WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Tanzania

Tanzania ligt in het oostelijk deel van Afrika en volgens wetenschappers hebben de eerste mensen hier gewoond. Het land werd in eerste instantie gekoloniseerd door de Duitsers maar later geannexeerd door de Britten. Toch zijn er nog steeds relatief veel inwoners van Duitse origine. Tanzania is in 1961 onafhankelijk geworden. De meeste toeristen vliegen naar Tanzania voor de natuur en safari’s. Het woord safari stamt ook uit deze regio en betekent ‘reis’. Er zijn twee internationale vliegvelden in het land. Voor bezoekers is het van belang te beseffen dat er strenge wetten zijn in het land. Zo is homoseksualiteit verboden en in de rol van de vrouw ondergeschikt aan die van de man.

Dit zijn de 2 drukste vliegvelden in Tanzania

IATA: DAR

Passagiers: 10 miljoen

De luchthaven van Dar es Salaam, de grootste stad van het land, is genoemd naar de eerste Tanziaanse president: Julius Nyere. Het vliegveld is al in 1918 geopend en is aangelegd door de Duitse overheid. In 1979 werd de capaciteit van de luchthaven verder uitgebreid. Air Tanzania heeft de thuisbasis op dit vliegveld.

IATA: JRO

Passagiers: 8 miljoen

De tweede internationale luchthaven van Tanzania ligt in het noorden van het land. Het ligt tussen de steden Arusha en Moshi en dicht bij de Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika. Vooral bezoekers van de Serengeti en het Nationale park maken gebruik van deze luchthaven. Ook de KLM voert lijnvluchten uit op dit vliegveld.

Auto huren
Auto huren

Het wegennet buiten de grote steden in van matige kwaliteit in het land. Een stevige 4WD is de beste keuze als huurauto vanaf een van de luchthavens van Tanzania. Vooraf reserveren maakt het eenvoudig om prijzen en voorwaarden te vergelijken. In Tanzania rijdt men aan de linkerkant van de weg.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Een taxi is niet duur vanaf de luchthavens van Tanzania, maar het is verstandig om vooraf online te reserveren. Zo ben je verzekerd van passend vervoer bij aankomst op het vliegveld. Laat de prijs van de rit nogmaals bevestigen voordat je instapt. In het algemeen wordt de meter in de taxi niet gebruikt.

Hotels boeken
Hotels boeken

Vanwege het toerisme zijn er meerdere goede hotels in het land in de gebieden waar de meeste toeristen  naar toe gaan. Op Booking.com vind je een overzicht van alle hotels in het land en op de bijgevoegde kaart kan je checken  wat er in de omgeving te zien valt. De prijzen en beschikbaarheid van de kamers staat op de site aangegeven. Je kan direct boeken en gebruikmaken van aanbiedingen. Vaste klanten krijgen kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Tanzania uitvoeren. Het is dus de moeite waard om de prijzen van vliegtickets te vergelijken. Als je de eerste keer naar Afrika vliegt zijn een aantal inentingen noodzakelijk. Neem tijdig contact op met je huisarts of een groot ziekenhuis in de buurt. Men verwacht in Tanzania dat toeristen de wetten van het land kennen en zich hier aan houden. Informeer jezelf voor vertrek.

informatie

Praktische informatie over Tanzania

  • Tijdzone: Midden Europees +3  (tijdverschil Nederland: + 2 uur)
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Tanzaniaanse schilling
  • Hoofdstad: Dodoma
  • Aantal inwoners: 53 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...