WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ligt in de zuidpunt van het continent Afrika. Het land werd in 1647 een Nederlandse kolonie maar werd in 1795 door de Britten veroverd. In 1931 werd Zuid-Afrika onafhankelijk. Een groot deel van de 20e eeuw werd het land overschaduwd door het systeem van apartheid. In 1990 werd de apartheid afgeschaft. De meeste bezoekers vliegen naar het land als toeristen. De prachtige natuurgebieden en de wijnroutes hebben het land op de kaart gezet voor toerisme in de 21e eeuw.

Airport Johannesburg

Dit zijn de 4 drukste vliegvelden in Zuid-Afrika

IATA: JNB

Passagiers: 20 miljoen

Het vliegveld werd in 1952 geopend met de naam Jan Smuts en het ligt vlakbij Johannesburg. In 2006 is het vliegveld vernoemd naar Oliver Tambo, voormalig president van het ANC. Deze luchthaven is met 20 miljoen passagiers de drukste van Afrika.

Lees meer over Airport Johannesburg

IATA: CPT

Passagiers: 9 miljoen

Qua drukte is de luchthaven van Kaapstad de tweede van het land en van het continent. Het vliegveld ligt dicht bij Kaapstad. Het is de thuisbasis van South Africa Airways. Er zijn 5 verschillende terminals op deze luchthaven.

IATA: DUR

Passagiers: 7 miljoen

Het vliegveld ligt ongeveer 35 kilometer van Durban is is vernoemd naar de legendarische Zoeloe koning Shaka. De luchthaven is geopend in 2010 en verving de bestaande luchthaven van Durban. Het nieuwe vliegveld werd net op tijd geopend voor het begin van het wereldkampioen voetbal in Zuid-Afrika.

IATA: PTG

Passagiers: 6 miljoen

De luchthaven van Polokwane is het aanvliegpunt voor de Limpopo regio. De vroegere naam is Pietersburg. Dit vliegveld is in 1996 geopend voor de burgerluchtvaart en was voordien een basis voor de luchtmacht van Zuid-Afrika.

Auto huren
Auto huren

In het binnenland kunnen de wegen in Zuid-Afrika van matige kwaliteit zijn en is een robuuste personenauto een noodzaak. Online een huurauto reserveren vanaf een van de luchthavens van Zuid-Afrika maakt het eenvoudiger om de prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Een taxi kan je online reserveren zodat er bij aankomst passend vervoer beschikbaar is. De tarieven zijn over het algemeen relatief laag. Vanaf de vliegvelden is er in Zuid-Afrika goed openbaar vervoer beschikbaar naar de steden.

Hotels boeken
Hotels boeken

In Zuid-Afrika is er een grote keuze in accommodatie. Vooral in de grootste steden zijn ook de luxe hotelketens vertegenwoordigd. Via booking.com kan je de verschillende hotels vergelijken. Je kan direct boeken omdat prijs en beschikbaarheid staat vermeld. Er zijn iedere dag aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten. Op een kaart die als extra informatie op de site is toegevoegd kan je zien waar het hotel precies is gevestigd.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Er zijn vele luchtvaartmaatschappijen die vanaf Schiphol vluchten organiseren naar een van de vliegvelden in Zuid-Afrika. Het loont dan ook om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. De plaatselijke valuta kun je ook in Nederland bestellen en afhalen. Het meest zuidelijke gedeelte van het land kent in de winter vorst en sneeuw.

informatie

Praktische informatie over Zuid-Afrika

  • Tijdzone: Zuid-Afrikaanse standaardtijd  (tijdverschil Nederland: +2 uur)
  • Klimaat: Diverse van zeeklimaat tot woestijnklimaat
  • Munteenheid: ZAR
  • Hoofdstad: Pretoria
  • Aantal inwoners: 55 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...