WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Zweden

Zweden wordt een steeds populairdere vakantiebestemming. Het land heeft een prachtige natuur en leuke bezienswaardigheden in de steden. Vooral het zuiden trekt in de zomer veel toeristen omdat de temperaturen dan aangenaam zijn zonder dat het extreem warm is. De meeste vliegvelden in Zweden liggen in het zuiden van het land. De afstanden zijn erg groot en ook binnenlands wordt vaak gebruik gemaakt van vliegverkeer.

Stockholm Airport

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Zweden

IATA: ARN

Passagiers: 26 miljoen

Het grootste vliegveld van Zweden ligt ongeveer 42 kilometer ten noorden van Stockholm. Er is een treinverbinding met de stad. Het vliegveld ligt dicht bij de E4. De luchthaven is in 1959 in gebruik genomen als vervanging voor Bromma waar de baan te kort was.

Lees meer over Stockholm Airport

IATA: GOT

Passagiers: 6 miljoen

Landvetter ligt op 20 kilometer ten oosten van Gotenborg. De luchthaven heeft twee terminals, een voor buitenlandse en een voor binnenlandse vluchten. De luchthaven is genoemd naar het plaatsje Landvetter waarbij het is gelegen.

IATA: BMA

Passagiers: 2 miljoen

Bromma werd in 1936 geopend toen er steeds meer behoefte kwam aan een internationale luchthaven voor Stockholm. De startbaan werd in de jaren 60 te kort voor internationale vluchten. Om die reden werd Arlanda gebouwd. Business jets en binnenlands verkeer vliegt nog op Bromma.

IATA: NYO

Passagiers: 2 miljoen

Skavsta ligt 100 kilometer ten zuiden van Stockholm. Het werd in 1940 gebouwd als een militair vliegveld. In 1984 werd het een burgerlijk vliegveld. Vandaag de dag is het een belangrijke bestemming voor prijsvechters in de luchtvaart.

IATA: MMX

Passagiers: 2 miljoen

De luchthaven van Malmö ligt op 28 kilometer van Malmö. Het vliegveld werd in 1972 gebouwd als opvolger van de te klein geworden luchthaven van Bulltofta. Via de Sontbrug is de afstand naar het Deense Kopenhagen ongeveer 47 kilometer. Op de kaart kun je eenvoudig de snelste route vinden.

Auto huren
Auto huren

De afstanden in Zweden zijn erg groot. De wegen zijn van goede kwaliteit, maar winterse omstandigheden kunnen voor problemen zorgen. Reserveer bij voorkeur je huurauto online, zodat je verzekerd bent van vervoer bij aankomst en de beste optie kan kiezen voor prijs en voorwaarden.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

De vliegvelden in Zweden liggen in het algemeen ver van de grote steden. Kies je voor een taxi vanaf een van de luchthavens in Zweden? Dan kan je die online reserveren, zodat je duidelijkheid hebt over prijs en beschikbaarheid.

Hotels boeken
Hotels boeken

Zweden is een relatief duur land en dat geldt ook voor de accommodatie. Op Booking.com kan je alle informatie vinden over hotels in de buurt van luchthavens in Zweden, beschikbaarheid en prijzen. De site heeft ook kortingen en aanbiedingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Online kan je een vergelijking maken van de kosten van vliegtickets naar Zweden. De budgetmaatschappijen bieden vluchten aan vanuit Nederland vanaf ongeveer € 30. Controleer de extra kosten en kijk naar de bagage die je mag meenemen bij vluchten naar Zweden. De zomer is de meest populaire tijd om naar Zweden te vliegen, maar ook wintersport is er een optie.

informatie

Praktische informatie over Zweden

  • Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: In het zuiden: gematigd zeeklimaat tot poolklimaat in uiterste noorden
  • Munteenheid: Zweedse Kroon
  • Hoofdstad: Stockholm
  • Aantal inwoners: 10 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...