Over Slowakije en direct regelen!

Slowakije is in 1993 onafhankelijk geworden na de ‘fluwelen revolutie’. Het land scheidde zich op een vreedzame wijze af van Tsjechië. Slowakije heeft zich snel bij het westen aangesloten en zich hierop aangepast. Vliegen naar Slowakije kan naar 1 van de beide internationale luchthavens. Slowakije bestaat voor een groot deel uit bergachtige gebieden waar nauwelijks mensen wonen en de natuur nog ongerept is. De toeristenstroom komt inmiddels ook op gang en het gebied is door de prijsvechters in de luchtvaart op de kaart gezet.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Slowakije

Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)

Klimaat: Landklimaat

Munteenheid: Euro

Hoofdstad: Bratislava

Aantal inwoners: 5 miljoen

Drukste vliegvelden in Slowakije

Airport Bratislava

IATA: BTS

Passagiers: 2 miljoen

De luchthaven van Bratislava dateert uit 1947. Het vliegveld is zeer herkenbaar vanuit de lucht omdat het bestaat uit twee lange banen die loodrecht op elkaar staan. De luchthaven ligt op 9 kilometer van de hoofdstad. In 2002 maakten ongeveer 200.000 reizigers gebruik van het vliegveld. Dat is sindsdien vertienvoudigd. De capaciteit is in 2012 sterk uitgebreid door een nieuwe terminal.

Airport Kosice

IATA: KSC

Passagiers: 500.000

Het vliegveld van Kosice is in 1950 geopend. De luchthaven ligt op 6 kilometer van Kosice, de tweede stad van Slowakije. Tot 2004 werd de luchthaven vooral militair gebruikt. Eerst door de luchtmacht van Tsjecho-Slowakije en daarna door de Slowaakse luchtmacht. Na de toename van de toeristische belangstelling voor het land werd de luchtmacht naar een andere basis verplaatst.

Vliegtickets naar Slowakije boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Slowakije? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Slowakije te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN SPANJE

Autoverhuur

De wegen in Slowakije zijn in berggebieden vaak alleen te bedwingen met een 4WD. Hou hier met het huren van een auto dan ook rekening mee. Als je bij aankomst op de luchthaven wil beschikken over passend vervoer is het verstandig om vooraf online een voertuig te reserveren. Op die wijze kan je ook prijzen en voorwaarden efficiënt vergelijken.

 

Taxi’s

De luchthavens van Slowakije liggen redelijk dichtbij de steden. Een taxi is dan ook vaak de snelste en meest comfortabele manier om je bestemming te bereiken. De prijzen voor taxi’s in het land zijn redelijk te noemen. Het valt aan te bevelen om vooraf online te reserveren.

Hotels

De kwaliteit van de hotels in Slowakije is zeer verschillend. Het land is snel bezig om de achterstand in te halen en de nieuwe accommodaties voldoen aan alle wensen van de westerse toerist. Via booking.com kan je de details van het hotel zien en de bijgevoegde kaart geeft informatie over de omgeving. Prijzen en beschikbaarheid kan je op de site checken en online boeken is mogelijk. Er zijn kortingen voor frequente gebruikers en aanbiedingen voor iedereen,

Tickets

Inmiddels vliegen bijna alle luchtvaartmaatschappijen in Europa op Slowakije. Het heeft dus beslist zin om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Ook de voorwaarden met betrekking tot bagage etc. kan je dan eenvoudig beoordelen. Vluchten vanaf Nederlandse luchthavens naar Slowakije duren ongeveer 2 uur. Als toerist kan je met Engels of Duits je in het grootste deel van het land verstaanbaar maken. De prijzen zijn vergelijkbaar maar de buurlanden in Centraal-Europa.

Beoordeel dit vliegveld