Over Rusland en direct regelen!

Rusland is het grootste land ter wereld en ligt voor het grootste gedeelte in Azië. Het land is ongeveer 400 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad Moskou is in alle opzichten het centrum van deze supermacht. De stad heeft 5 luchthavens waarvan er 3 de grootste zijn van het land. Na de val van het communisme is Rusland ook weer interessant geworden voor het toerisme. De meeste westerlingen vliegen naar Rusland voor een bezoek aan de steden Moskou of St. Petersburg. De ongerepte natuur van Siberië is favoriet bij natuurliefhebbers.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Rusland

Tijdzone: Midden Europees + 2 (tijdverschil Nederland: plus 1 uur )

Klimaat: Landklimaat

Munteenheid: roebel

Hoofdstad: Moskou

Aantal inwoners: 142 miljoen

Drukste vliegvelden van Rusland

Airport Sheremetyevo Moskou

IATA: SVO

Passagiers: 40 miljoen

Deze luchthaven bij Moskou werd in 1960 geopend en is uitgegroeid tot de grootste van de stad. De afstand tussen de twee terminals is erg groot wat vroeger tot veel extra reistijd leidde. Inmiddels is er een ondergrondse tramverbinding.

Airport Dodomodedovo Moskou

IATA: DME

Passagiers: 31 miljoen

Het vliegveld ligt op 35 kilometer van de hoofdstad maar wordt door de meeste passagiers zeer comfortabel genoemd. De luchthaven werd in 1964 na veel vertraging geopend en moest mede daardoor Sheremetyevo voor laten gaan als belangrijkste luchthaven van Rusland.

Airport Vnukovo Moskou

IATA: VKO

Passagiers: 18 miljoen

Vroeger betekende vliegen naar Moskou dat deze luchthaven de bestemming zou zijn. Het vliegveld bestaat ook al sinds 1937. Deze luchthaven ligt op 27 kilometer van het centrum van Moskou.

Airport St. Petersburg

IATA: LED

Passagiers: 16 miljoen

Mede dankzij dit vliegveld werd de luchtvaart in Rusland op de kaart gezet. In 1931 vertrok van deze luchthaven de eerste vlucht met passagiers en post naar Moskou. Inmiddels is het de bestemming voor vele internationale vluchten.

Airport Sotsji

IATA: AER

Passagiers: 6 miljoen

Ook het vijfde vliegveld in Rusland ligt in het Europese gedeelte van het land. Deze luchthaven werd in 1945 aangelegd in verband met de kuuroorden bij Sotsji. In verband met de Olympische Winterspelen in 2014 werd het vliegveld gerenoveerd en de capaciteit vergroot.

Vliegtickets naar Rusland boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Rusland? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Rusland te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN RUSLAND

Autoverhuur

In grote delen van Rusland zijn de wegen in de herfst en winter van slechte kwaliteit, iets om rekening mee te houden bij de keuze van een huurauto. Online je huurauto vanaf een van de luchthavens in Rusland reserveren geeft je de mogelijkheid om prijzen en voorwaarden goed te vergelijken.

Taxi’s

Taxi’s zijn niet duur vanaf de luchthavens van Rusland. Om zeker te zijn dat er vervoer beschikbaar is bij aankomst, is online reserveren verstandig

Hotels

De kwaliteit van de hotels in de buurt van vliegvelden in Rusland is zeer verschillend. In de grote steden is er een ruime keuze. Op booking.com vind je details van de hotels en kan je direct boeken. Aanbiedingen en kortingen zijn mogelijk.

Tickets

Vliegen naar Rusland? Tegenwoordig zijn de vliegvelden in Rusland weer een bestemming voor vrijwel alle Europese luchtvaartmaatschappijen. Online de prijs van vliegtickets vergelijken kan zich dus lonen. De vliegtijd naar Rusland vanaf een Nederlandse luchthaven is ongeveer 3 uur. Hou er rekening mee dat ook vandaag de dag toerisme in Rusland met enige argwaan wordt bekeken.

Vliegvelden Rusland
5 sterren (1x)