Over Zwitserland en direct regelen!

Zwitserland is een van de weinige landen op de wereld waar het vliegveld van de hoofdstad niet tot de grootste 3 in het land behoort. Ook het vliegveld van Basel is opmerkelijk, omdat dit gedeeld wordt met Frankrijk en Duitsland. Vliegen naar Zwitserland betekent service op hoog niveau. De reputatie die het land op de kaart heeft gezet als een van de veiligste vakantielanden op de wereld is ook aan de luchtvaart te danken.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Zwitserland

Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)

Klimaat: Landklimaat

Munteenheid: Zwitserse frank

Hoofdstad: Bern

Aantal inwoners: 8 miljoen

Drukste vliegvelden in Zwitserland

Zürich Airport

IATA: ZRH

Passagiers: 30 miljoen

Het vliegveld van Zürich ligt ten noorden van Zürich op het gebied van de gemeente Kloten. De luchthaven is geopend in 1948 en is de thuisbasis van Swiss Air. Ook de Lufthansa heeft deze luchthaven als secundaire thuisbasis gekozen. Er zijn 3 landingsbanen in gebruik.

Genève Airport

IATA: GVA

Passagiers: 17 miljoen

Deze luchthaven ligt slechts 5 kilometer van het centrum van Genève. Omdat het vliegveld op de Frans/Zwitserse grens is gevestigd, kunnen reizigers kiezen tussen een Franse uitgang en een Zwitserse. Het eerste vliegtuig met passagiers landde al in 1920 op deze luchthaven.

Basel Mulhouse Freiburg Airport

IATA: BSL

Passagiers: 8 miljoen

Basel Airport is uniek in de wereld omdat het op Frans grondgebied ligt en toch tot Zwitserland wordt gerekend. Daarbij is ook de Duitse grens niet ver en bedient het vliegveld ook de regio Freiburg in Duitsland. De luchthaven is in 1946 geopend.

Bern Airport

IATA: BRN

Passagiers: minder dan 1 miljoen

Het vliegveld van Bern ligt op een hoogte van 500 meter. Hoewel de internationale luchthaven vlak bij de hoofdstad van Zwitserland ligt, is deze zeer klein in vergelijking met de andere vliegvelden in het land. Het vliegveld heeft maar 1 landingsbaan. Er is een luchthavenbus als verbinding met het centrum.

Lugano Airport

IATA: LUG

Passagiers: minder dan 1 miljoen

De luchthaven van Lugano ligt tegen het dorp Agno aan en het vliegveld wordt dat ook wel Lugano-Agno genoemd. Op de kaart is te zien dat de deze luchthaven in de mond van een vallei ligt in bergachtig gebied. Door de zeer steile hoek van opstijgen staat het bekend als een uitdagende bestemming voor piloten.

Vliegtickets naar Zwitserland boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Zwitserland? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Zwitserland te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN ZWITSERLAND

Autoverhuur

Huurauto’s zijn niet goedkoop vanaf de luchthavens in Zwitserland en als je de bergen ingaat is een robuuste 4WD aan te raden. Vooraf online reserveren maakt het mogelijk om tarieven en voorwaarden te vergelijken.

Taxi’s

De vliegvelden in Zwitserland liggen niet ver van de grote stad. Een taxi kan je vooraf online reserveren om zeker te zijn van vervoer.

Hotels

De hotels zijn ook kwalitatief zeer goed in de buurt van de luchthavens in Zwitserland. Op Booking.com kan je direct boeken en gebruik maken van aanbiedingen en kortingen.

Tickets

Vliegen naar Zwitserland kan met vrijwel alle Europese luchtvaartmaatschappijen. Vergelijk online de vliegtickets naar de vliegvelden in Zwitserland voor de meest aantrekkelijke optie. Vluchten naar het land van de Alpen en banken duren ongeveer twee uur vanaf een Nederlandse luchthaven. In de winter gaan er extra vluchten.

Beoordeel dit vliegveld