WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Zuid-Korea

Zuid-Korea ligt op het zuidelijk deel van het Koreaans schiereiland en grenst aan Noord-Korea. De andere grenzen zijn met de Gele Zee, de Japanse Zee en de straat van Korea. Er horen ongeveer 3.000 eilanden bij het land, waarvan de meeste onbewoond zijn. Meteen na de Tweede Wereldoorlog werd Korea gescheiden in twee delen. In 1953 begon de Koreaanse oorlog toen Noord-Korea het zuiden binnenviel. De oorlog eindigde met een wapenstilstand maar is formeel nog steeds niet beëindigd. Voor veel toeristen is de gedemilitariseerd zone een reden om naar het land te vliegen. Zuid-Korea heeft een bloeiende economie en de welvaart in het land steekt schril af tegen de armoede in het noorden.

Dit zijn de 3 drukste vliegvelden in Zuid-Korea

IATA: ICN

Passagiers: 48 miljoen

De luchthaven van Seoel wordt als een van de meest efficiënte ter wereld beschouwd. Het huidige vliegveld werd geopend in 2001 en verving het oude vliegveld wat onvoldoende capaciteit had. Het vliegveld is de thuisbasis van Korean Air.

IATA: GMP

Passagiers: 25 miljoen

De tweede luchthaven van Korea ligt in het uiterste westen van Seoel. Het is in 1951 gebouwd als militaire basis voor de Amerikaanse luchtmacht en in in de Koreaanse oorlog intensief gebruikt. Nadien is het uitgebreid tot een belangrijk vliegveld voor zowel internationale als binnenlandse vluchten.

IATA: CJU

Passagiers: 5 miljoen

Deze luchthaven ligt op het eiland Jeju en is het enige internationale vliegveld in deze regio. De meeste vluchten naar Airport Jeju zijn echter voor binnenlands doel.

Auto huren
Auto huren

Een huurauto vanaf een van de luchthavens in Zuid-Korea kan je bij de internationale verhuurders boeken, maar er zijn ook veel plaatselijke verhuurbedrijven. Om de prijzen en voorwaarden te kunnen vergelijken is online reserveren een verstandige optie. Het stadsverkeer in Seoel is zo hectisch dat toeristen wordt aangeraden een auto met chauffeur te huren. Check in alle gevallen ook het eigen risico.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Op de luchthavens in Zuid-Korea is ook het taxivervoer goed geregeld. Online reserveren is gebruikelijk en een goede keuze omdat u dan een indruk krijgt van de tarieven. Taxi’s zijn duur in het land en met name in Seoel is een vertraging heel gewoon.

Hotels boeken
Hotels boeken

Vooral in Seoel is een zeer ruime keuze in hotels. Elders in het land is de accommodatie minder veelzijdig. Op booking.com vind je een beschrijving en een kaart waar de locatie duidelijk staat aangegeven. Via de site kan je direct een hotel bij een van de vliegvelden in Zuid-Korea boeken en gebruik maken van aanbiedingen, voor vaste klanten zijn er kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Online kan je de prijzen van vliegtickets naar de vliegvelden in Zuid-Korea vergelijken. Er zijn grote prijsverschillen mogelijk per seizoen. Let ook op de voorwaarden met betrekking tot bagage. De plaatselijke valuta kan je online in Nederland bestellen en op diverse locaties afhalen voor vertrek. De grote staf Seoel heeft een hectiek die ook voor de bewoners van de grote steden in Europa ongekend is. Neem kennis van de regels waaraan gasten zich in het landen worden geacht te houden.

informatie

Praktische informatie over Zuid-Korea

  • Tijdzone: Nederland + 8 uur
  • Klimaat: Zeeklimaat
  • Munteenheid: Won
  • Hoofdstad: Seoel
  • Aantal inwoners: 51 miljoen


Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...