WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Suriname

Suriname ligt aan de noordkust van Zuid-Amerika en grenst onder meer aan Brazilië en Guyana. Het land was een Nederlandse kolonie van 1667 tot en met 1954. Nog steeds wordt er ook Nederlands als voertaal gebruikt. Het land is zeer dun bevolkt en de meeste Surinamers wonen in of in de buurt van de hoofdstad Paramaribo. Suriname bestaat voor het grootste gedeelte uit moeras en heuvels met enkele bergketens centraal in het land. Na de onafhankelijkheid hebben veel voormalig Surinamers zich in Nederland gevestigd. Vooral zij vliegen met enige regelmaat naar het land.

PARAMARIBO AIRPORT

IATA: PBM

Passagiers: 700.000

De internationale luchthaven van Paramaribo ligt op 45 kilometer ten zuiden van de hoofdstad bij Zanderij. Vroeger werd het vliegveld ook naar het dorp genoemd maar de officiële naam is Johan Adolf Pengel International Airport. De luchthaven is de thuisbasis van de twee Surinaamse luchtvaartmaatschappijen: SLM en Fly All Ways. De landingsbaan is aangelegd in 1934 en eerste lijnvlucht vanaf Willemstad vond plaats in 1937. Er is een grote modernisering van de luchthaven gepland die in 2019 moet beginnen.

Auto huren
Auto huren

Er zijn 7 autoverhuur bedrijven op het internationale vliegveld van Suriname gevestigd. Een huurauto moet je vooraf online reserveren, het is niet mogelijk ter plaatse een auto te huren. In Suriname rijdt men links. De meeste wegen buiten de hoofdstad zijn van matige kwaliteit. Het binnenland kan je alleen met een robuuste 4WD bereiken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Een taxirit vanaf het vliegveld van Suriname naar de hoofdstad Paramaribo duurt ongeveer een uur en kost SRD 250 (ongeveer € 30). Om zeker te zijn van passend vervoer is het verstandig om vooraf online te reserveren. Het is ook mogelijk met de bus naar de stad te reizen, de bus doet er met diverse stops ongeveer 85 minuten over. De bus vertrekt slechts 4 keer per dag.

Hotels boeken
Hotels boeken

De meeste hotels in de buurt van de internationale luchthaven van Suriname vind je in de hoofdstad. Suriname kent relatief weinig toerisme en de hotels in het binnenland zijn dan ook dun gezaaid. Op booking.com vind je een overzicht en details van alle hotels in het land. Ook de prijzen en beschikbaarheid staan hier vermeld. Het is mogelijk om direct te boeken op de site. Let op de mogelijkheden om eventueel te kunnen annuleren, voorwaarden hieromtrent staan ook genoemd. Er zijn dagelijks aanbiedingen beschikbaar en vaste klanten krijgen kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Op japi-airport.com kan je een overzicht vinden van alle luchtvaartmaatschappijen die op de internationale luchthaven van Suriname vliegen. Gelet op de afstand en het relatief beperkt aantal vluchten in het zinvol om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Het grootste deel van Suriname is bedekt met tropisch oerwoud dat onderdeel uitmaakt van het Amazonegebied. De ongerepte natuur hier is overweldigend mooi. Echter is dit deel van het land maar een beperkt deel van het jaar toegankelijk in verband met overstromingen. Een toeristisch bezoek aan het binnenland van Suriname vraagt veel voorbereiding.

informatie

Praktische informatie over Suriname

  • Tijdzone: Tijdverschil Nederland: min 4 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Surinaamse dollar
  • Hoofdstad: Paramaribo
  • Aantal inwoners: 600.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...