WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Vietnam

Vietnam behoort tot de 15 meest volkrijke landen ter wereld. Bij het begin van onze jaartelling was Vietnam een vazalstaat van China. In de 10e eeuw werd het land onafhankelijk. Maar Frankrijk maakte er een kolonie van begin 19e eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog werden de Fransen verslagen en werd het land in tweeën gesplitst. Vanwege het communistisch regime in het noorden , steunde de VS Zuid-Vietnam in de volgende burgeroorlog. Deze strijd eindigde met een nederlaag voor de VS en hereniging van het land in 1976. Vietnam staat nog niet echt op de kaart als een toeristische trekpleister, maar vooral uit Europa kiezen steeds meer vakantiegangers voor het vliegen naar deze exotische bestemming.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Vietnam

IATA: SNG

Passagiers: 36 miljoen

Het grootste vliegveld in Vietnam is geheel omringd door bebouwing en kan niet verder worden uitgebreid. Deze internationale luchthaven is een voorzetting van de Amerikaanse luchtmachtbasis.

IATA: HAN

Passagiers: 24 miljoen

De luchthaven van de hoofdstad Hanoi is in 2007 geheel vernieuwd en de terminal is geschikt gemaakt voor het afhandelen van grote hoeveelheden passagiers. Het vliegveld ligt in het district Son San.

IATA: DAD

Passagiers: 11 miljoen

Het vliegveld van Da Nang werd in 1935 geopend en ligt op 2 kilometer van het centrum van de stad. Ook deze luchthaven is door de Amerikaanse luchtmacht gebruikt en gemoderniseerd.

IATA: CXR

Passagiers: 6 miljoen

Vluchten naar de zuidkust van Vietnam hebben vaak die vliegveld als bestemming. Deze internationale luchthaven ligt op 30 kilometer van Nha Trang.

IATA: PQC

Passagiers: 3 miljoen

Dit vliegveld verving de oude luchthaven op het eiland Phu Quoc in 2012. Het ligt op 2 kilometer van de gelijknamige stad.

Auto huren
Auto huren

Als je een auto wilt huren vanaf een van de vliegvelden in Vietnam, dan kan je deze het beste online reserveren. Op die manier is het mogelijk om tarieven en voorwaarden te vergelijken. Check zeker ook het eigen risico. De verkeersdrukte in de grote steden in het zuiden van Vietnam is ongekend voor Europeanen.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s zijn er in overvloed in de grote steden van het land en onderhandelen over de prijs hoort erbij. Als je zeker wilt zijn van passend vervoer van een van de luchthavens in Vietnam naar je bestemming, is de beste keuze om online een taxi te reserveren.

Hotels boeken
Hotels boeken

Vietnam is nog bezig om zich op de kaart te zetten als een exotische toeristische bestemming. De hotels zijn nog zeer verschillend van kwaliteit. Via booking.com kan je informatie krijgen over hotels in de buurt van de luchthavens van Vietnam en ook direct boeken. Er zijn aanbiedingen en kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vliegen naar een van de vliegvelden in Vietnam is niet goedkoop en het loont dan ook zeker de moeite om de prijzen van vliegtickets te vergelijken. De meeste vluchten gaan naar het zuiden van het land en daar is Engels nog steeds gebruikelijk. Ook met Frans kan je je aardig redden in de grote steden. Bereid je voor op de enorme drukte in die steden.

informatie

Praktische informatie over Vietnam

  • Tijdzone: Nederland plus 8 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Dong
  • Hoofdstad: Hanoi
  • Aantal inwoners: 96 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...