WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Tunesië

Tunesië ligt in Noord-Afrika aan de Middellandse Zee. Het is een toeristische trekpleister geworden. De meeste bezoekers vliegen naar Tunesië vanwege de uitgestrekte stranden en de zonzekerheid. De vriendelijkheid van de bevolking heeft het land toeristisch goed op de kaart gezet de afgelopen jaren. In Tunesië lag de grote concurrent van het Romeinse Rijk: Carthago. Na meerdere oorlogen werd Carthago door Rome verslagen en met de grond gelijk gemaakt. In de hedendaagse ruïnes is te zien hoe grondig de Romeinen te werk zijn gegaan om een mogelijke herbouw te voorkomen. Na Algerije te hebben veroverd, maakten de Fransen in 1910 ook van Tunesië een kolonie. In 1956 werd het land weer onafhankelijk.

INTERNATIONALE LUCHTHAVEN VAN TUNESIË

TUNIS INTERNATIONAL AIRPORT

IATA: TUN

Passagiers: 2 miljoen

Het ‘vliegveld’ van Tunis bevond zich eerst op het nabij gelegen meer en was dan ook bedoeld voor watervliegtuigen. In 1938 werd ook op de vaste bodem een luchthaven gebouwd. Airport Tunis ligt op 8 kilometer van de stad en is genoemd naar het legendarische Carthago. Het is het belangrijkste vliegveld in Tunesië. Alle Tunesische luchtvaartmaatschappijen hebben deze luchthaven als thuisbasis en vrijwel alle internationale vluchten hebben dit vliegveld als bestemming.

Auto huren
Auto huren

Op de luchthaven van Tunesië zijn vier grote autoverhuurbedrijven gevestigd. Het is mogelijk om online een huurauto te reserveren. Op die manier kan je prijzen en voorwaarden goed vergelijken. De wegen in het binnenland van Tunesië zijn matig van kwaliteit en in woestijngebied is het verstandig om te kiezen voor een robuuste 4WD.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s vanaf de luchthaven van Tunesië kun je online reserveren. Hou er rekening mee dat je extra moet betalen voor bagage. In de periode 21.00 tot 05.00 zijn de tarieven 50% hoger dan elders op de dag. Een rit van het vliegveld van Tunesië naar het centrum van Tunis duurt ongeveer 20 minuten en kost gemiddeld 10 Dinar. De bus rijdt overdag eens per halfuur en kost 0,75 Dinar per persoon. De busrit duurt bijna een halfuur.

Hotels boeken
Hotels boeken

Er zijn aan de kust en in de hoofdstad veel goede hotels in Tunesië. Alle accommodaties kan je online vergelijken op Booking.com. Deze site vermeldt ook de beschikbaarheid en de prijzen. Direct boeken is mogelijk, waarbij je pas hoeft af te rekenen in het hotel. Voor buitenlandse hotels dien je in het algemeen de gegevens van je creditcard te verstrekken. Er zijn dagelijks aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Een overzicht van alle luchtvaartmaatschappijen die op Tunis vliegen, vind je op oaca.nat.tn. Gelet op de vele aanbieders is het de moeite waard om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. De meeste toeristen verblijven in de buurt van de Middellandse zee. Er zijn excursies naar onder meer de ruïnes van Carthago en kameelritten door de woestijn. Indien je van plan bent om andere delen van het land te bezoeken, is het verstandig om te informeren voor welk gedeelte van het land nog een negatief reisadvies geldt. Plaatselijke valuta kan je in Nederland online bestellen en afhalen.

informatie

Praktische informatie over Tunesië

  • Tijdzone: West-Afrikaans (tijdverschil Nederland: -1 uur)
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Tunesische Dinar
  • Hoofdstad: Tunis
  • Aantal inwoners: 11 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...