WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Turkije

Het grootste gedeelte van Turkije ligt in Azië. Westerse toeristen vliegen meestal naar de kust of Istanboel. De hoofdstad Ankara wordt minder bezocht en is vooral bestemming voor binnenlandse vluchten. In de grootste stad van het land wonen ongeveer 15 miljoen mensen. Bij Istanboel liggen ook de grootste vliegvelden in Turkije. Voor Een bezoek aan het land is tegenwoordig een visum nodig.

Istanbul Airport

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Turkije

IATA: IST

Passagiers: 64 miljoen

Het grootste vliegveld van Istanbul ligt in het Europese deel van Turkije. Het werd geopend op Republieksdag. Momenteel heeft de luchthaven een capaciteit van 90 miljoen reizigers maar dat zal worden uitgebreid tot 200 miljoen. Het vliegveld ligt op 35 kilometer van de stad.

Lees meer over Istanbul Airport

IATA: SAW

Passagiers: 31 miljoen

Deze luchthaven ligt in het Aziatische gedeelte van Turkije ten oosten van Istanbul. Het is vernoemd naar de eerste vrouwelijke premier van het land. Het vliegveld dateert uit 2008 en heeft twee grote terminals waarvan 1 uitsluitend voor internationale vluchten.

IATA: AYT

Passagiers: 26 miljoen

Dit vliegveld is speciaal gebouwd vanwege de grote stroom toeristen naar de Turkse kust. De luchthaven is groot en modern, dateert uit 1996 en ligt op 10 kilometer ten oosten van de stad. Het vliegveld beschikt over 3 lange banen en twee terminals.

IATA: ESB

Passagiers: 16 miljoen

Het vliegveld van de hoofdstad Ankara ligt 28 kilometer ten noordoosten van Ankara. De weg van het vliegveld naar het centrum van de stad in 2016 uitgebreid om vertragingen te voorkomen. De luchthaven is in 1955 geopend en ligt bij het dorpje Esenboga waar het vliegveld naar is vernoemd.

IATA: ADB

Passagiers: 13 miljoen

De luchthaven van Izmir ligt aan de westkust van Turkije op korte afstand van de stad. Het vliegveld wordt vooral gebruikt door budgetmaatschappijen in de zomer. Izmir is de derde stad in Turkije met ongeveer 4 miljoen inwoners, het is de belangrijkste havenstad in het land.

Auto huren
Auto huren

Het verkeer in de grote steden van Turkije is extreem druk en wanordelijk. De wegen in het binnenland zijn van mindere kwaliteit. Hou hier rekening mee als je een huurauto vanaf de vliegvelden van Turkije reserveert. Dat kan online zodat je prijzen en voorwaarden kan checken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s zijn voordelig vanaf de luchthavens in Turkije, maar het is verstandig om deze online te reserveren.

Hotels boeken
Hotels boeken

Op Booking.com staat informatie over de accommodatie in Turkije. Je kan hier de prijzen vergelijken en de beschikbaarheid controleren. Er zijn iedere dag aanbiedingen en wie vaker boekt, krijgt kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

In de zomer vliegen vrijwel alle prijsvechters in de luchtvaart op Turkije. Het valt dus aan te bevelen om de prijzen van vliegtickets naar luchthavens in Turkije online te vergelijken. Let hierbij ook op voorwaarden met betrekking tot bagage. Vluchten vanaf Nederlandse luchthavens gaan meestal naar het westen van het land. De vliegtijd bedraagt dan ongeveer 4 uur. Vergeet niet een visum aan te vragen.

informatie

Praktische informatie over Turkije

  • Tijdzone: Midden Europees + 2 (tijdverschil Nederland: 1 uur)
  • Klimaat: Aan zee: mediterraan, centraal: landklimaat
  • Munteenheid: Turkse Lira
  • Hoofdstad: Ankara
  • Aantal inwoners: 80 miljoen
  • Visum nodig: Visum Turkije aanvragen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...