WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Zwitserland

Zwitserland is een van de weinige landen op de wereld waar het vliegveld van de hoofdstad niet tot de grootste 3 in het land behoort. Ook het vliegveld van Basel is opmerkelijk, omdat dit gedeeld wordt met Frankrijk en Duitsland. Vliegen naar Zwitserland betekent service op hoog niveau. De reputatie die het land op de kaart heeft gezet als een van de veiligste vakantielanden op de wereld is ook aan de luchtvaart te danken.

Zürich Airport

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Zwitserland

IATA: ZRH

Passagiers: 30 miljoen

Het vliegveld van Zürich ligt ten noorden van Zürich op het gebied van de gemeente Kloten. De luchthaven is geopend in 1948 en is de thuisbasis van Swiss Air. Ook de Lufthansa heeft deze luchthaven als secundaire thuisbasis gekozen. Er zijn 3 landingsbanen in gebruik.

Lees meer over Zürich Airport

IATA: GVA

Passagiers: 17 miljoen

Deze luchthaven ligt slechts 5 kilometer van het centrum van Genève. Omdat het vliegveld op de Frans/Zwitserse grens is gevestigd, kunnen reizigers kiezen tussen een Franse uitgang en een Zwitserse. Het eerste vliegtuig met passagiers landde al in 1920 op deze luchthaven.

IATA: BSL

Passagiers: 8 miljoen

Basel Airport is uniek in de wereld omdat het op Frans grondgebied ligt en toch tot Zwitserland wordt gerekend. Daarbij is ook de Duitse grens niet ver en bedient het vliegveld ook de regio Freiburg in Duitsland. De luchthaven is in 1946 geopend.

IATA: BRN

Passagiers: minder dan 1 miljoen

Het vliegveld van Bern ligt op een hoogte van 500 meter. Hoewel de internationale luchthaven vlak bij de hoofdstad van Zwitserland ligt, is deze zeer klein in vergelijking met de andere vliegvelden in het land. Het vliegveld heeft maar 1 landingsbaan. Er is een luchthavenbus als verbinding met het centrum.

IATA: LUG

Passagiers: minder dan 1 miljoen

De luchthaven van Lugano ligt tegen het dorp Agno aan en het vliegveld wordt dat ook wel Lugano-Agno genoemd. Op de kaart is te zien dat de deze luchthaven in de mond van een vallei ligt in bergachtig gebied. Door de zeer steile hoek van opstijgen staat het bekend als een uitdagende bestemming voor piloten.

Auto huren
Auto huren

Huurauto’s zijn niet goedkoop vanaf de luchthavens in Zwitserland en als je de bergen ingaat is een robuuste 4WD aan te raden. Vooraf online reserveren maakt het mogelijk om tarieven en voorwaarden te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

De vliegvelden in Zwitserland liggen niet ver van de grote stad. Een taxi kan je vooraf online reserveren om zeker te zijn van vervoer.

Hotels boeken
Hotels boeken

De hotels zijn ook kwalitatief zeer goed in de buurt van de luchthavens in Zwitserland. Op Booking.com kan je direct boeken en gebruik maken van aanbiedingen en kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vliegen naar Zwitserland kan met vrijwel alle Europese luchtvaartmaatschappijen. Vergelijk online de vliegtickets naar de vliegvelden in Zwitserland voor de meest aantrekkelijke optie. Vluchten naar het land van de Alpen en banken duren ongeveer twee uur vanaf een Nederlandse luchthaven. In de winter gaan er extra vluchten.

informatie

Praktische informatie over Zwitserland

  • Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: Landklimaat
  • Munteenheid: Zwitserse frank
  • Hoofdstad: Bern
  • Aantal inwoners: 8 miljoen

Handige reistips & deals

5 tips voor als je op workation gaat

5 tips voor als je op workation gaat

Werk is werk en vakantie is vakantie. Zo was het altijd en wat ouderwets aangelegde mensen zullen zeggen dat het altijd zo zal blijven. Helaas voor hen is het ...

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Valencia is een kosmopolitische stad in Europa die rijk is aan historie, cultuur en activiteiten. Of je nu voor zaken of voor je plezier reist, een stedentrip ...