WIJ VERGELIJKEN

Vliegvelden Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is tegenwoordig een populair continent onder reizigers en dus wordt er ook steeds meer gevlogen op vliegvelden in dit uitgestrekte werelddeel. De luchtvaart is hier nog niet zo ver ontwikkeld als in bijvoorbeeld Europa of Azië. De meeste vliegvelden zijn dan ook niet zo groot, maar feit is dat de ontwikkeling in een rap tempo gaat.

Bekijk de kaart hieronder voor een goed overzicht van alle landen met vliegvelden in Zuid-Amerika. Als je op één van de landen klikt kun je vervolgens alle vliegveld informatie, van de voor toeristen belangrijke vliegvelden, bekijken.

Argentinië
Bolivia
Brazilië
Chili
Colombia
Ecuador
Peru
Suriname

De populairste vliegvelden in Zuid-Amerika onder toeristen (maar ook locals) zijn São Paulo Guarulhos International Airport  (Brazilië), Rio de Janeiro-Galeão International Airport (Brazilië), Jorge Chavez International Airport (Peru), Mariscal Sucre International Airport (Bolivia), en Brasília International Airport (Brazilië).

Een aantal van hen behoren tevens tot de grootste vliegvelden van Zuid-Amerika, samen met onder andere Bogota El Dorado Airport (Colombia) en Santiago de Chile Airport (Chili). Bogota El Dorado werd in 2018 zelfs voor de derde keer uitgeroepen tot beste vliegveld van Zuid-Amerika.

Een aantal bekende en grote luchtvaartmaatschappijen in Zuid-Amerika zijn LATAM Airlines (Chili), Gol (Brazilië), Avianca (Colombia), Azul (Brazilië) en Aerolíneas Argentinas (Argentinië). Voor veel binnenlandse vluchten kun je bij hen terecht.

Bekijk de kaart hieronder voor een goed overzicht van alle landen met vliegvelden in Zuid-Amerika. Als je op één van de landen klikt kun je vervolgens alle vliegveld informatie, van de voor toeristen belangrijke vliegvelden, bekijken.

Handige reistips & deals

Naar het ziekenhuis op je vakantie Zo zit het met je zorgverzekering in het buitenland

Naar het ziekenhuis op je vakantie? Zo zit het met je zorgverzekering in het buitenland

Staat je nazomer vakantie in het buitenland voor de deur? Dan ben je misschien al druk bezig met de voorbereidingen. Op vakantie wil je namelijk niet voor verr...

handige informatie reis kenia

Handige informatie voor een reis naar Kenia

Als je op reis gaat naar Kenia om te genieten van de magische zonsondergangen, safari’s en de Masai-cultuur, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee d...