Over Schotland en direct regelen!

Schotland is geen zelfstandige natie, maar maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk. De meeste bezoekers komen hier per vliegtuig omdat de route vanaf vasteland van Europa anders over zee of door heel Engeland voert. Door de winning van olie in de Noordzee zijn ook de ruige noordkust en de eilanden voor de kust beter bereikbaar. Hier worden echter vooral helikopters ingezet.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Schotland

Tijdzone: Midden Europees (tijdverschil Nederland: min 1 )

Klimaat: Koel zeeklimaat

Munteenheid: Britse Pond

Hoofdstad: Edinburgh

Aantal inwoners: 5,3 miljoen

Drukste vliegvelden in Schotland

Edinburgh Airport

IATA: EDI

Passagiers: 11 miljoen

De hoofdstad Edinburgh is niet de grootste stad in Schotland, dat is Glasgow. De luchthaven ontvangt echter wel de meeste passagiers. Het vliegveld ligt aan de autoweg A8 tussen Glasgow en Edinburgh en heeft goede verbindingen. Het vliegveld werd in 1916 geopend voor de RAF en bleef tot 1947 uitsluitend een militaire functie houden. Vanaf 1977 begon de burgerluchtvaart hier te groeien.

Glasgow International Airport

IATA: GLA

Passagiers: 10 miljoen

Het grootste vliegveld van Glasgow ligt op 13 kilometer ten westen van de grootste stad van Schotland. Het vliegveld is relatief nieuw en dateert uit 1966. Voordat het werd overvleugeld door Edinburgh was de luchthaven van Glasgow de grootste in het land. Het is ook het eerste vliegveld in Schotland waar meer dan 1 miljoen passagiers in een maand zijn geland.

Glasgow Prestwick Airport

IATA: PIK

Passagiers: 2 miljoen

Deze luchthaven ligt 2 kilometer van Prestwick en ongeveer 50 van Glasgow. Het werd in 1934 opgericht door David Fowler McIntyre. Hij was de eerste man die over de Mount Everest vloog. In eerste instantie was het vliegveld bedoeld voor oefenvluchten. Maar in 1938 kwamen er ook faciliteiten voor passagiers en werd deze luchthaven de eerste in Schotland voor commerciële luchtvaart.

Aberdeen Airport

IATA: ABZ

Passagiers: minder dan 1 miljoen

Het vliegveld van Aberdeen ligt bijna 10 kilometer ten noordwesten van de stad. Het is de grootste luchthaven voor helikopters in Europa. Vanuit hier worden vluchten uitgevoerd naar de veld olieplatforms in de Noordzee. Er is een busdienst naar de station Dyce waar vanuit er een treinverbinding is naar Aberdeen

Vliegtickets naar Schotland boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Schotland? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Schotland te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN SCHOTLAND

Autoverhuur

De wegen in Schotland zijn goed, maar in de Schotse Hooglanden wordt een stevige 4WD aanbevolen. Online een huurauto reserveren geeft je een ruime keuze en maakt het mogelijk om prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi’s

Taxi’s zijn niet extreem duur in Schotland. Om verzekerd te zijn van vervoer bij aankomst kan je online een taxi reserveren. Hierdoor kan je ook duidelijkheid krijgen over het tarief.

Hotels

Informatie over alle hotels is Schotland staat vermeld op booking.com. Op deze site kan je ook beschikbaarheid en prijzen checken en direct boeken. Profiteer van aanbiedingen en kortingen.

Tickets

Schotland komt steeds meer in trek bij toeristen. De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden tickets aan naar Edinburgh en Glasgow. Online vergelijken van de vliegtickets loont zich dus. Directe vluchten van Nederlandse luchthavens naar Schotland duren in het algemeen 2 uur. Het noorden van Schotland bereik je het snelst met een binnenlandse vlucht.

Beoordeel dit vliegveld