WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Sri Lanka

Sri Lanka is een eiland in de Indische oceaan en al sinds mensenheugenis door de strategische ligging op de grote zeeroutes een felbegeerd gebied. Zowel de Portugezen als de Nederlanders hebben zich hier in de 16e eeuw gevestigd, maar in 1796 namen de Britten het eiland over van de Nederlanders. In 1948 werd Sri Lanka, toen nog onder de naam Ceylon, onafhankelijk. Er zijn nog vele Hollandse en Engelse invloeden op het eiland. Vliegen naar het eiland doen toeristen met name voor de vele bezienswaardigheden. Er zijn er ook regelmatige grote spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen. Op de kaart valt te zien dat het eiland maar één internationaal vliegveld heeft.

TERNATIONALE LUCHTHAVEN VAN SRI LANKA

AIRPORT COLOMBO

IATA: CMB

Passagiers: 10 miljoen

Deze luchthaven ligt op 22 kilometer van de hoofdstad van Sri Lanka op het noordelijk deel van het eiland. In 2013 is een tweede vliegveld geopend bij Mattala in het zuiden, maar deze luchthaven is internationaal nauwelijks van belang. Oorspronkelijk werd het vliegveld in 1942 aangelegd als een basis voor de RAF. In 1957 werd het overgedragen aan de regering van Sri Lanka. De bouw van een civiele luchthaven begon in 1960 en vanaf 1967 kwamen alle internationale vluchten aan op dit vliegveld. Nog steeds is er echter een militaire basis gevestigd naast de civiele luchthaven. Dit heeft mede te maken met de dreiging van de opstandige Tamil Tijgers.

Auto huren
Auto huren

Een auto huren op de luchthaven in Sri Lanka is mogelijk bij verschillende autoverhuurbedrijven. Als je vooraf reserveert kan je de voorwaarden en tarieven goed vergelijken. Check ook het eigen risico goed. Het verkeer op Sri Lanka is op het minst wanordelijk te noemen en niemand lijkt zich om regels te bekommeren. De meeste toeristen huren dan ook een auto met chauffeur.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s zijn niet duur vanaf de internationale luchthaven van Sri Lanka, maar vooraf online reserveren is beslist verstandig als je verzekerd wilt zijn van passend vervoer bij aankomst. De taxi’s hebben geen meter dus als je geen reservering hebt, ben je geheel afhankelijk van je onderhandelingskunsten waar het de prijs betreft. In de grote stad ben je vaak sneller op je bestemming met een tuk-tuk. Het verkeer is echter nooit zonder risico’s.

Hotels boeken
Hotels boeken

De hotels op Sri Lanka zijn vooral ingesteld op Britse toeristen en dat betekent dat je je hier overal met Engels goed kan redden. Een overzicht van de hotels in de buurt van de luchthavens van Sri Lanka vind je op Booking,com en ook online boeken is hier mogelijk. Let op de dagelijkse aanbiedingen en de kortingen die vaste klanten krijgen. Betalen hoef je in het algemeen pas in het gekozen hotel. Een creditcard is bij buitenlandse hotels vaak wel nodig voor een boeking.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Er zijn veel Europese luchtvaartmaatschappijen die op de vliegvelden van Sri Lanka vliegen. Het loont dus de moeite om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Let ook op de voorwaarden wat bagage betreft. De plaatselijke valuta kan je ook online bestellen en afhalen op diverse locaties in ons land. Weetje: Sri Lanka is het enige land ter wereld waar het gehele jaar thee groeit.

informatie

Praktische informatie over Sri Lanka

  • Tijdzone: Nederland plus 6 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Sri Lankaanse roepie
  • Hoofdstad: Colombo
  • Aantal inwoners: 22 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...