Over Slovenië en direct regelen!

Slovenië ligt aan de zuidrand van de Alpen en aan de Adriatische Zee. Het werd in 1991 onafhankelijk en maakte voor die tijd deel uit van voormalig Joegoslavië. Inmiddels is het een populaire vakantiebestemming geworden vanwege het aangename klimaat en de vele bezienswaardigheden. Vliegen naar Slovenië is vooral voor Nederlandse toeristen de eerste keuze. Er zijn maar twee steden in Slovenië die meer dan 100.000 inwoners hebben: Ljubljana (300.000) en Maribor (120.000).

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Slovenië

Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)

Klimaat: Mediterraan

Munteenheid: Euro

Hoofdstad: Ljubljana

Aantal inwoners: 2 miljoen

Drukste vliegvelden in Slovenië

Ljubljana Airport

IATA: LJU

Passagiers: 2 miljoen

Deze luchthaven ligt op 25 kilometer ten noorden van de hoofdstad. Het eerste vliegtuig landde hier in 1963. In 1964 kwamen de eerste reguliere lijnvluchten. Het jaar 2004 was een mijlpaal omdat het vliegveld in dat jaar voor het eerst meer dan 1 miljoen reizigers ontving. Door de forse toename van het aantal passagiers nadien, wordt momenteel de terminal flink uitgebreid. In 2020 zullen de werkzaamheden naar verwachting zijn voltooid.

Maribor Airport

IATA: MBX

Maribor Airport bestaat al sinds 1976. Het is de minst drukke van de twee internationale vliegvelden van Slovenië, maar toch wordt er steeds vaker op deze bestemming gevlogen. Het vliegveld wordt gebruikt door charters en vrachtvliegtuigen. Vroeger was hier een vliegschool gevestigd.

Vliegtickets naar Slovenië boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Slovenië? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Slovenië te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN SLOVENIË

Autoverhuur

Op Airport Ljubljana zijn 10 autoverhuurbedrijven gevestigd. Op Maribor Airport zijn er minder te vinden, maar Sixt is bijvoorbeeld een bekende. Het wegennet in Slovenië is van redelijke kwaliteit maar in het binnenland is een stevige 4WD vaak wel noodzakelijk. Online kan je de tarieven en voorwaarden vergelijken en de huurauto van jouw voorkeur reserveren. De huurauto’s staan op een parkeerplaats op loopafstand van de terminal.

Taxi’s

De afstand tot het centrum van Ljubljana is ongeveer 25 kilometer. Met een taxi lukt dat in het algemeen binnen een halfuurtje. Voor een dergelijke taxirit betaal je gemiddeld € 35. De rit van de luchthaven van Maribor naar het centrum is wat korter, ongeveer een kwartier tot 20 minuten. Deze is dan ook wat goedkoper. Als je verzekerd wilt zijn van vervoer bij aankomst op een van de luchthavens van Slovenië, is het aan te bevelen om een taxi online te reserveren. Er is ook een buslijn van het vliegveld van Ljubljana naar de hoofdstad. Deze heeft een beperkt aantal stops en doet er een halfuur over om het eindpunt te bereiken. De bussen zijn comfortabel en hebben airco. Van maandag tot en met vrijdag rijdt er ieder uur een bus, in het weekend en ‘s nachts is de frequentie lager.

Hotels

Slovenië heeft zich sinds de onafhankelijkheid snel aangepast aan het toerisme uit West-Europa. De hotels zijn over het algemeen pas gebouwd, comfortabel en voldoen aan alle eisen die daaraan worden gesteld vandaag de dag. Op Booking.com kan je alle details bekijken en op de bijgevoegde kaart zien waar de accommodatie precies ligt. Beschikbaarheid en prijzen staan op de site vermeld en je kan hier dan ook direct boeken. Iedere dag zijn er aanbiedingen beschikbaar voor hotels in de buurt van luchthavens in Slovenië. Als je een vast klant bent, krijg je kortingen.

Tickets

Vrijwel alle grotere luchtvaartmaatschappijen en prijsvechters bieden momenteel vluchten aan naar Ljubljana Airport. Het is dan ook de moeite waard om de prijzen van vliegtickets online te gaan vergelijken. De vliegtijd vanaf een Nederlandse luchthaven is ongeveer 3 uur.

Het drinkwater in Slovenië is vrijwel overal van goede kwaliteit. Gebruik in geval van twijfel bronwater. In Slovenië komt de teek voor die de ernstige ziekte tekenencefalitis kan overbrengen. Als je een langere periode door zal brengen in de natuur valt een vaccinatie te overwegen. Overleg dit met je huisarts.

Beoordeel dit vliegveld