WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Senegal

Senegal ligt aan de westkust van Afrika. Vanwege die ligging werd het een centrum van de slavenhandel met Amerika. De Fransen koloniseerden het land in de 18e eeuw. In 1960 werd Senegal onafhankelijk. Vliegen naar Senegal gaat meestal niet rechtstreeks en met kleinere vliegtuigen. Er is ook maar één internationale luchthaven bij de hoofdstad Dakar. Het toerisme is in Senegal op de kaart gezet door het openstellen van het slaveneiland. Dit was het laatste stukje land dat veel Afrikaners van hun continent zagen voordat ze verscheept werden naar Amerika. Het nationale park Niokolo Koba is qua oppervlakte het grootste in Afrika. Door regelmatige droogte en stroperijen is het aantal grote zoogdieren hier echter beperkt. In het gehele park leven nog maar enkele tientallen olifanten.

INTERNATIONALE LUCHTHAVEN VAN SENEGAL

AIRPORT DAKAR

IATA: DSS

Passagiers: 1 miljoen

De luchthaven van Dakar ligt op 20 minuten rijden van de hoofdstad en is in 2017 geopend. De terminal op het vliegveld is wellicht het meest moderne gebouw dat je in Senegal zal aantreffen. Alle moderne snufjes die je op een luxe luchthaven verwacht, zijn hier aanwezig. De werkwijze op het vliegveld is echter hier niet mee in overeenstemming gebracht. Lange wachttijden en niet bezette balies horen bij deze luchthaven.

Auto huren
Auto huren

Toeristen wordt afgeraden gebruik te maken van het openbaar vervoer in Senegal. Er zijn relatief weinig wegen in het land en die worden door alle verkeer gebruikt zonder acht te slaan op de regels. Een auto huren op de luchthaven in Senegal is duur en het risico op schade in groot. Reserveer vooraf een huurauto zodat je prijzen en voorwaarden kunt vergelijken. Let goed op het eigen risico en de ouderdom van de auto indien je zou kiezen voor een lokale verhuurder.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Het is niet altijd mogelijk om online een taxi te reserveren die je van het vliegveld van Senegal naar de hoofdstad brengt. Senegal kent geen formeel systeem van taxi’s. In principe is echter iedere auto een taxi. Je hand opsteken als er een auto langskomt, is de beste manier om een taxi te regelen vanaf de luchthaven van Senegal. De tarieven voor toeristen zijn hoger maar meer dan 2 tot 3 euro voor een rit van een halfuur moet je niet betalen.

Hotels boeken
Hotels boeken

De hotels in Senegal zijn schaars, de meeste vind je in de buurt van de luchthaven van Dakar of langs de kust. Op booking.com staan alle hotels in Senegal vermeld. Je kan op de site direct boeken. Aanbiedingen zijn er dagelijks en vaste klanten kunnen profiteren van kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Er zijn weinig lijnvluchten van Europa rechtstreeks naar het internationale vliegveld van Senegal. In het algemeen worden vluchten gecombineerd met andere bestemmingen in West-Afrika. Het loont dan ook de moeite om online de opties te vergelijken die je hebt om naar Senegal te vliegen. De prijzen van vliegtickets naar het land verschillen behoorlijk in prijs. De lokale valuta kan je in Nederland online bestellen en afhalen. Als je voor het eerst naar West-Afrika vliegt, moet je tijdig contact opnemen met je huisarts over eventuele inentingen.

informatie

Praktische informatie over Senegal

  • Tijdzone: Nederland min 1 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: CFA- Frank
  • Hoofdstad: Dakar
  • Aantal inwoners: 15 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...