WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Servië

Sinds 2006 is Servië weer zelfstandig als natie. Tot die tijd was het de basis van het voormalige Joegoslavië dat uiteen is gevallen. Vaak probeerde Servië met wapengeweld te voorkomen dat regio’s zich onafhankelijk verklaarden. Internationale druk en militair optreden tegen Servië heeft de rust in het gebied voorlopig teruggebracht. Servië heeft nu geen kuststrook meer maar de Donau is prominent in het land aanwezig. Vliegen naar Servië betekent dat de internationale luchthaven van Belgrado de bestemming zal zijn. De overige vliegvelden in het land worden vooral voor binnenlandse vluchten gebruikt.

AIRPORT NIKOLA TESLA BELGRADO

IATA: BEG

Passagiers: 6 miljoen

De luchthaven van Belgrado is genoemd naar de van oorsprong Servische wetenschapper Nikola Tesla. Het vliegveld ligt op ongeveer 12 kilometer van de hoofdstad. Deze luchthaven is de belangrijkste internationale luchthaven in het land en de bestemming voor vrijwel alle vluchten naar Servië. De andere vliegvelden worden af en toe als uitwijkbasis gebruikt bij nood of extreme drukte.

Auto huren
Auto huren

Het wegennet in Servië buiten de grote steden is van matige kwaliteit. Als je een rondreis wilt maken, is een robuuste auto met 4WD aan te bevelen. Op het vliegveld vind je meer dan een dozijn autoverhuurbedrijven in de terminal 1 en de aankomsthal van terminal 2. De huurauto’s staan op loopafstand van de terminals. Als je online een rental car vanaf het vliegveld van Servië reserveert, kan je de prijzen en voorwaarden goed vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s kan je ook vooraf online reserveren. Momenteel is er een vast tarief van 1.800 Servische dinar voor een rit vanaf het vliegveld naar het centrum van Belgrado.

De bus is het meest populaire middel voor openbaar vervoer in Servië. Vanaf het vliegveld gaat er iedere 20 minuten een bus naar de stad. Ook de andere steden in Servië zijn goed bereikbaar met de bus. Hou er wel rekening mee dat je niet met euro’s kan betalen in het land.

Hotels boeken
Hotels boeken

Servië is nog niet op de toeristische kaart gezet. Het land heeft geen stranden, maar wel een ongerepte natuur. De hotels buiten de grote steden zijn minder van kwaliteit. Op booking.com kan je informatie vinden over alle hotels in het land. Prijzen en beschikbaarheid staat ook op de site vermeld en je kan er direct boeken. Frequente gebruikers kunnen in aanmerking komen voor kortingen en voor iedereen zijn er dagelijkse aanbiedingen. Let op de mogelijkheden tot annuleren indien je niet compleet zeker bent van je reisschema.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Op beg.aero kan je zien welke luchtvaartmaatschappijen op Belgrado vliegen. Omdat de bestemming nog redelijk weinig wordt gekozen zijn er grote verschillen in de prijzen van vliegtickets. Het loont zich dus om online te vergelijken. De vliegtijd naar Belgrado vanaf een Nederlandse luchthaven is ongeveer 3 uur. Het uitgaansleven in Belgrado is behoorlijk turbulent. Ook wintersport is mogelijk en het land is trots op de vele overblijfselen uit de Romeinse tijd. Met Engels kan je je overal in het land goed redden.

informatie

Praktische informatie over Servië

  • Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: Landklimaat
  • Munteenheid: Servische dinar
  • Hoofdstad: Belgrado
  • Aantal inwoners: 8 miljoen

Handige reistips & deals

5 tips voor als je op workation gaat

5 tips voor als je op workation gaat

Werk is werk en vakantie is vakantie. Zo was het altijd en wat ouderwets aangelegde mensen zullen zeggen dat het altijd zo zal blijven. Helaas voor hen is het ...

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Valencia is een kosmopolitische stad in Europa die rijk is aan historie, cultuur en activiteiten. Of je nu voor zaken of voor je plezier reist, een stedentrip ...