Over Turkije en direct regelen!

Het grootste gedeelte van Turkije ligt in Azië. Westerse toeristen vliegen meestal naar de kust of Istanboel. De hoofdstad Ankara wordt minder bezocht en is vooral bestemming voor binnenlandse vluchten. In de grootste stad van het land wonen ongeveer 15 miljoen mensen. Bij Istanboel liggen ook de grootste vliegvelden in Turkije. Voor Een bezoek aan het land is tegenwoordig een visum nodig.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Turkije

Tijdzone: Midden Europees + 2 (tijdverschil Nederland: 1 uur)

Klimaat: Aan zee: mediterraan, centraal: landklimaat

Munteenheid: Turkse Lira

Hoofdstad: Ankara

Aantal inwoners: 80 miljoen

Drukste vliegvelden in Turkije

Istanbul Atatürk Airport

IATA: IST

Passagiers: 64 miljoen

Het grootste vliegveld van Istanbul ligt in het Europese deel van Turkije. Het werd geopend op Republieksdag. Momenteel heeft de luchthaven een capaciteit van 90 miljoen reizigers maar dat zal worden uitgebreid tot 200 miljoen. Het vliegveld ligt op 35 kilometer van de stad.

Istanbul Sabha Gökcen Airport

IATA: SAW

Passagiers: 31 miljoen

Deze luchthaven ligt in het Aziatische gedeelte van Turkije ten oosten van Istanbul. Het is vernoemd naar de eerste vrouwelijke premier van het land. Het vliegveld dateert uit 2008 en heeft twee grote terminals waarvan 1 uitsluitend voor internationale vluchten.

Antalya Airport

IATA: AYT

Passagiers: 26 miljoen

Dit vliegveld is speciaal gebouwd vanwege de grote stroom toeristen naar de Turkse kust. De luchthaven is groot en modern, dateert uit 1996 en ligt op 10 kilometer ten oosten van de stad. Het vliegveld beschikt over 3 lange banen en twee terminals.

Ankara Airport

IATA: ESB

Passagiers: 16 miljoen

Het vliegveld van de hoofdstad Ankara ligt 28 kilometer ten noordoosten van Ankara. De weg van het vliegveld naar het centrum van de stad in 2016 uitgebreid om vertragingen te voorkomen. De luchthaven is in 1955 geopend en ligt bij het dorpje Esenboga waar het vliegveld naar is vernoemd.

Izmir Adnan Menderes Airport

IATA: ADB

Passagiers: 13 miljoen

De luchthaven van Izmir ligt aan de westkust van Turkije op korte afstand van de stad. Het vliegveld wordt vooral gebruikt door budgetmaatschappijen in de zomer. Izmir is de derde stad in Turkije met ongeveer 4 miljoen inwoners, het is de belangrijkste havenstad in het land.

Vliegtickets naar Turkije boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Turkije? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Turkije te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN TURKIJE

Autoverhuur

Het verkeer in de grote steden van Turkije is extreem druk en wanordelijk. De wegen in het binnenland zijn van mindere kwaliteit. Hou hier rekening mee als je een huurauto vanaf de vliegvelden van Turkije reserveert. Dat kan online zodat je prijzen en voorwaarden kan checken.

Taxi’s

Taxi’s zijn voordelig vanaf de luchthavens in Turkije, maar het is verstandig om deze online te reserveren.

Hotels

Op Booking.com staat informatie over de accommodatie in Turkije. Je kan hier de prijzen vergelijken en de beschikbaarheid controleren. Er zijn iedere dag aanbiedingen en wie vaker boekt, krijgt kortingen.

Tickets

In de zomer vliegen vrijwel alle prijsvechters in de luchtvaart op Turkije. Het valt dus aan te bevelen om de prijzen van vliegtickets naar luchthavens in Turkije online te vergelijken. Let hierbij ook op voorwaarden met betrekking tot bagage. Vluchten vanaf Nederlandse luchthavens gaan meestal naar het westen van het land. De vliegtijd bedraagt dan ongeveer 4 uur. Vergeet niet een visum aan te vragen.

Beoordeel dit vliegveld