Over Verenigde Staten en direct regelen!

De Verenigde Staten van Amerika zijn het derde land ter wereld wat het aantal inwoners betreft na India en China. Ook qua oppervlakte komt het op nummer 3 na Rusland en China. Naar de VS vliegen betekent naar het land gaan met de drukste vliegvelden ter wereld. Tegenwoordig is de toegang tot de Verenigde Staten alleen mogelijk na een hoop formaliteiten.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Verenigde Staten

Tijdzone: Minimaal Nederland min 6 uur

Klimaat: Land- en zeeklimaat

Munteenheid: Amerikaanse dollar

Hoofdstad: Washington

Aantal inwoners: 326 miljoen

Drukste vliegvelden in Verenigde Staten

Atlanta Airport

IATA: ATL

Passagiers: 104 miljoen

Het vliegveld ligt 11 kilometer ten zuiden van Atlanta is is het drukste ter wereld. Niet alleen qua aantal passagiers maar ook op het gebied van aantal vliegtuigbeweging is Atlanta sinds 2005 groter dan ieder andere luchthaven in de VS en elders.

Los Angeles Airport

IATA: LAX

Passagiers: 85 miljoen

De luchthaven van Los Angeles is een van de bekendste ter wereld. In eerste instantie werd het vliegveld aangeduid met LA, toen er 3 letters nodig waren werd de X toegevoegd en zo ontstond de beroemde afkorting LAX. Het vliegveld is in 1928 geopend, in eerste instantie met een militair doel.

Chicago Airport

IATA: ORD

Passagiers: 80 miljoen

Chigago heeft meerdere internationale vliegvelden. Het grootste ‘O’Hare’ ligt op 27 kilometer van de stad. Het werd in 1942 gebouwd om jachtvliegtuigen te testen en na de Tweede Wereldoorlog ook gebruikt voor de burgerluchtvaart.

Dallas Airport

IATA: DFW

Passagiers: 67 miljoen

Dit vliegveld ligt tussen Dallas en Fort Worth. De luchthaven is de thuisbasis van American Airlines. Het vliegveld is van relatief recente datum en werd geopend in 1974.

Denver Airport

IATA: DEN

Passagiers: 61 miljoen

De luchthaven van Denver is qua oppervlakte de grootste in de VS. Het huidige aantal banen zou desgewenst kunnen worden verdubbeld naar 12. United Airlines heeft hier de thuisbasis.

Vliegtickets naar Amerika boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Verenigde Staten? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Amerika te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN AMERIKA

Autoverhuur

Alle grote autoverhuurbedrijven zijn gevestigd op de belangrijkste luchthavens in de VS. Het loont zich dus zeker om online te reserveren teneinde prijzen en voorwaarden te vergelijken. Het wegennet in het land is uitgebreid maar ook in de steden in de kwaliteit niet altijd optimaal.

Taxi’s

Taxi’s zijn alom vertegenwoordigd maar ook duur vanaf de luchthavens in de Verenigde Staten. De grote vliegvelden hebben ook meerdere verbindingen met de steden. Kies je voor een taxi dan is het verstandig om vooraf online te reserveren. Hierdoor verzeker je je van passend vervoer bij aankomst.

Hotels

De keuze aan hotels in de grote steden bij de vliegvelden in de Verenigde Staten is enorm en de prijzen variëren ook. Op booking.com vindt je alle informatie over de accommodatie die je zoekt en een bijgevoegde kaart met de exacte lokatie. Prijzen en beschikbaarheid staan vermeld zodat je online kan boeken. Er zijn dagelijkse aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Tickets

Het aantal internationale vluchten naar de luchthavens in de Verenigde Staten is groter dan naar iedere andere bestemming. Het is dus de moeite zeker waard om vliegtickets online te vergelijken. Informeer tijdig naar de voorwaarden waaraan je moet voldoen om toegang te krijgen tot de Verenigde Staten. Een visum is soms noodzakelijk.

Beoordeel dit vliegveld