WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over de Verenigde Staten

De Verenigde Staten van Amerika zijn het derde land ter wereld wat het aantal inwoners betreft na India en China. Ook qua oppervlakte komt het op nummer 3 na Rusland en China. Naar de VS vliegen betekent naar het land gaan met de drukste vliegvelden ter wereld. Tegenwoordig is de toegang tot de Verenigde Staten alleen mogelijk na een hoop formaliteiten.

Los Angeles Airport
Miami Airport
Newark Airport
New York JFK International Airport

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in de Verenigde Staten

IATA: ATL

Passagiers: 104 miljoen

Het vliegveld ligt 11 kilometer ten zuiden van Atlanta is is het drukste ter wereld. Niet alleen qua aantal passagiers maar ook op het gebied van aantal vliegtuigbeweging is Atlanta sinds 2005 groter dan ieder andere luchthaven in de VS en elders.

IATA: LAX

Passagiers: 85 miljoen

De luchthaven van Los Angeles is een van de bekendste ter wereld. In eerste instantie werd het vliegveld aangeduid met LA, toen er 3 letters nodig waren werd de X toegevoegd en zo ontstond de beroemde afkorting LAX. Het vliegveld is in 1928 geopend, in eerste instantie met een militair doel.

IATA: ORD

Passagiers: 80 miljoen

Chigago heeft meerdere internationale vliegvelden. Het grootste ‘O’Hare’ ligt op 27 kilometer van de stad. Het werd in 1942 gebouwd om jachtvliegtuigen te testen en na de Tweede Wereldoorlog ook gebruikt voor de burgerluchtvaart.

IATA: DFW

Passagiers: 67 miljoen

Dit vliegveld ligt tussen Dallas en Fort Worth. De luchthaven is de thuisbasis van American Airlines. Het vliegveld is van relatief recente datum en werd geopend in 1974.

IATA: DEN

Passagiers: 61 miljoen

De luchthaven van Denver is qua oppervlakte de grootste in de VS. Het huidige aantal banen zou desgewenst kunnen worden verdubbeld naar 12. United Airlines heeft hier de thuisbasis.

Auto huren
Auto huren

Alle grote autoverhuurbedrijven zijn gevestigd op de belangrijkste luchthavens in de VS. Het loont zich dus zeker om online te reserveren teneinde prijzen en voorwaarden te vergelijken. Het wegennet in het land is uitgebreid maar ook in de steden in de kwaliteit niet altijd optimaal.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s zijn alom vertegenwoordigd maar ook duur vanaf de luchthavens in de Verenigde Staten. De grote vliegvelden hebben ook meerdere verbindingen met de steden. Kies je voor een taxi dan is het verstandig om vooraf online te reserveren. Hierdoor verzeker je je van passend vervoer bij aankomst.

Hotels boeken
Hotels boeken

De keuze aan hotels in de grote steden bij de vliegvelden in de Verenigde Staten is enorm en de prijzen variëren ook. Op booking.com vindt je alle informatie over de accommodatie die je zoekt en een bijgevoegde kaart met de exacte lokatie. Prijzen en beschikbaarheid staan vermeld zodat je online kan boeken. Er zijn dagelijkse aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Het aantal internationale vluchten naar de luchthavens in de Verenigde Staten is groter dan naar iedere andere bestemming. Het is dus de moeite zeker waard om vliegtickets online te vergelijken. Informeer tijdig naar de voorwaarden waaraan je moet voldoen om toegang te krijgen tot de Verenigde Staten. Een visum is soms noodzakelijk.

informatie

Praktische informatie over de Verenigde Staten

  • Tijdzone: Minimaal Nederland min 6 uur
  • Klimaat: Land- en zeeklimaat
  • Munteenheid: Amerikaanse dollar
  • Hoofdstad: Washington
  • Aantal inwoners: 326 miljoen
  • Visum nodig: ESTA USA

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...