WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Rusland

Rusland is het grootste land ter wereld en ligt voor het grootste gedeelte in Azië. Het land is ongeveer 400 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad Moskou is in alle opzichten het centrum van deze supermacht. De stad heeft 5 luchthavens waarvan er 3 de grootste zijn van het land. Na de val van het communisme is Rusland ook weer interessant geworden voor het toerisme. De meeste westerlingen vliegen naar Rusland voor een bezoek aan de steden Moskou of St. Petersburg. De ongerepte natuur van Siberië is favoriet bij natuurliefhebbers.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Rusland

IATA: SVO

Passagiers: 40 miljoen

Deze luchthaven bij Moskou werd in 1960 geopend en is uitgegroeid tot de grootste van de stad. De afstand tussen de twee terminals is erg groot wat vroeger tot veel extra reistijd leidde. Inmiddels is er een ondergrondse tramverbinding.

IATA: DME

Passagiers: 31 miljoen

Het vliegveld ligt op 35 kilometer van de hoofdstad maar wordt door de meeste passagiers zeer comfortabel genoemd. De luchthaven werd in 1964 na veel vertraging geopend en moest mede daardoor Sheremetyevo voor laten gaan als belangrijkste luchthaven van Rusland.

IATA: VKO

Passagiers: 18 miljoen

Vroeger betekende vliegen naar Moskou dat deze luchthaven de bestemming zou zijn. Het vliegveld bestaat ook al sinds 1937. Deze luchthaven ligt op 27 kilometer van het centrum van Moskou.

IATA: LED

Passagiers: 16 miljoen

Mede dankzij dit vliegveld werd de luchtvaart in Rusland op de kaart gezet. In 1931 vertrok van deze luchthaven de eerste vlucht met passagiers en post naar Moskou. Inmiddels is het de bestemming voor vele internationale vluchten.

IATA: AER

Passagiers: 6 miljoen

Ook het vijfde vliegveld in Rusland ligt in het Europese gedeelte van het land. Deze luchthaven werd in 1945 aangelegd in verband met de kuuroorden bij Sotsji. In verband met de Olympische Winterspelen in 2014 werd het vliegveld gerenoveerd en de capaciteit vergroot.

Auto huren
Auto huren

In grote delen van Rusland zijn de wegen in de herfst en winter van slechte kwaliteit, iets om rekening mee te houden bij de keuze van een huurauto. Online je huurauto vanaf een van de luchthavens in Rusland reserveren geeft je de mogelijkheid om prijzen en voorwaarden goed te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s zijn niet duur vanaf de luchthavens van Rusland. Om zeker te zijn dat er vervoer beschikbaar is bij aankomst, is online reserveren verstandig

Hotels boeken
Hotels boeken

De kwaliteit van de hotels in de buurt van vliegvelden in Rusland is zeer verschillend. In de grote steden is er een ruime keuze. Op booking.com vind je details van de hotels en kan je direct boeken. Aanbiedingen en kortingen zijn mogelijk.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vliegen naar Rusland? Tegenwoordig zijn de vliegvelden in Rusland weer een bestemming voor vrijwel alle Europese luchtvaartmaatschappijen. Online de prijs van vliegtickets vergelijken kan zich dus lonen. De vliegtijd naar Rusland vanaf een Nederlandse luchthaven is ongeveer 3 uur. Hou er rekening mee dat ook vandaag de dag toerisme in Rusland met enige argwaan wordt bekeken.

informatie

Praktische informatie over Rusland

  • Tijdzone: Midden Europees + 2 (tijdverschil Nederland: plus 1 uur )
  • Klimaat: Landklimaat
  • Munteenheid: roebel
  • Hoofdstad: Moskou
  • Aantal inwoners: 142 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...