserveren zodat je zeker bent van passend vervoer bij aankomst in het land.

Hotels boeken
Hotels boeken

De accommodaties in Roemenië in de grote steden zijn op goed niveau. In het binnenland moet op wat minder faciliteiten rekenen. Via Booking.com kan je de beschikbaarheid en de prijzen online checken. Hier kan je ook direct hotels in de buurt van luchthavens in Roemenië boeken. Voor vaste klanten zijn er kortingen, voor iedere gebruiker heeft de site diverse aanbiedingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Roemenië heeft inmiddels 3 budgetmaatschappijen in de luchtvaart. Het is dus beslist aan te raden om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Let hierbij ook op voorwaarden met betrekking tot bagage, etc. Voor Roemenië is geen visum nodig en in het algemeen ook geen vaccinaties.

informatie

Praktische informatie over Roemenië

  • Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: Landklimaat
  • Munteenheid: Roemeense Leu
  • Hoofdstad: Boekarest
  • Aantal inwoners: 22 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...